מסמך גרמני

itaiwa

New member
מסמך גרמני

שלום אני בתהליך מציאת מסמכים כדי להשיג אזרחות גרמנית. סבי וסבתי היו אזרחים גרמניים ואבי נולד בארץ. יש ביידי מיסמך ואני מצרפו כאן, שבו נמסר לאבא של סבי שאזרחותם הגרמנית נשללת כיוון שהם באו מפולין או בגלל שהם יהודים שבאו מפולין (מדובר אחרי עליית הנאצים לשלטון). שתי שאלות: האם אכן זה מה שכתוב במכתב? האם מסמך זה מספיק כדי להוכיח את אזרחותו של סבי (marx wagschal בסעיף 4) תודה

buffer

New member
אני מקווה שמישהו דובר גרמנית יוכל לעזור לך

ניסית גם בפורום גרמנית? אם אכן המסמך מוכיח את מה שאתה סבור שהוא מוכיח, הרי שמצאת את מבוקשך.

itaiwa

New member
תרגמו לי

בפורום הסמוך. וכך כתבו לי שם: על סמך חוק ביטול אזרחות. סיבת הביטול אינה מצוינת. החוק שלפיו בוטלה האזרחות, חוקק כ4 חודשים לפני כן ואפשר לבטל אזרחות גרמנית של מי שקיבל אותה לאחר ביטול המונרכיה בגרמניה, אם ניתן היה לראות באזרחותו כלא רצויה. מה אתה אומר? מספיק טוב בשביל שגרירות גרמניה?

buffer

New member
סבי החזיר לעצמו את הדרכון בשנות ה-60 על סמך

אותה העילה. אנחנו המשכנו בדרכו 40 שנה לאחר מכן. אני חושב שהאנשים שמוזכרים במסמך יהיו זכאים לאזרחות על בסיס המופיע בו. אני מניח שאם יש מסמכים נוספים, אפילו כאלה המעידים בעקיפין (כגון אישור עליה של ממשלת המנדט שבו רשום הלאום שלהם, או דברים ברוח זו) זה עשוי לסייע. כל מה שנותר זה לאסוף את כל המסמכים הרלבנטים לדורות הבאים (תעודות לידה ונישואין של כולם) לתרגם לגרמנית ולהחתים בחותמת "תרגום נאמן למקור", ולשלוח לשגרירות גרמניה. ולהמתין. זה עשוי לקחת להם זמן מה עד שתתקבל החלטה בתיק, כי הם שולחים את המסמכים להערכה בגרמניה. את האזרחות מקבלים בשגרירות בת"א במעמד צנוע אך רשמי משהו.

itaiwa

New member
תודה

תודה מי מתרגם? מאיפה חותמת נאמן למקור? וכן כל אלה שרשומים שם לא בין החיים כמובן. זה לא צריך לשנות נכון?

buffer

New member
מתרגמים מתרגמים

ונוטריון חותם על התרגום. יש נוטריונים שגם מציעים תרגום דרך המשרד שלהם. זה עסק יקר, אבל זה משתלם, אני מניח. ייתכן שתוכל להחתים את המסמך במקום אחר חוץ מנוטריון, אני לא בטוח מי עשה את זה אצלנו. הגרמנים אוהבים חותמות, אבל לא מדקדקים בפרטים של מחזיק החותמת. עד כמה שאני זוכר, זה עובד עד רמת הנכד, לא יותר. לעניין היות הרשומים בחיים, אני לא יודע, אצלי התהליך היה שונה, כי סבי החזיר לעצמו את האזרחות לפני שנולדתי, אז לפי ההגיון שלהם, כבר בלידתי הייתי אזרח גרמני, פשוט לא הייתי רשום אצלם. ההיגיון אומר שזה עדיין צריך לעבוד. אבל הכי טוב לכתוב להם מכתב ולצרף את כל המסמכים הרלבנטים שיש ואני מניח שהם יגידו לך אם יש משהו נוסף שהם זקוקים לו.

suomi

New member
פנה לנוטריון מהרשימה של השגרירות

והוא יסביר לך מה בדיוק צריך. זה לא עסק זול אבל בהחלט משתלם. את שירותי הנוטריון בכל מקרה תצטרך כי רוב המסמכים בעברית (שלך ושל אביך). ההתאזרחות מאושרת גם אם מישהו כבר לא בין החיים. מה שחשוב זה המסמכים. אצלנו במשפחה גם דור רביעי כבר התאזרח. באתר השגרירות יש רשימה של עורכי הדין/נוטריונים שמוכרים ע"י השגרירות ועוד פרטים מועילים. בהצלחה!

itaiwa

New member
שוב

תודה ועוד שאלות כשאתם אומרים יקר לכמה להתכונן? האם הם מבקשים שם תעודות מקוריות או מספיק צילומים? (חלק תעודות מתפוררות וחלק נשלחו מחו"ל רק צילום) האם אני צריך לעשות קודם לאבי אזרחות ורק אח"כ לי או אפשר הכל ביחד? תודה

suomi

New member
המחיר משתנה

בהתאם לכמות המסמכים שצריך לתרגם ו/או לאשרר ע"י נוטריון. עד כמה שידוע לי יש תעריפים קבועים לחותמת נוטריון. כל מסמך צריך חותמת. יש גם אפשרות לחסוך ע"י חיבור מסמכים משותפים. לדוגמא: אם אתה מגיש את הבקשה עם עוד בני משפחה אז סביר להניח שיהיו מסמכים משותפים כמו תעודת נישואין של ההורים, סבא וסבתא וכו'. במקרה כזה מאגדים את המסמכים המשותפים. פחות מסמכים = פחות עלות. לנוטריונים הרשומים יש נסיון עם זה. תמצא משרד מהרשימה שקרוב למקום מגורייך ותברר איתם פרטים נוספים. רק הם יכולים לתת לך תשובות מוסמכות. אני עברתי את התהליך לפני 10 שנים אז סביר להניח שהמחירים השתנו. שירותי הנוטריון עלו בסביבות 1500 ש"ח שהתחלקו על שלושה בני משפחה.

buffer

New member
יש לנוטריונים "מחירון"

אבל אני לא חושב שזאת עברה על החוק לתת הנחה. http://www.justice.gov.il/MOJHeb/Noteryonim/schar_sherotim_noteryonim.htm בהחלט אפשר להגיש את הבקשות ביחד במכתב אחד, וזה אכן יחסוך עלויות יצור המסמכים המשותפים לכולם. עד כמה שאני זוכר, הגרמנים הסתפקו בהעתקים בשפת המקור+חותמת שהיו משודכים לגירסה המתורגמת והחתומה גם היא. לנוטריון עשויה להיות בעיה לחתום על אישור צילום נאמן למקור על מסמך שהוא לא ראה בעיניים. זה חלק מהעניין של יושרה מקצועית. מצד שני, אם זה איזה מסמך שצילמו לך מאיזה ארכיון בגרמניה, אני מניח שהגרמנים יבינו את הנסיבות שבגינן אין לך את המסמך המקורי.

arno9

New member
אזרחות

אין לך צורך בתרגום,פשוט תאגור את כל המידע שיש לך ותשלח את הצילום של המסמכים לשגרירות הגרמנית בתל אביב ,אים יש צורך בתרגום אז יש להם שם מתרגמות....ואים מגיע לך אזרחות אתה תקבל אותה

למעלה