מסמכים מסלובקיה

tomsonb

New member
מסמכים מסלובקיה

סוף סוף הגעתי לשלב הזמנת המסמכים... אני מעוניין להשיג תעודות שונות חלקן מלפני 1895 וחלקן לאחר שנה זו. לפי מה שהבנתי, המסמכים לאחר שנת 1895 נמצאים במשרדי הרישום המקומיים בכל עיר או כפר (ולא בארכיון המחוזי, בו נמצאים המסמכים המוקדמים יותר). 1) האם יש למישהו ניסיון בהזמנת תעודות (מאוחרות מ-1895) ? אינני יודע האם לפנות ישירות למשרד הרישום בכל עיר/כפר או האם לפנות לארכיון המחוזי בברטיסלבה ומשם יפנו את בקשתי. שלחתי שאלה דומה לקבוצת הדיון ההונגרית וקיבלתי תשובות שונות, אך הבנתי שהפקידים המקומיים לא ששים לענות למכתבים באנגלית ובכלל לא יחפשו אלא אם יסופקו להם השם והתאריך של המאורע... לגבי חלק מהמסמכים שאני מחפש אכן ידועים לי התאריכים המדוייקים, אך גם יש כפרים שבהם גרה משפחתי ואין לי שום ידיעה נוספת...זו הבעיה. אשמח לשמוע מבעלי הניסיון. תודה רבה, תומר

אדם פ1

New member
מניסיוני

ישנן 2 דרכים לאתר את המיסמכים: 1. פניה ישירה לארכיון הלאומי בברטיסלבה (אני שלחתי מייל). בערך תוך שבועיים-שלושה תקבל מהם מייל (יש לשים לב שהמייל יתקבל מכתובת שונה, אז אל תמחוק אותו בטעות) שהם איתרו את תעודת הלידה וישלחו אותה לשגרירות, שם תצטרך לשלם עבור התעודה (50 ש"ח). 2. פניה לשגרירות סלובקיה בת"א (ז'בוטינסקי 37) לגבי תעודות לידה משנת 1900 ואילך (עד כמה שידוע לי). התעודות יגיעו לאחר כ-3, 4 חודשים. אני הייתי ממליץ על האפשרות הראשונה מבחינת מהירות התגובה. בהצלחה!

התעודה שיש בידh

שלום תומר, חוקר הוציא עבורי תעודה מ - 1898. ניימן ארטור נולד ב - Kremnica ולפי החותמת התעודה הגיעה מהארכיון המחוזי ב - Banska Bystrica. מכאן אני מסיקה שיש תעודות בארכיונים המחוזיים. מבחינת עלות - זה היה חלק מפרויקט רחב יותר לאיתור הבית של סבתי ולא אוכל לדעת כמה עלתה התעודה.

inhoren

New member
איך מגיעים למייל שלהם?

איך מגיעים למייל של הארכיון הלאומי בברטיסלבה?

עב

New member
אפשר להיעזר בנטע כורזים

בעבר נכנסה לכאן נטע, עובדת לשעבר בשגרירות סלובקיה. היא השאיר את המייל שלה וגם תרמה לנו דפים עם הנחיות לחיפושים בסלובקיה. הנה קישור להודעה עם הקובץ המצורף, אולי יעזור.

תעודת לידה משנת 1989 מהעיר Trencin

פניתי במכתב כתוב בסלובקית לארכיון העיר. קיבלתי את התעודה כעבור שלושה חודשים בשגרירות בתל אביב תמורת תשלום.

tomsonb

New member
../images/Emo51.gif רבה לכל המגיבים!

אנסה לפנות באימייל לארכיון המחוזי בברטיסלבה או אולי לארכיונים המחוזיים הרלוונטיים לגבי וכמובן אדווח בפורום על ההתפתחויות... שבוע טוב, תומר

טי קאני

New member
מסמכים איתורם

תפנה לארגון משפחה חדשה באפשרות לעזור לאתר את הפרטים

למעלה