מסעדה עירקית מומלצת..

א ש ר ת

New member
שחרזדה יקרה, אין לך מה להצטער, תודה שהבאת את

הקישור, השאלה שלי היתה בכיוון אחד בלבד " לא כשר ועירקים " , הכוונה שהעירקים וכשרות הלכו ביחד .לא היתה שום כוונה שלא היית צריכה להביא את הקישור.

הקובה בפיתה מוגשת כבר יותר מ50 שנה

ככה גם הגישו בעירק.

אורי היקר הכשר

אני מסכים אתך שהכשרות בארץ נגועה באינטרסים ועוד כל מני תופעות שבינהם לבין כשרות אין שום קשר, יש כשרויות של רבנים מסוימים ויש כשרויות מהדרין ויש מהדרין מן המהדרין ,וגם של הרבנות הראשית.( ולא כמו בעיראק שהיה טרף או כשר.)בסופו של דבר העלויות של ההכשר נופלות על גבו של הצרכן ,
ומסעדות שמאסו בקשיים לקבלת תעודה וברצונם להוריד עלויות הכריזו על עצמם לא כשר.
ע''מ למנוע ממך לאכול בשר שבא ממקומות מפוקפקים , מהשטחים , בשר בהמה חולה, או בשר חמורים וכו' ללא בדיקה וטרינרית וללא הגיינה מנימלית לדעתי חיבים לאכול כשר , ולא מהצד הדתי אלא מהצד ההגיני הבריאותי.
אני אישית מקפיד לאכול במסעדה שיש לה הכשר כלשהו ומסתפק בהכשר הרבנות הראשית.
בתאבון ואלף עיפי.
יוסיסי

פואד1946

New member
נהפוך הוא דווקא הבשר הכשר ובכלל כל הכשרות ...

צריכה להינתן חינם אין כסף כשרות של המדינה לאזרחיה....וכך לתת לאזרחים שומרי מצות ולכלל ישראל בכלל....כדי שיוכלו לשמור על כשרות אותה שמרו אלפי שנים..
אבל בארץ השחיתות טומנת ידיה בכל תחומי החיים...ולצערי דווקא משר הדתות כולל כל רבני ישראל מכשלים את עם ישראל דווקא בבקיום מסורת זו.

פואד אתה צודק ב -100% ,70 אחוז מהרבנים

בארץ מושחתים , לא כמו בעיראק אצלהם דת זה דת ,
בלי רמאות , פוא רק כסף מעניין אותם ,
מה לעשות זה מה יש ,
נהיה בריאים מונירה

יוסיסי אחי היקר, בעניין טיב ומקור הבשר אתה

צודק במאת אחוזים, אבל על זה מופקדים משרד הבריאות והחקלאות.
בכל בית מטבחיים יש פיקוח מחמיר של ויטרינר והוא חותם על הבשר לפני משגיחי הרבנות.
אם אתה חושש לטיב ומקור הבשר את החותמת שלו אתה צריך לזהות קודם כל.

יש הרבה משחטות פרטיות של חרדים הפועלים בניגוד לחוק,
הם מבצעים שחיטה כשרה חלק, אבל, לא מיומנים לזהות מחלות או זיהום פרט לניקור ובדיקת רייאות כפי שההלכה מצווה.

שיהיה לנו בלהנה וושיפא

afikiminfo

New member
לגבי הכשרות, מדובר בתיבת פנדורה..

מהיכרות עם תחום הכשרות (בעיקר ייבוא מזון), מה שקורה בתחום הכשרות מהווה מטרד ללא מעט אנשים. בפעם האחרונה שעסקתי בזה, אמרתי לעצמי שזו הפעם האחרונה.

בזמנו, לפי מה שאבי וסבי המנוחים סיפרו לי, רב היה רב ושוחט היה שוחט. ואילו היום? ישנן חצרות, בד"צים ובעיקר תעשייה שמממנת את אותן חצרות.

הדבר הכי מבייש הוא שאדם מחצר אחת לא יכול לאכול את האוכל שבישל חברו מהחצר השניה, בן שחזר בתשובה לא אוכל אצל אימו (ולו רק כדי לקיים מצוות כיבוד אב ואם) ועוד היד נטויה...

לעיתים אני תוהה אם ליוסדי אותן חצרות היה חשוב שנאכל הכי כשר שבעולם, היו מוזילים את עלות התעודה למחיר שווה לכל נפש.

לסיכום, מקווה שהמסורת של יהודי בבל שעיקרה סובלנות וכיבוד הבריות תישאר.

יום טוב

אלי

א ש ר ת

New member
אפיקים שלום , אכן אני מסכימה למשפט

" מקווה שהמסורת של יהודי בבל שעיקרה סובלנות וכיבוד הבריות תישאר ", כל כך ריגש אותי המשפט שלך, ומקווה כמוך לדבר.
אינני " חופרת " בנושא הכשרות, כתוב כשר אז זה כשר ואני לא מחפשת איזו חצר נתנה אותו. כי ככה נהגנו בעירק.

למעלה