זו הביקורת שלי על גיליז
ראשית אני חייבת לציין שאני ירושלמית במקור ובתור שכזאת אני מכירה את המסעדה מימים ימימה. כשנודע לי כי פתחו אותה ב"א, בשמחה וגיל הלכתי לבדוק במה מדובר. שגרתי בירושלים, המסעדה היתה נודעת בשירות הלא מי יודע מה שלה. אבל כנראה שהשנים והמשבר בתיירות לירושלים עשו את שלהם. הארוחה הראשונה שלנו בגיליז בנמל היתה יום לפני הלידה כך שהיא זכורה לנו מאוד לטובה. אני רוצה כרגע לכתוב על ארוחת הבוקר או יותר נכון בראנץ' בגיליז. הבעל היה היום מאוד רעב, במנטה ריי ענו לו שאין מקום וניתקו לו את הטלפון בפנים. הוא התקשר לגיליז והצליח למצוא מקום. עם ההגעה קבלנו לשולחן סלסלת לחם הכוללת לחם טרי אפוי במקום, בריושים וקרואסונים הכל טרי ונראה שאפוי במקום. בנוסף צלחת עם חמאה חתוכה, זיתים ריבה ודבש. בחרנו לנו קיר רויאל ובליני כאפטייזר (אפשר גם מימוזה או מיצי הדרים רגילים). הבעל הזמין ביצים עם עגבניות חריפות שזו בעצם שקשוקה משודרגת. מגיעה במחבת חמה לטענתו מאוד שווה. אני הזמנתי הפעם חביתה עם עירית פטריות ובצל. חייבת לציין שזו אחת החביתות המוצלחות שאכלתי. שתי המנות הגיעו עם סלט חסות מצוין, גבינה בולגרית ולבנה. לסיום שתינו קפה עם הקרואסונים המצוינים (אוי איך שהרגישו את החמאה). בפעם הקודמת לקחתי את הרוסטביף שהיה חבל על הזמן. לא זול אמרתי ? אבל שווה כל פרוטה. ארוחת בוקר 56 ש"ח לאדם. יותר יקר מהמתחרים על הים אבל הרבה יותר שווה הן מבויה והן ממנטה ריי. בתאבון