מסנן ל-ADSL

yalyal

New member
מסנן ל-ADSL

בביתי יש כ-5 מכשירי טלפון, אני לא מעוניין לחבר לכל אחד מסנן וחיבור מסנן ראשי ע"י טכנאי בזק יעלה כסף. השאלה שלי היא אם אקח את המסנן הקטן הרגיל ואקמבן ככה שהוא יהיה הראשון בטור, האם זה יסנן טוב לכל המכשירים הנוספים בבית???

cheif

Member
מנהל
לא בטוח

הפילטר מתוכנן לעבוד עם מכשיר טלפון אחד. פילטרים דירתיים הם בדרך כלל משהו הרבה יותר מפלצתי כיוון שהם צריכים להחזיק מספר מכשירי טלפון, פקס ועוד יצורים (כמו YES ואזעקה). יכול להיות שאם תשרשר שניים (או במקרה קיצוני שלושה פילטרים) אחד לשני בכניסה לבית זה יעזור אבל כמו ש-RAFID1 כתב -- עד שלא תנסה לא תדע.

eladts

New member
אם קיימת בעיתיות

היא תתבטא רק כאשר מרימים מספר טלפונים בו זמנית.

מיכאל אבידן

Active member
מנהל
סתם שאלת סקרנות . . .../images/Emo43.gif

אני מניח שיש לך את אותם 5 'מיקרופילטרים' ('בזקסטור' אמור לספק לך 5 לפחות). אז מדוע אתה לא מעוניין לחבר אותם לכל שקע בנפרד ?!

eladts

New member
יכולות להיות שתי סיבות

1. הם נראים לו מכוערים (בצדק). 2. יש לו יותר מ-5 נקודות טלפון.

מיכאל אבידן

Active member
מנהל
עלות 'מיקרופילטר' כ-20 ₪. . .../images/Emo43.gif

והאמן לי שאם אתה נופל ביום טוב על נציג נחמד ב'בזקסטור', תקבל עוד 2-3 פילטרים No Charge. אם אין לו מעל 10 טלפונים על אותו הקו - גם רכישתם תהיה זולה מרכישת פילטר מרכזי + עבודת טכנאי.

rafid1

Active member
מנהל
לא לפי התיאוריה שלי-->

אחד מ"הקטנים" מספיק כמרכזי.... ואגב - גם ב"יום רע" הוא יקבל חינם 5 פילטרים (וגם אתה) כי זה חלק מתנאי השרות שלהם...

kobster

New member
>>>>>>

היו מקרים שבהם פילטר רגיל הוצב כפילטר ראשי לפני המרכזיה והוא פשוט נשרף .... לפילטר p1000 יש הרבה יותר יכולת "פילטור" kobster

antidot

New member
יש בעיה עם התאוריה שלך

היא קצת מתנגשת עם חוקי הפיסיקה. אין פה מישהו מהנדסת חשמל ? אלה ההרצאות שהכי שנאתי...

rafid1

Active member
מנהל
בפיסיקה 101 ---->

נאמר שלפי חוק שימור האלקטרונים - יש לתאם אימפדנסים (עכבה בלעז) בין המקור והצרכן. ככל שיותר צרכנים - העכבה נמוכה יותר. היות והפילטר מתוכנן לצרכן אחד (זו הנחה...)- יתר ותהיה בעיה של הנחתת סיגנל ואי שמע בחלק הטלפונים ה"רגישים". מ.ש.ל.

eladts

New member
אל תתחיל איתי

תיאום עכבות זה ל-TRANSMISSION LINE, לא למעגל RC וזה אומר שצריך להתאים את עכבת המבוא והמוצא לעכבה האופיינית של הכבל. זה רלונטי רק בתדרים גבוהים ולחלוטין לא רלונטי לתדרי שמע. אכן יש השפעה מזה שבמקום עומס של טלפון אחד יש עומס של N טלפונים, מה שגורם לעכבה השקולה לקטון פי N, אבל זה בא לידי ביטוי רק כשכל N הטלפונים מורמים.

arn0n

New member
זה עובד, מצטער

מיקרופילטר שמחובר בארון החשמל, לפני כל הטלפונים בבית, חוץ מכבל אחד שמחובר לפניו, ואשר הולך לשקע שאליו מחובר המודם. מעניין לציין שמי שעשה את ה-HACK הזה הוא טכנאי בזק בכבודו ובעצמו... לצערי זו היתה עבודה מחורבנת, ונאלצתי לאחר מכן לפרק ולהרכיב מחדש מכיוון שהוא לא הידק את החיבורים. בכל אופן - זה פועל כך כבר שנה. YMMV, אבל אני ממליץ לנסות לפני שמוציאים כסף על פתרון תשתיתי יותר.

shonshon5

New member
בלי שום בעיה, ב-100%.

אצלי זה בנוי בדיוק כך: פילטר (רגיל) בכניסה, פיצול ממנו למודם ADSL ולקו המזין את שאר המכשירים בבית, 7 (כן, שבעה). עובד בלי בעיות כלל, ותודה לטכנאי "בזק" שיצא צדיק גדול! בהצלחה!

rafid1

Active member
מנהל
אתם מוכיחים את התאוריה שלי --->

בדרך האינדוקציה. זה אומר שההנחות של הלא מאמינים היו שגויות....

eladts

New member
זה לא אינדוקציה

זה הפרכה של תיאוריה ובשביל זה מספיקה דוגמה נגדית אחת בלבד (כמובן שצריך שיהיהניתן לשחזר אותה).

למעלה