מסעדה

z1a1k

New member
מסעדה

מה אתם עושים כשיש ארוחה משפחתית במסעדה בשעות הערב והגור הקטן בן 3 חודשים?
באיזה גיל כבר יצאתם איתו למסעדות בערב?

תודה

אני לא אוהבת לקחת תינוקות למסעדות בערב
אני חושבת שזה לא פייר כלפי הילד, שצריך לישון ומגיע לו לישון בתנאים שמתאימים לשינה. נכון, יש תינוקות שיצליחו לישון גם במקום חדש ורועש. אבל לא כולם. ואם הוא לא יצליח לישון מקום חדש ורועש יוסיף לעייפות שכבר קיימת אצלו בשעות הערב.
אני חושבת שזה לא פייר כלפי ההורים של הילד, שבמקום ליהנות מהאוכל ומהאוירה במסעדה צריכים "להתעסק" עם תינוק שלא תמיד מצליח לישון ובד"כ בוכה כתוצאה מעייפות וגירוי יתר ולא מאפשר להם ליהנות מהיציאה למסעדה (שבד"כ בחודשים הראשונים ללידת ילד היא מאורע די נדיר..)
ואני גם חושבת שזה לא פייר כלפי הסועדים האחרים במסעדה שצריכים לשמוע בכי של תינוק בזמן שהם יוצאים לבילוי. בשעות הצהריים אני חושבת שזה "רעש" שצריך להיות מוכנים לקבל כשמגיעים למסעדה. אבל אנשים שיוצאים בערב למסעדה מצפים, ובצדק, לבילוי שקט.
&nbsp
אני יודעת שזו אולי לא התשובה שציפית לה, אבל אני באמת חושבת שזה לעשות עוול לכל הנוגעים בדבר, ואם יש אפשרות לבקש ממישהו לשמור עליו לשעתיים - שלוש בזמן שאתם יוצאים למסעדה - זה עדיף.
&nbsp

z1a1k

New member
רציתי לדעת שאני לא מגזימה בעניין זה ו"לחוצה" מדי כי עדיין

מדובר בילד ראשון ולא ממש גיבשתי דיעה על עניינים רבים.
אבל גם שאלתי כי מעניין אותי לדעת מה הורים עושים בהיעדר אופציה לבייביסיטר. מאיזה גיל כן הורים מוציאים את הילד לארוחה משפחתית במסעדה ולא מדובר על בסיס יומיומי. אלא פעם ב...

תודה

mitmit11

New member
תלוי מסעדה

אם זה מקום רועש אז לא. אני הייתי עם הגורים במסעדות עם אוירה רגועה, כאלה שהשולחנות בהן אינם צפופים או שהיינו בחדר פרטי משתי סיבות - שלא יהיה רועש לגור התורן ושלא יפריע לסועדים האחרים במידה ויחליט לבחון את מיתרי הקול.
&nbsp
אני מניקה ולכן הפרדה לא היתה באה בחשבון. עד גיל 4 חודשים בערך לקחתי איתי בכיף למסעדות כי הם רק ישנו/ינקו ואח"כ נמנעתי (עד היום אגב, הגדול בן 5.5 ומסעדות עבורי זה עינוי עם ילדים).

לארוחות כאלה לא הלכתי

אם היה ניתן הייתי מציעה להזיז לשישי או שבת בצהריים ואם לא אז ויתרתי. מעדיפה שהתינוק ינוח בלילה ברוגע במיטה שלו. בגילאים האלה יצאנו רק פעם אחת בערב וזה היה בערב ראש השנה אצל סבתא, ככה שהבאנו לול נייד והיא ישנה בשקט בחדר אחר. וגם על זה הצטערתי כי בחזרה היא בכתה רוב הדרך מירושלים הביתה..

starrynight1

New member
בערב זה יותר בעייתי

בעיקר בגלל הנסיעה, כי אם התינוק כבר נכנס לשינת הלילה בעגלה הוא עלול להתעורר במעברים בין העגלה- סלקל- מיטה. אני כבדה מאוד בכל הנוגע ליציאה בערב עם ילדים. לפני כמה חודשים היתה חגיגת בר מצווה במשפחה בערב. יש לי בת 4 ובת שנה. בת השנה נשארה בבית עם אבא שלה (שויתר על נוכחותו שם לטובת הקטנה) ואני הגעתי עם בת 4 שהוצאתי מוקדם מהגן באותו יום כדי שתספיק לשנו"צ. זה קשה עם הקטנים בערב. אולי תתפצלו או שתבקשו שהעיתוי ישתנה לצהריים.

LolliP0p

New member
בערב לא הייתי הולכת..

אין בעיה בכללי ללכת עם תינוק למסעדות, שמים בעגלה עם טטרה גדולה ושישן.. או במנשא עליך, כאילו זה לא נורא, סך הכל את יוצאת איתו מהבית, אם את מרגישה שקשה לו קחי את העגלה וצאי לסיבוב קצר.
אבל בערב כשנכנסים לשנת לילה (בהנחה שקיים אצלכם כבר מושג כזה..) הייתי מוותרת..

shaya54

New member
נראה לי גם תלוי בילד......

עם הבת הגדולה שלי לא היה סיכוי שנצא איתה בערב. גם כי היא היתה ילדה ראשונה ונורא נורא הקפדנו על השגרה שלה ושעות השינה.....אבל גם בגלל שמאז ומתמיד היא לא היתה נרדמת בעגלה, ככה שלא יכולתי לסמוך על זה שהיא באמת תישן ותתן לנו ליהנות.
עם הילד השני זה כבר סיפור אחר. קודם כל הוא מאוד זורם, יכול להירדם בכל מקום בעגלה או מקסימום על הידיים ויצא לנו כבר כמה פעמים (בודדות) שהלכנו איתו למסעדות( ופעם אחת אפילו לחתונה) והוא פשוט התחיל את שנת הלילה שלו באוטו, המשיך אותה בעגלה ואז חזר למיטה כאילו כלום לא היה.....
האמת שאיתו אין כל כך ברירה כי בגיל 7 חודשים הוא עדיין קם לאכול כל 3 שעות מה שאומר שאם אנחנו משאירים אותו בבית אנחנו צריכים לחזור 3 שעות אחרי ההאכלה האחרונה (כלומר בסביבות 21:30-22:00), או יותר נכון, ברוב המוחלט של המקרים, לא לצאת וזהו....
אז מתפשרים, זורמים ולוקחים אותו מדי פעם

mg8

New member
אני יכולה להגיד לך עלינו

שאצלנו הוא כבר בן שנה ו-5 חודשים ואני עדיין לא מוציאה אותו בשעות הערב למסעדות.
אם יש אירוע משפחתי - אני מוותרת ונשארת איתו בבית.
הוא הולך לישון מוקדם בד"כ וחבל לי שהוא סתם יסבול.
במשפחה שלנו כבר למדו לכוון לארוחות של שבת בצהרים במקום שישי בערב...

חייבת לציין ש-...

בניגוד לרוב אלו שענו לך, אני דווקא חושבת קצת אחרת... ארוחה משפחתית במסעדה זה לא אירוע יומיומי או אפילו שבועי, אלא ב"כ משהו ח"פ
אני לא חושבת שיקרה משהו חריג אם יוצאים עם התינוק (אני למשל עשיתי את זה כשהוא היה בן 3 חודשים+ אחותו הגדולה בת 3.5 שנים, והוא אכל כשרצה מבקבוק, וגם ישן בעגלה לידי), כי אני לא חושבת שלאורך כל, נניח, שנת החיים הראשונה שלו לא צריך לצאת בכלל בערב מהבית עם התינוק לארועים משפחתיים ו/או לארוחות משפחתיות, במיוחד בשישי בערב.אי אפשר לעצור את כל החיים ברגע שמגיע תינוק..
מה תעשי כשיגדל? גם תישארי בבית? אני אישית נגד.
אלא אם כן יש לך ברירה ואת יכולה (ורוצה כמובן) להשאיר אותו עם בייביסיטר שאת סומכת עליה- בגיל כזה צעיר- אני הייתי לוקחת.
מה כבר יקרה?

למעלה