מסמך מצ"ב - שאלה

Melitz

New member
מסמך מצ"ב - שאלה מצאתי בארגזים עם הניירות של הסבא, מישהו יודע אולי מה המשמעות כאן של "סדור גט פטורין" ? תודה, אלי
 
"סידור גט פטורין" של הרב רוזנטל חתימת כתב הגט היא של הרב רוזינטל - הרב רוזנטל היה הרב האשכנזי של העיר העתיקה בירושלים. הלך לשבי בשנת 1948 כזקן השבויים. לאה טייכר
 

הדס ח

New member
כתוב די ברור גט פיטורין בינו לבין ה(גברת) פערל..... אולי היתה סיבה שהיה כדאי לערוך גירושין פיקטיביים..... אולי פערל הנ"ל היתה אישה ראשונה?? אולי זאבי יוכל לתת יותר הסברים לכך... שבוע טוב הדס
 

Melitz

New member
מוזר סבי התאלמן בשנת 1935 (תרצ"ה) ונישא שוב בשנת 1938, השם פערל... לא מוכר
 

א77

New member
שבוע טוב ומבורך לפני מס' רגעים נכנסתי הביתה. הספקתי להיות הלילה גם אצל רבי שמעון בר יוחאי במירון. והעיקר שיתקבלו תפילותינו לרצון. ממבט ראשוני. הרי יש הצהרה מפורשת שלא ידועה כל גב' בשם פערל. לא חקרתי, ולא בדקתי. ככלות הכל, התארים שלפני השמות זהים. : ה' מאלצאן - ה' פערל. ייתכן והשמות מקבילים. היינו יש משפחת פערל. כי ממש לא סביר שיכתבו שם משפחת הגבר ושמה הפרטי של האשה. ובפרט כשיש מזכירות מסודרת. אלא שהדבר צריך ביאור ובירור. אני גם חושב שבכל מקרה אפשר לקבל תשובה ברורה והחלטית אצל בית הדין של הבד"ץ שבבניני זופניק בירושלים. אוליי לא כל אחד יכול לקבל תשובה על שאלה כזו שמבחינת הבד"ץ הינה שאלה סקרנית גרידא. אבל כשמכירים שם את המסדרונות אוליי ניתן לקבל מענה. לי אישית נוצרו קשרים מצויינים עם אחד הבכירים שם. אבל איני אמור להגיע לשם... נראה לי לאור האמור בשרשור, שיש כאן איזשהו משהו שמסתתר כאן. משהו שהינו רק רשמי, ותו לא. אבל זו השערה בלבד.
 

ספרן

New member
הערות 1) בית הדין הגדול לכל מקהלות האשכנזים - זה אינו הבד"ץ של העדה החרדית, אלא בית הדין המקורי של הפרושים, מיסודו של הרב שמואל סאלאנט. כנראה לאחר ייסוד הבד"ץ (עם הקמת הרבנות הראשית), נשאר בית הדין הנ"ל על עומדו, ולמעשה הוא קיים עד היום. אני לא יודע בדיוק איפה הוא יושב, אך כמדומני שבשכונת שערי חסד נמצא הבסיס שלו. הוא מתבסס על האוכלוסיה החרדית הירושלמית ה"מתונה". עד לפני שנים מס' עמד בראשו הרב רוזנטל משערי חסד, שנפטר בגיל מופלג לפני שנים ספורות. בנו היום הוא רב השכונה, ומן הסתם הוא יכול לענות לך בקלות. לא צריך לחשוש לדבר איתו - הוא דובר עברית שוטפת, ואפילו היה חיפאי עד פטירת אביו. 2) יש פה בפורום מישהו שחוקר את משפחת רונטל - פ"ח העניפה. לא זוכר מי.
 

הדס ח

New member
תאריכים אלי, בדיקה קצרה מעלה בעיתיות בתאריכים..... לפי מיטב הבנתי על המסמך כתוב התאריך: יום ב' ז' ניסן תרצז עפ"י ה"קלוח" בחודש ניסן תרצ"ז יום ב' היחיד שמתקשר הוא י"ז בניסן (29.3.1937). אבל, זהו חול המועד פסח. יום ב' לעומר. האם זה הגיוני שרבנים יעבדו ביום זה?? מצד שני התאריך ז' ניסן הוא יום ו' (19.3.1937)....אז למה כתוב יום ב'?? אולי הבעייתיות בתאריכים היא קצה חוט לפתרון הבעיה? חוצמזה - זאבי אמר ש"פערל" זהו שם משפחה. לא נראה לי. הגברת נשואה לאדון מלצן כך שפערל=perl זהו שמה הפרטי, לדעתי. יום טוב הדס
 

Melitz

New member
תאריכים אני דווקא קורא את תאריך המסמך כ-יום ב' ג' בניסן, תרצ"ז (אבל אולי אני טועה). בכל מקרה אין שום סימוכין לכך שסבי התגרש ממישהי, לפחות לפי דודתי (בתו) ואמי שמכירות טוב את ההיסטוריה המשפחתית.
 

הדס ח

New member
תאריכים אם זה ג' ניסן אז זה אכן יום ב'... אבל הכתב של האות ג' בתאריך קצת שונה מהאות ג' שבהמשך... אבל אולי... ועוד משהו- השנה היא 1937 ואמרת שהוא התאלמן ונישא שוב ב- 1938 אז אולי היתה אפיזודה של נישואין קצרים באמצע? משהו סודי שלא מדברים עליו במשפחות טובות?? הדס
 

א י י ב י

New member
רוזנטל למיטב ידיעתי הרב חיים שלמה רוזנטל היה בן דוד של סבי אלברט רוזנטל. אביו של הרב היה משה רוזנטל שהיה אחיו של זונדל רוזנטל - אבי סבי. אין לי קשר עם הצד החרדי של המשפחה ורוב הידוע לי הגיע מרבקה וינגרטן - מייסדת מוסיאון חצר היישוב הישן בעיר העתיקה שאמה שלה אסתר טויבה רוזנטל הייתה אחותו של הרב חיים שלמה רוזנטל ואילו אביה הרב מרדכי וינגרטן היה ראש העיר העתיקה בזמן נפילת העיר בידי הלגיון הירדני והליכתם לשבי.
 
למעלה