מסמך חסוי

• פותח הנושא Sch
  • פורסם בתאריך

Sch

New member
מסמך חסוי

רציתי לצרף לתיק תצהיר שתוכנו צריך להשאר חסוי, לעיני בית המשפט בלבד. איך עושים זאת? תודה.

איזה תיק? ../images/Emo104.gif

אם המדובר בתצהיר עדות, לדעתי הדבר בלתי אפשרי אלא במקרים מיוחדים של פגיעה בבטחון המדינה או באינטרס שלה (ורק אם יש לך תעודת חסיון), או לחילופין מקרים מסויימים של תיקי מעמד אישי שגם בהם אני לא רואה איך תמנע מעוה"ד של הצד השני לראות את התצהיר.

Sch

New member
תודה. המדובר תביעת שכר עבודה

והתצהיר קשור לעניינים הכספיים שבמהלך המשפט: אגרות, הוצאות, עלויות

melly1

New member
שלילי - דו"ח חוקר אינו

מוגש לעייני השופט בלבד. אין כזו אפשרות וגם לא מתיישב עם החוק. המכסימום שאפשר הוא שיוגש בדו"ח במעטפה חתומה ואז גם השופט אינו רואה את תוכנה ובמעמד פתיחתה זכאי גם הצד שכנגד לעיין.

melly1

New member
אןי דבר כזה ששופט יראה דו"ח

חוקר בלי שצד שני יראה אותו.

Sch

New member
שאלתי היא, איך אוכל

להגיש בקשה הנוגעת לתשלומי אגרות והוצאות, כך שתצהירה יהיה ויישאר חסוי?

!

בגלל שהוספת את סימן השאלה - אני כותב את מה שאני חושב. אני לא חושב שיש איזושהי אפשרות לגיטימית להגיש לשופט מסמך שלא מוגדר כחסוי בפקודת הראיות והצד השני לא יראה אותו. זה ייתכן אולי לגבי משהו שנחשב "סוד מסחרי" לפי חוק עוולות מסחריות. אם מדובר על מסמכים לצורך פסיקת הוצאות - אז אולי אם זה עניינים שבין התובע לבין עורך הדין שלו הם יכולים להיות חסויים אבל אז הם צריכים להיות חסויים גם מפני בית המשפט.

מ.ה.

New member
העליון חושב אחרת

מצ"ב פס"ד של בית המשפט העליון. ראה סעיף 14 (השני) סעיף קטן ד´. פסק הדין יוצא מתקליטור תקדין.

melly1

New member
אתה מערב בין דחיית עיון לבין השאלה

אשר נשאלה. השאלה נשאלה לגבי מצב בו המסמך יוצג לשופט לעיונו וישאר לעולם מסמך שרק השופט ראה והצד השני חסום מלראותו. הסוגייה אליה מתייחסת פרשת סויסה עוסקת בדחיית העיון של הצד השני שלצורך הכרעה בה יש לשופט אפשרות להציץ בה ואולם משהועבר המסמך לעיונו של בית המשפט יהא חייב הצד שכנגד בשלב המאוחר יותר לחשוף את המסמך לצד השני.

מ.ה.

New member
את/ה צודק/ת לגבי פרשת סויסה

אולם לא טעיתי. השאלה נוסחה באופן כללי והעלתי אפשרות במקרים מסויימים. הטענה שנכתבה לאחר מכן "תוגש במעטפה חתומה ובית המשפט לא יוכל לעיין בה" וכן שאין אפשרות ששופט יראה חומר שלא נמסר לצד שכנגד מוטעית לאור פסק הדין שצורף לעיל. לשואל, אם כוונתך שלעולם לא יוכל איש פרט לשופט לעיין בראיה שאתה רוצה בחסיונה דומני כי אכן מצבך קשה.

Sch

New member
ובכן, אין הכוונה לראיה

אשר תשפיע על ההחלטה שתינתן אם וכאשר תינתן במחלוקת, כי איננה שייכת כלל למחלוקת, אלא למסמך המתייחס להיבט ההוצאות. קשה להבין, אבל לא אוכל לפרט. מכלל הן למדתי לאו: ראיה בקשר לנשוא הדיון - חייבת להיות גלויה אלא אם כן היא מהווה אחת מן האפשרויות לראיות תחת חסיון(בטחון המדינה וכו´). כל דבר אחר, - לא ברור מה דינו.

melly1

New member
שוב , עירוב

אם מדובר במצב שבו רוצים להעמיד מסמך הקשור במחלוקת לעינו של השופט לצורך הצגה מוקדמת מה העמדה הרי שהדבר לא ניתן ולכן הוהג למשל נוהל המעטפה החתומה. העיון הוא באותם מקרים שבהם יש מחלוקת האם המסמך חסוי , אם לאו ואז לצורך הכרעה זו אפשר שההכרעה יכולה להנתן אך ורק על בסיס עיון במסמך ואז לצורך הכרעה זו רשאי השופט לעיין.

melly1

New member
אגב, ענין זה אינו קשור לעמדת פוסק

זה או אחר אלא מוסדר בסדר הדין עצמו.

למעלה