מסעדות נסגרות בת"א

dw2322

New member
מסעדות נסגרות בת"א

כתבה בהארץ על קריסת מסעדות בת"א, הנובעת מפתיחת עוד ועוד מתחמים חדשים (שרונה, הרחבת נמל ת"א ליריד המזרח, התחנה, שוק הפשפשים), כמו גם עובודת רכבת הקלה וירידה בתיירות עקב המצב הבטחוני.
http://www.haaretz.co.il/gallery/recipes/food-news/1.2750927
הירידה ברוטשילד איננה מפתיעה אותי, שכן לטעמי המתחם נופח מעל ומעבר לכל פרופורציה, מחרי השכ"ד עלו לרמה מטורפת הדוחקת צעירים בליינים מהאזור(אלו שפעם גרו שם), ולא נרשם באזור גידול במספר התושבים שיוכל לתמוך בעוד ועוד תחרות.
בעוד שנה-שנתיים תאוכלס שכונת השוק הסיטונאי, כמו גם שכונות שרונה ושוק בצלאל, ואז יגורו קצת יותר תושבים מקומיים באזור.

כמובן שאין בכלל להשוות את מצב התיירות אצלנו, שהוא זהב לעומת זה בירושלים, שבה התיירות באמת קורסת.
נקווה שהמצב ירגע במהירות, כי בלי תיירות אין הצדקה כלכלית לכ"כ כ"כ הרבה מסעדות במרכז העיר. שוב, אין בכלל מה להשוות למול השממה הירושלמית.

prizman

New member
כתבה לא רצינית.

מטבע הדברים כשנותנים למסעדנים ולבעלי רשתות מסעדות לדבר על הסיבות לסגירת המסעדות
נגלה שכולם אשמים חוץ מהם.
גם לא ראיתי אף מילה על מספר המסעדות הנפתחות שאני לא בטוח שהוא נמוך יותר.
המצב הבטחוני הוא בטח לא סיבה, מסעדה לא נסגרת תוך שלושה שבועות שזה כרגע
הזמן בו "המצב הבטחוני" הנוכחי מתמשך. גם הרחבת נמל ת"א הוא לא סיבה, בעלי מסעדות
שם גם מתלוננים.
הסיבות העיקריות לדעתי הן מחירים מנופחים במסעדות שמגיע יחד עם שרות קלוקל=
נסיון לדפוק קופה וללכת, עודף יחס"צ והכתרת "שפים" עלומים חסרי ידע, קשור לסעיף הקודם
ועבודות הרכבת הקלה שיצרו לפחות אפקט פסיכולוגי להמנע מכניסה לת"א, לא יודע עד כמה המצב גרוע בפועל.
עודף המסעדות בסביבה שלא בטוח שתמהילן נכון הוא גם גורם כמובן.
למתחמים החדשים לא חושב שיש השפעה משמעותית, הם לא מקומות שאנשים מגיעים אליהם
יומיום וכשהם מתאספים בסופ"שים הדוחק רב וחלק גדול מהם מעדיף לאכול מחוץ למתחם.

טוריסט

New member
בתחילת השדרה יש כמה מקומות חדשים

יוגורטריה או משהו כזה, ופאב אחד או שניים. ככה שאם כותבים על מקומות שנסגרו ברוטשילד מן הראוי להזכיר גם מקומות חדשים שנפתחו. אני לא מומחה אבל הכתבה הזאת באמת נראית לי מקושקשת

למעלה