מסעדה או טעם העיר?

העצלנית

New member
אז תשמעי הייתי לפני זמן מה

במין "פסטיבל" "שוק" בכפר ורדים, היה שם זוג צעיר (הוא לא ישראלי) שהעמיד דוכן של דים סאם תוצרתם והיה כתוב שהם מוכרים גם קפוא.ניסיתי לעשות חיפוש מהיר בגוגל ולא מצאתי אבל אני אחפש קצת יותר טוב, לצערי לא לקחתי פלייר. לי הבצק הרגיש קצת עבה מדי ומצד שני אין לי מקור להשוואה.

salo22

New member
תודה על הדיווחים

נראה שניסיתם את כל אופציות הבקר שהיו שם.. מעניןן שנמל 24 שנה אחרי שנה עם הקמפרי תאנים הזה שלהם.. האם היה בשלב מסויים דחוק עד גועל נפש ?

הזווית שלי לטעם העיר

אמש "ביליתי" שם משעת הפתיחה ועד סביבות 10 בשביל צילומים לפינת "חדשות האוכל" שתשודר הערב. המסקנות שלי הן מעורבות.
מצד אחד, ברור שזה לא אירוע גורמה, ושהאוכל הוא שחקן מאוד משני בו. המנות, ברובן, נראו לי בינוניות ומתומחרות גבוה מדי, למרות שיצא לי גם לטעום כמה דברים מאוד טובים (הכריכים של רושפלד, שיפוד מעולה של כבד בקר ושומן כבש ואנטרקוט בדוכן של דארנא, הפריקסה האלוהית של אלי מרמלה). מצד שני, קשה להתעלם מהצפיפות, מזה שהיה שם מלא ברחשים ברמות מופרעות ולא נעימות, ומזה שהכל יקר למדי.

אז מה השורה התחתונה? אני חושב שלמרות הנטייה הכללית לעקם את האף ולצקצק כלפי טעם העיר ששכח את מטרתו המקורית והפך לאירוע המוני, בסופו של דבר מדובר באירוע שהוא חגיגה לעשרות, אם לא מאות אלפי בני אדם שבאים מכל רחבי גוש דן לבילוי של ערב. האירוע הופך לאט לאט למשהו שיותר מזכיר סוג של אוקטוברפסט או פסטיבל בירה פתוח - קונים קצת בירה, מנשנשים קצת, יושבים על הדשא. לא גורמה, לא בילוי עילי, אבל להרבה מאוד אנשים ומשפחות זה עושה את העבודה.

salo22

New member
i had my share

לא פוסל את האירוע אך בהחלט מצטרף להסתייגויות הקולינאריות. זו חגיגה נחמדה מאוד שאם הייתה קרובה ונגישה יותר, הייתה נשקלת. חוץ מזה התאים לתקופות מסויימות, פחות מתאים עכשיו.. וזה מה שעשינו בו בהתחלה - בירה דשא, לנשנש קצת, להכיר קצת.. בהחלט היו בעבר שם תגליות ואפשרויות ללמוד.. היום זה אחרת כמובן.

amirhir

New member
באחד מהפעמים הראשונות

אכלתי שם את הרביולי חלמון המפורסם (אז עוד יכולתי לאכול רביולי אבל לא יכולתי להרשות לעצמי להזמין אותו במסעדה).

ממבט חטוף ברשימה של טעם העיר הנוכחי אני לא מרגיש שאני מפסיד משהו.

החתולית

New member
ראינו אותך עומד על פח ירוק :)

האמת היא שבשנתיים האחרונות מצאנו עצמנו מוותרים על טעם העיר. אולי משום שאנחנו אוכלים יותר במסעדות, ואולי מפני שהחוויה הפכה יקרה יותר ואיכותית פחות.

ASS1F

New member
עמית... אוקטוברפסט?!

קצת מעליב לאוקטוברפסט... ממליץ לך להיות שם פעם לחוויה אחרת.
אין בשום צורה שהיא מקום להשוות את טעם העיר לאוקטוברפסט. זה יותר קרוב לפסטיבלי מוזיקה מאשר לפסטיבל הבירה של מינכן.

בכל מקרה, הולך היום, יודע לא לצפות לגורמה.
המחירים לדעתי לא נוראיים כמו שאנשים מנסים לעשות. ברור שיהיו נפילות וחוסר אחידות בין המנות, אבל זה חלק מזה.

בשורה התחתונה, ספק אם אפשר יהיה להרים אירוע איכותי של אוכל בארץ (שהוא לא פרטי, כמו הגאלה של מסדר אבירי הגריל) שלא יהפוך להיות המוני.
אז זה הכי טוב שיש לנו, ועם זה ננצח. או לפחות ננסה לנצח.

incognito1980

New member
הפך לאירוע המוני?

טעם העיר היחיד שהייתי בו היה הראשון. הדבר היחידה שזכור לי ממנו הוא הצפיפות, התורים וההמון. רוצה לומר שהאירוע היה המוני משנתו הראשונה.

FiReBall

New member
אבל אז הוא היה המוני בגודל של רחבת הסנימטק

היום הוא המוני בגודל של פארק הירקון

למעלה