מסעדות

מסעדות

ולא, אל תתחילו עם הקטע הזה שקונצרט זה תרבות עילית ואוכל זה תרבות תחתית מה שאני מבקש זה פשוט: המלצות על מסעדות שהאוכל בהן הוא שירה זורמת מן ההיכל. לא מדובר ב"השווארמה של חיים שווה בטירוף" וגם לא ב"הארוחות של צביה הן פתרון מצויין למי ש.. בלה בלה", אלא רסמית המלצות על מסעדות שהארוחה בהן היא בבחינת התעלות הנפש והרמוניה פנימית (ע"ע החגיגה של בבט) כי הרי בתרבות עברית עסקינן. מה שמעניין אותי אישית זה המלצות במתחם של כפר תבור וצפונה, אבל ההגינות מחייבת לפתוח את הנושא לכול האזורים. ועוד משהו על הגינות, אני מבקש בקשה אישית (שאינה מתייחסת לנטיותי שלי) לציין לטובת מי שהדבר חשוב לו אם המסעדה כשרה או לא ואם היא מתאימה לצמחוניים.

Mנטה

New member
מיקה בתל אביב

לא כשר, לא יודעת אם מתאים לצמחונים אבל מי שאוכל כשר במקומות לא כשרים יכול להסתדר טוב מאוד. מסעדה ששירה היא בדיוק ההגדרה לאוכל שבה.

Mנטה

New member
על מונטיפיורי בין אלנבי ליבנה

מחירים גבוהים אבל יש ארוחות דיל בסביבות ה79-100 לאדם.

קצת דרומה מכפר תבור, אבל...../images/Emo99.gif

בבית לחם הגלילית גילינו מסעדה נפלאה, "מוסקט" שמה. עיקר התמחותה הוא דגים, אבל לא רק. רפת או דיר לשעבר, כמה שולחנות וכסאות, ומישהו במטבח שיודע ואוהב לבשל... וכל כך טעיםםםם
המלצה חמה.

המוזרה

New member
"קימל" בתל אביב

שוכנת ממש ליד כלבו שלום. עוד לא פגשתי שם מנה שלא היתה מעולה לטעמי. אוכלי כשר וצמחונים ימצאו מנות נהדרות אנטי פסטי מעולה קינוחים מופלאים ואפילו הסלט שלהם טעים במיוחד. אבל המנות הבשריות הן העיקר בקימל. ממש קשה לי להמליץ על מנה ספציפית. הדבר היחיד שלא טעמתי היה משהו מבשר כבש (שאני לא אוהבת במיוחד). מחירים? שאלה טובה.. העסקית שלהם עולה משהו כמו 80 שקל לאדם, שווה כל פרוטה. וואי נהייתי רעבה.

אטיוד5

Active member
מצטער ...

בעולם העדיפויות שלי האוכל הכי-הכי לא משתוה למנגינה הגונה, ובטח לא לכזאת הזורמת מן ההיכל. ועוד דבר - אצלי אין להתעלות הנפש ולהרמוניה פנימית דבר. להיפך, התעלות הנפש, כשמה כן היא, מצב המתעלה מעל ההרמוניה הרגילה. למשל, כשצופים ביוהאן קרויף או כששומעים את הקונצ'רטו השני לפסנתר של רחמנינוב או כשעושים אהבה. על כי כן, אין לי המלצות. לא הכי מעניין, ולבטח לא שווה חור בכיס. מזכיר לי את אלו השואלים אותי - אתה מעשן? - לא. אתה שותה? - לא. אז מה נשאר? נו באמת, מה נשאר. פסיכים! אבל מי אני שאגיד לך ממה להנות. לך על זה! [גויאבה או פקאן טרי ואני מבסוט. לידיעתך, נפתחה עונת האבוקדו. אה, אפרופו אבוקדו - לפני כארבעים שנה היה דליקאטס איזוטרי המיועד לאניני טעם מטעם עצמם. השוק היה קטן מאוד. זכור לי שהיו מטיסים במטען מיוחד של אל על אל לכבוד מלך יון, הלא הוא קונסטנטין]

כן. ואם בתרבות ובאוכל עסקינן, ../images/Emo20.gif

אזכיר את המכתם הנאה הזכור לי מילדותי: איזה עונג, איזו נחת, מלמיליאן אוכל ב--- !

גנגי

New member
פרדיסו בירושלים.

לא מסעדת עילית, אבל אוכל מופלא ומחירים הוגנים ביותר, ויחס נהדר, ומקום יפהפה, ואותם טבחים כבר חמשנים, ואותם מלצרים כבר כמה שנים, ואותו טעם מופלא המוני שנים, ואותו ניקיון בשירותים, ורק המנות-אחרונות משביחות באופן שקשה להאמין מפעם לפעם. לא כשר. מותר להביא את ג'ינג'ר. יש לף ברון והוגרדן מהחבית (אני באה לשם בעיקר בגלל זה, ויעידו אלה שגררתי לשם - הבירה שם טעימה יותר). המקום שאני הכי מתגעגעת אליו בירושלים, אחרי המסלול-הליכה שלי. אוףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף.

אטיוד5

Active member
תמיד ...

היה ידוע בציבור הלא-ירושלמי שבבירתנו אין מה לחפש מסעדות טובות. פשוט אין. ומנסיוני המועט זה היה נכון. לפני שבועות מספר המליצה בפני גולשת אחת על "אלדד וזהו". לסמוך עליה? או להביא את זה בתור עדות אופי מעאפן במשפט?

המוזרה

New member
החברים של סרג'יו זה ליד עץ התות?

אם כן, אז הוא באמת סגר.
וגם אני לא אוהבת את אלדד וזהו. מסעדה די פלצנית. אם כבר היתה שם מסעדה טובה, זו היתה "פיני בחצר" אבל הוא סגר ועבר ליפו.

למעלה