מסנן לטופס

logano

New member
סנן לטופס ../images/Emo53.gif

יש לי טופס שנקרא FrmMyJobs טופס זה מושתת על טבלה TblAllJobs . בטופס הזה יש לי פקד לא מאוגד שנקרא AllStatus פקד זה מסוג תיבה משולבת הכולל רשימת ערכים. 1 לטיפול מיידי 2 לטיפול תוך שבוע 3 לא לטיפול. בעת הזנת הנתונים הוכנסו לטבלה הסטטוסים של הטיפול כלומר ישנו שדה בטבלה של ואני מעוניין לעשות סינון על הטופס בהתאם לערכים בפקד AllStatus . השאלה כיצד אני מפעיל את ה- SQL או את הרשומות של הטופס כך שיוצגו רק אלה שעונים על הקריטיון שבפקד לדוגמה כל הרשומות שהן לטיפול מיידי. תודה למסייעים ולמשיבים

logano

New member
מסנן לטופס ../images/Emo53.gif

יש לי טופס שנקרא FrmMyJobs טופס זה מושתת על שאילתת SQL. בטופס הזה יש לי פקד לא מאוגד שנקרא AllStatus פקד זה מסוג תיבה משולבת הכולל רשימת ערכים. 1 לטיפול מיידי 2 לטיפול תוך שבוע 3 לא לטיפול. בעת הזנת הנתונים הוכנסו לטבלה הסטטוסים של הטיפול כלומר ישנו שדה בטבלה ואני מעוניין לעשות סינון על הטופס בהתאם לערכים בפקד AllStatus . השאלה כיצד אני מפעיל את ה- SQL או את הרשומות של הטופס כך שיוצגו רק אלה שעונים על הקריטיון שנבחר בפקד לדוגמה כל הרשומות שהן לטיפול מיידי. תודה למסייעים ולמשיבים

פוזנא

New member
אז ככה

תמיד כאשר רוצים לבחור מתיבה משולבת ערך מסוים (נקרא לשדה זה A), וששאר השדות (נקרא להם קבוצת B) יעודכנו לפי הערך הנבחר , זה למעשה הפעלת מסנן וזה כמעט תמיד מבוצע בדרך הבאה : שדות קבוצת B מבוססים על שאילתה. השאילתה מושתתת על טבלת הטיפולים, ויש לשים בקריטריון של השדה "דחיפות" את אותו הערך ששמת בטופס בשדה A, כלומר - הקריטריון נמצא בטופס !. בהרכבת השאילתה תשים את כל השדות שאתה רוצה שיעודכנו (כל קבוצת B). השלב הבא זה לעשות REQUERY לכל השדות ב B, בכל פעם ש A מתעדכן. (לאירוע קוראים "לאחר עדכון"). במידה ויש שדות מסוג תיבת רשימה בקבוצה B, רצוי לשים להם NULL לאחר עדכון שדה A.

logano

New member
פוזנא - יופי אך

אם אתה יודע מה הסינטקס שאמור להיות. ההגיון שהסברת לי ידוע לי אך לא הצלחתי להביא זאת לידי ביטוי כנראה ששגיתי

estersh

New member
אולי ככה

נראה לי שכדאי להשאיר את השאילתא של הטופס כמו שהוא ובאירוע AllStatus_update לכתוב Me.Filter = "[status]" & " = " & AllStatus Me.FilterOn = True או לחילופין בAllStatus_update לכתוב משהוא כמו: me.recordSource=me.RecordSource & "WHERE [Status]=" & AllStatus me.requery מקווה שאני לא טועה, בהצלחה

logano

New member
estersh לא טעית הרבה ../images/Emo51.gif

זה עובד שכללתי את זה קצת וזה מעולה

למעלה