מסעדות

hillelg

New member
אפשר לעיין בסקר של מכון גוטמן

שאני לא זוכר מה הוא אומר.

אלי ו.

New member
אתה מדבר על דבר אחר

על מימון הכשרות. אני הערתי על הטיעונים למשכורת שהם זהים לטיעונים למשכורת של השופטים. (ההבדל הוא כמובן שבמקרה של השופטים הם באמת מקבלים שכר גבוה) בקשר לעלות, זה כבר סיפור אחר, אני לא כ"כ מכיר את הנושא, אבל למיטב ידיעתי בעלי העסק ממנים את משגיחי הכשרות. עד כמה שאני יודע, אם מחר מעדני מזרע יעברו להיות כשרים בהשגחת הרבנות, משלם המסים לא ישלם יותר מס. (אולי אני טועה) מבחינת בעלי העסק, הכשרות היא הוצאה לשם הכנסה. אין הרבה בתי עסק שתולים תעודות כשרות כדי להפסיד כסף. תעודת הכשרות היא שם כדי לפתוח בפני העסק שלהם את שוק שומרי הכשרות. מוזרת בעיני הגישה כאילו יש הבדל בין הוצאה על כשרות שמגולגלת על הצרכנים, לבין הוצאות על פרסום, משכורות, השתלמויות, פיקוח וטרינרי, אישור משרד הבריאות וכו'.

masorti

New member
ומה עם הוצאות התרבות?

מדוע לדעתך הציבור צריך לממן תיאטראות ובתי אופרה ולהקות מחול? הבה ונגלגל את הוצאות התרבות רק על צרכני התרבות? אני לא רואה שום הבדל בין דתי ש"צורך" כשרות ומקווה וישיבה לבין חילוני "נאור" שצורך תיאטרון ומחול. נ.ב. הטענה שהתרבות נחוצה למדינה - לא מתקבלת. החילונים חושבים שתיאטרון נחוץ למדינה. ואילו החרדים חושבים שישיבות נחוצות למדינה. ואין דעת החילונים עדיפה על דעת החרדים.

vizini

New member
בעיקרון, אתה צודק.

למה שלא נשווה את תקציב שירותי הדת לתקציב התרבות? ואפילו יותר טוב, ננרמל לפי גודל האוכלוסיה הצורכת שירותים אלה.

masorti

New member
רעיון מצוין...

אבל בוא ולא נשכח את תקציב החינוך (כולל האקדמי), תקציבי התרבות והספורט, תקציבי התשתיות (במידה ורלוונטי), וכיו"ב. בוא ונחליט שכל תקציב המדינה פרט לבטחון, בטחון פנים, ובריאות - יתחלק בין צרכי הדתיים לצרכי החילונים לפי מפתח יחסי של גודלם באוכלוסיה. סגרנו?

vizini

New member
בטח. בתנאי שהם לא ישתמשו בפירות

התקציבים האלה. אם לדוגמא תקציב החינוך מכשיר מהנדסים שבונים רכבות ומטוסים, אז הדתיים שלא צורכים את החינוך לא יסעו ברכבות ובמטוסים. או אם בערב התרמה מופיעה להקה יצוגית הממומנת ע"י תקציב התרבות, כל הכספים המושגים ילכו לחלק החילוני. וכן הלאה. סגרנו?

masorti

New member
בטח. בתנאי שהמדינה תדאג...

לאפשר יבוא של רכבות ומטוסים (כולל טייסים ונהגים) בכמות הנדרשת לדתיים. ברור שכל צד יממן את העלות המלאה של התחבורה לצרכיו. אני לא רואה שום בעייה שנהגים תיאלנדים יפעילו את קוי התחבורה לדתיים. --- אגב, מובן מאליו ששוטרים או חיילים דתיים לא יאבטחו את הופעותיה של להקה ייצוגית שמתרימה כסף רק לחילונים. דינה יהיה כדין להקה פרטית השוכרת שומרי ראש בכספה (קרי: בכסף של החילונים). --- סגרנו?

Idan91

New member
גם נהגים דתיים יכולים להפעיל את

קווי התחבורה לדתיים.

masorti

New member
התאילנדים יותר זולים...

(וזה לא עיסקם של החילונים מי ינהג בתחבורה של הדתיים) ומה לגבי טייסים? הרי אסור להכשיר טייס דתי בכסף חילוני. אז מצידי נייבא טייסים מהודו.

Idan91

New member
ברגע שזה נוגע לניצול בני-אדם,

ראוי שהחילונים יתערבו, אם לדתיים זה לא איכפת. (בעניין "התאילנדים יתר זולים")

masorti

New member
כלומר, החילונים הם אדוני הארץ...

וזכותם להתערב בענייניהם הפנימיים של הדתיים. נכון? אם כך, תופסק מיד עבודת העובדים הזרים אצל קבלני הבנין (שרובם חילונים) ואצל החקלאים (שרובם חילונים) ובבתים הפרטיים של בני המעמדות המבוססים (שרובם המכריע חילונים). אחרי שתטהר את המחנה שלך מניצול בני אדם, תדחף את אפך לענייניו הפנימים של המחנה השני.

Idan91

New member
מי דיבר על טיהור?

מצדי שיעסיקו תאילנדים, אבל בתנאים זהים להעסקת ישראלים.

לא ידעתי שהמדינה היום מטילה הגבלות

על יהודי חרדי שמעוניין ליבא מטוס או אוטובוס. מה טענתך?

מעולם לא ראית הצגת תיאטרון - נכון?

כי אם היית רואה היית שם לב למספר חובשי הכיפות בקהל. ולצורך העניין: אני לא רואה את התיאטרון או הקולנוע כדברים הדורשים סיבסוד מטעם המדינה. זו דעתי האישית כחובב תיאטרון וקולנוע. בכל אופן, כאמור, תיאטרון וקלנוע אינם סבסוד של אורח החיים החילוני והם משרתים שומרי מצוות וחילוניים כאחד. נסה למצוא משהו אחר.

masorti

New member
טעות בידך. דווקא ראיתי.

יש שם חובשי כיפות סרוגות (מעטים), אך אין חרדים. והפואנטה היא שהתיאטרון משרת קהלים מסוימים ולא את כל הציבור. האם אינך מסכים שהרוב המכריע של צרכני התיאטרון הכבדים הם חילונים? אני שמח שאינך רואה צורך לסבסד את התיאטרון ע"י המדינה. אנא פנה לעירית ת"א ובקש שיחזירו את עשרות מליוני השקלים שהושקעו בבנין החדש של תיאטרון הקאמרי. רוצה משהו אחר שאינו תיאטרון.... נסה להקות מחול. ראית הרבה דתיים במופעי מחול?

עיריית ת"א היא המדינה?

עיריית ת"א אמונה על ציבור הבוחרים שלה. מכך מן הסתם נובע שתקציבים יגיעו למקומות ראויים על דעת ציבור הבוחרים בעיר, או שמועצת העיר תוחלף בבחירות הבאות. זו התיאוריה, על כל פנים. בםועל עירייה בחובות מסובסדת ע"י המדינה, אך ללא המגבלות מכוח החוק בהן נמצא כל אדם שהכריז על פשיטת רגל, ועל כך ניתן רק להצר.

למעלה