מסעדה בחיפה

ronitdd

New member
מסעדה בחיפה

אנחנו מחפשים מסעדה לאכול בערב בחיפה באזור הכרמל מסעדה שמתאימה גם עם הילדים. אודה לכם מאד

liti

New member
יש מספר קישורים להמלצות על חיפה

בשורה הרצה (הטאג ליינס). תוכלו להיעזר בהם. השורה התחתונה בכל השרשורים האלה תמיד הייתה שלחיפה יש עוד מה ללמוד מבחינה קולינארית...

בכל זאת יש כמה מקומות בחיפה....

הגלידה = מסעדה רומנית מעולה ברחוב קיבוץ גלויות. איזבלה = מקום מצוין עם ילדים, תמורה טובה למחיר, חובה להזמין מקום מראש..המסעדה נמצאת בסיטי סנטר בשדרות בן גוריון. מנדרין = מצטיינים בארוחות בוקר טובות..יש עכשיו סניף חדש בשדרות מוריה שמתווסף לסניף הותיק במרכז הכרמל. רסיטל דניה = מסעדה טובה בניצוחו של השף רן ראש..שלדעתי יהיה אחד השמות החמים בקולינריה הישראלית...רחוב אבא חושי פינת שכונת דניה. נוש = מסעדה נחמדה, אוכל ביתי מזרח אירופאי, גם לילדים,בשבת בצהרים צריך להזמין מקום. נמצאת בככר זיו בשכונת נוה-שאנן. מעיין הבירה = מקום אוטנטי ונפלא בעיר בחיפה, לא מתאים לילדים..אלא אם הנ"ל זוללי צלעות ושותי גולדסטאר. יש עוד הרבה מקומות טובים בחיפה...פשוט צריך להיות חיפאי או להכיר מישהו חיפאי בכדי להנות ולדעת. עופר.

B r u l e

New member
זהירות רסיטל

היה לי חבר טוב בחיפה שנהגתי לבקר אותו הרבה (נסעתי ברכבת). הוא הכיר את רוב המקומות בחיפה והמליץ לי על רסיטל שנחשבת למסעדת "איכות". נו טוב. מילא העיצוב חסר הטעם (או ביתר ישירות ויושרה מקצועית- "מזעזע"), אבל האוכל... משהו נורא... לקחתי שם פלטה של עוף טריאקי שהיה דביק ומלא ברוטב סמיך ומלוח ופלפלים רכרוכיים. בקיצור נפילה. והמחירים... לפי מה שזכור לי, היו בהחלט לא זולים. טוב, פעם מלח היה יקר כמו זהב, אולי עוד כמה שנים בשורת הקולינאריה תגיעה לחיפה ומלח יהפוך מלח. וכשחושבים על זה, לפתוח מסעדה טובה בחיפה יכול להיות רעיון לסטרטאפ משגשג, שכן על אף המצב הכלכלי הרעוע, תושבי חיפה יתוודעו סוף סוף למזון איכותי באמת והמקום עד מהרה יהפוך לשוס. מצד שני (סוד מקצועי) בפאב פלורנטין בטכניון עושים את הטוסט הכי טעים בעולם.

ומתי זכית לאכול לאחרונה ברסיטל ?

בשנה האחרונה אני פוקד את המסעדה הזאת לפחות פעם בחודש, אם אכלת לפני שנה ומעלה ..אני לא יודע מה היה, נכון לעכשיו..אני מברר שהשף ישנו במסעדה ונהנה מאוד, לא הזמנתי שם פלטה של עוף טריאקי מעולם ולדעתי..לנסוע עד חיפה ( גם ברכבת) ולהזמין עוף טריאקי במסעדה במרומי הכרמל, זה די מיותר. בכלל עוף טריאקי בכל מקום ..זאת לא המנה שהייתי שואף אליה בביקורי במסעדות חדשות ואני מקווה שאתה לא באמת חושב שמסעדות היודעות להגיש את המנה הזאת בצורה טובה, הן מסעדות שיש להן בשורה קולינארית. לגבי טוסט הכי טעים בעולם...אני נזכר בכמה מקומות זניחים בעולם, כמו ניו יורק ורומא ששם זכיתי לאכול טוסטים לא רעים למדי...כמובן שאינם משתווים בשום אופן לרמת הטוסטים שמכינים בטכניון, אבל באין ברירה ..התפשרנו. לפתוח מסעדה בחיפה, זה רעיון גרוע מאוד כמו רוב הסטרטאפים שנעלמו בשנים האחרונות ולצערי כנראה שגם בתל-אביב ואזורים אחרים בארץ..הרעיון הזה לא כל כך מצליח. בינתיים..אנחנו ממשיכים לאכול בכל מיני מסעדות, לא מזמינים עוף בטריאקי ומקווים לטוב.

anat11

New member
ואיך אמדאוס? (אם היא עוד קיימת)

(ככר קרית ספר) ו-וואלה? (המדרחוב בהדר)

אמאדאוס כבר לא קיימת..

וזה לא נורא כל כך, ומסעדת וואלה איומה ונוראה, לא מזכירה במאום את ימיה הטובים.

liti

New member
אכלתי פעם באמדאוס בקריות

האמת שאני עדיין מתבלבלת בין אמדאוס למוצרט- או בטהובן- אחד מהם היה קודם, ואז נסגר ושיפצו את המקום והרסו את כל העיצוב מבחוץ שממש אהבתי והפכו אותו לאמדאוס (שוב, אם אינני מתלבלבת...) בכל מקרה האוכל היה כל כך בינוני שממש התאכזבנו. יש להם (אם הם עדיין קיימים) שיפודים על חרבות שאמורים להיות מנת הדגל שלהם, אבל הם ממש רחוקים מלהיות טעימים. גם הקינוחים שהזמנו היו ממש בלתי אכילים- חוסר הטריות שלהם היה ממש מורגש ובסופו של דבר ויתרנו עליהם. היינו שם קבוצה גדולה של אנשים (מעל עשרה) לחגיגת יום הולדת, ואף אחד לא היה מרוצה. חבל!

B r u l e

New member
סליחה לאדון

אני באמת לא מצפה לביקורת על מה שאני מזמין במסעדה. אם זה היה עוף טריאקי כנראה שהיתה סיבה- לא היה שום דבר אחר בתפריט שמצא חן בעיני. ויגידו אחרים בפורום שאני לא מאלה שדבקים באוכל סטייל אמא. ד"א, חוץ ממנת הטריאקי שלי דגמתי גם את המנה של חברי שהיתה בלתי טעימה בעליל גם כן. מסעדה טובה צריכה לעמוד מאחרי כל מנה שהיא מגישה, על אחת כמה וכמה במנות פשוטות. במסעדה היייתי לפני שנתיים, ובגלל זה אני לא זוכר הרבה מעצם ביקורי שם, ואולי זה היה רשלני מצידי לא לציין זאת. ומדוע פתיחת מסעדה הוא רעיון גרוע? רוב הסטארטאפים נעלמו בגלל סיבה מרכזית- לא היתה סיבה ממשית לקיומם ו/או לא היה צורך ממשי במוצר שהם פיתחו. כשיש צורך אמיתי במוצר שלך, ואתה עושה אותו כמו שצריך- ההצלחה שלך בהחלט יכולה לבוא.

אוקי..עברו שנתיים והרבה דברים

השתנו, לא תמיד לטובה. לגבי מסעדת רסיטל..השף עובד שם כשנה, שמו רן ראש ואני עוקב אחריו עוד ממסעדה/ביסטרו קודם שעבד שם (ספיישל ריזרב בחיפה)..אני מאוד אוהב את סגנון הבישול שלו ומאמין שהוא עדיין בתחילת דרכו. אם תרצה..כשתגיע לחיפה פעם (גם ברכבת )כשתפגש עם חברך החיפאי..תודיע לי ואני אוודא שרן ראש עובד באותו יום ושידאג לכם. רגע...אני לא אחראי ואין לי אינטרסים במקום, אבל אני שמח בהכירי כשרונות חדשים בתחום. חוץ מזה יום טוב. עופר.

Amoureuse

New member
האם רסיטל זה המקום בשדרות מוריה

ממול הפאב עם הסושי (נדמה לי פרנג'ליקו)? אם כן אז שלמדנו בחיפה (לפני יותר עשור) זה היה בית קפה נחשב, אח"כ אכלנו שם לפני כשנתיים והיה איום ונורא, אבל סיפרו לנו שאלו ממש הימים האחרונים שלהם ותהיה שם בעלות חדשה, וזה כנראה מסביר את החוויה הנוראית של ברולה לעומת המצב הנוכחי. מה שאני לא מבינה, אם בא בעלים חדש והפך את זה שוב פעם למקום נורמלי, למה הוא לא החליף שם? ואולי כל התיאוריה שלי הולכת פייפן אם התשובה לשאלה הראשונה היא "לא"...

לא...פעם באמת היתה מסעדה בשם רסיטל

בשדרות מוריה...מאז זרמו הרבה מים בכנרת, המסעדה נסגרה והיום יש שם פאבים לא רעים כשלעצמם.. ונכון שכדאי לבעלים חדשים להחליף שם למסעדות כושלות...זה לא המקרה, אבל זה תמיד נכון.

למעלה