מסעדה חדשה בחיפה

alonshvo

New member
מסעדה חדשה בחיפה

שלום לכולם,
אני זוכר שקראתי לפני כמה שבועות (לא רבים מדי) באחד העיתונים ביקורת על מסעדה חדשה בעיר התחתית של חיפה.
אם אני לא טועה, מדובר על מסעדה די מיוחדת שמגישה אוכל ערבי ואולי (יכול להיות שזה כבר סתם שפצור) היא ממוקמת במבנה טמפלרי.

אשמח מאוד מאוד לעזרה בזיהוי ובמידה והפרטים שסיפקתי לא מספיקים, אנא ציינו שמות של מסעדות בולטות שנפתחו בחיפה בחודשיים-שלושה האחרונים ואולי זה יזכיר לי.

תודה רבה,
אלון

salo22

New member
ממש לא נשמע מוכר

לדעתי אתה קצת מתבלבל, אבל לא יודע. מעטות מאוד הן המסעדות החדשות שנפתחות בחיפה בשנה שתיים האחרונות, אם בכלל. קשה מאוד להצביע אפילו על מסעדה חדשה אחת, מעבר לאותן ששון וצפרירים 1 אבל זה יותר "בר מסעדה", אלו מקומות שאכן נפתחו יותר בשנים האחרונות אבל אין להם קשר לעיר התחתית ולאוכל ערבי.

alonshvo

New member
אז תן לי לנסח מחדש...

מאוד יכול להיות שהמסעדה לא חדשה אלא נפתחה בשנה האחרונה נניח.
העוגן שלי זה העיר התחתית בחיפה.

אז נשאל אחרת - מסעדה מומלצת בעיר התחתית?

salo22

New member
מסעדות בבתים כאלו

יכולות להיות בעיקר על שדרות בן גוריון למרגלות הבאהיים ואז עסקינן כנראה בדוזאן ואל דיאר, יש גם את פטוש אבל זה מין מסעדה\קפה\בר, מה שגם דוזאן אגב. כמו כן אלנבי הפשוטה יותר באיזור, היא מה שקוראים פה מזרחית "מסורתית" ולחלוטין לא "מעוצבת" אבל בהחלט סולידית ויציבה לסוגה. מעבר לזה אולי אנגוס שהיא סיגנון אווזי כזה, אולי מעט יותר טוב, המיקום הוא שדרות המגינים ויש מסביב חומוסיות רבות.
מעבר לזה יש גם את גולדן קוראל בסטלה מאריס, מיקום נפלא ביותר ומקום מיוחד גם כן, נוף לא רע בכלל &quot
האוכל מוקפד יותר ומעט יקר יותר, אני אוהב את המקום.
מבין הקודמות שהזכרתי ? קצת קשה היום להמליץ, דוזאן לדעתי נפלאה לאווירה אבל האוכל שם כבר מזמן לא יציב ומעניין מספיק, שאר האופציות הן לא פאר המטבח הערבי אבל בהחלט אל דיאר ואלנבי מקומות ראויים לדעתי לארוחה בעיקר אם באיזור.
מעבר לזה אם אתם עוברים על הדרך גם בסביבות עין חוד - האוכל שם נדיב מאוד וגם טעים ברוב המקרים ועם המחיר לאחד ביחס לכמות והמגוון קשה להתחרות.. דורש קצת מאמץ עם הרכב אבל אם ממש מחפשים אוכל ערבי וחוויה "של טיול", שווה פלוס את המאמץ.

salo22

New member
אני חושב שחבל על הזמן שלך

אלא אם קרה שם משהו יוצא דופן ומשנה דרך בשנה האחרונה, אבל אז היית קורא על זה פה. הנבילה הזה או איך שקרו לו היה פנתיאון כמעט לפני 10 והרבה יותר שנים, השם נשאר אבל כבר שנים רבות האנשים ההם לא שם לפי השמועות, אני בכלל חושב שהיום יש שם משהו מאוד מינימלי ו"מהיר" ביחס למה שהיה בעבר אבל בהחלט לא הייתי שם. מה שכן, מעניין שברסט התמונות של המנות נראות מגוונות ובכיוון של פעם, אבל לא קראתי אפילו איזכור אחד משמעותי בהקשר של המקום לאחרונה, אז לא יודע מה להגיד.. אולי תבקר ותשתף אותנו..
גם נבילה בתוך שוק הואדי החביב - זו לא בדיוק מסעדה כבר לדעתי ודי חבל לעבור שם במיוחד.

למעלה