בספטמבר שעבר הייתי בקומו עם טיול אחד למילאנו
בכל המסעדות מודעים לעניין, והמטבח האיטלקי מאד גמיש כך שישנן הרבה אופציות.
 
במקומות רבים יש פסטה ללא גלוטן או פיצה ללא גלוטן, אך גם כשאין במטבח האיטלקי יש אנטיפסטי (מנה ראשונה שאינה פסטה), מספר טעמי ריזוטו כולל מילאנזי ("בנוסח מילאנו") וכמובן פולנטה - סוג של מחית תירס.
 
במלון היו מוצרים ללא גלוטן של חברת Schär הגרמנית (בכלל צפון איטליה זה שטח חסות גרמני מבחינה תיירותית...) ובסופר היתה במבה גרמנית לנישנוש בדרכים.
 
כמו כן אין חובה לאכול אוכל איטלקי בלבד. בקומו היו גם מסעדות סיניות ויפניות (סושי).
 
צריך להקפיד קצת עם הגלידה - יש טעמים כמו "גלידה אנגלית" (משחק על פודינג וניל-תותים-עוגה מאנגליה) שמכילים עוגה.
 
והערה לא הכי קשורה באשר לקניון העתיק במילאנו - המסעדות שם מסרבות להגיש רק קפה או רק קינוח והן מחייבות את מי שרוצה לשבת בהן להזמין ארוחה שלמה. אם הגעתם באמצע הצהריים ואינכם רוצים לאכול ארוחה שלמה - לא נורא, רחוב וחצי משם יש רשת קפה איטלקית אמיתית שהמקומיים שותים בה ושם ניתן להזמין קפה וגם אפאגטו.
 
בצפון איטליה רוב העוסקים באוכל ותיירות מדברים אנגלית אך אם הם לא הם ידברו גרמנית.
 
כמובן שאפשר להשקיע כמה דקות גוגל טרנסלייט במילות מפתח ומשפטי מפתח באיטלקית.
 
Senza di Gluten