מסמך אנושי מרגש......!

מסמך אנושי מרגש......!

היום, לפני 6 שעות בדיוק
, קניתי את הגיטרה הראשונה שלי... מתוצרת PEARL RIVER (ככה כתוב על הגיטרה), קלאסית, "רגילה כזאת".... אני כבר יודעת לנגן "יונתן הקטן", "יוסי בכינור" ועוד כמה שירי ילדים אינפנטלים... אני בעצמי מרגישה אינפנטילית, בטח כולכם כאן לומדים כמה שנים טובים ולא רק מתחילים אקורדים....
אבל חפייייף, עוד כמה שנים, כשאני אנגן בגיטרה חשמלית בלהקת רוק מפורסמת, אתם תגידו שהכרתם אותי
הקיצר, לאור בורותי הרבה בנושא הגיטרות, יש לי כמה שאלות....: 1. מה ההבדל בין קלאסית לאקוסטית? 2. כמה זמן צריך לנגן על קלאסית עד למעבר לאקוסטית\חשמלית? אשמח אם תענו לי
~יעלית~

rainbowgirl

New member
תשובות ועוד..........

גם אני התחלתי לפני זמן קצר לנגן על גיטרה ואני יודעת לנגן יונתן הקטן ואני ואתה אני יודעת תשובה רק לשאלה 1: ההבדל ביניהם זה שאקוסטית מחוברת למגבר ורגילה לא אני גם מתה לעבור לחשמלית!!!!
קורל

The Exorcist

New member
דבר ראשון תתחדשי

ואני לא יודע לנגן יוסי בכינור ויונתן הקטן, אבל זה בגלל שלא ממש טרחתי ללמוד אותם... 1. אקוסטית היא עם 14 שריגים (קלאסית עם 12) לאקוסטית יש פתח פי תהודה יותר גדול ולאקוסטית יש מיתרים ממתכת. 2. מומלץ שנה. בקשר לאקוסטית ומגבר, זה לא ממש נכון... יש אקוסטית בלי חיבור למגבר ויש קלאסיות עם חיבור למגבר.

תודה רבה ../images/Emo24.gif

גם אני לא הייתי טורחת ללמוד אותם אבל זה מה יש באקורדים שאני יודעת...חחח...
ותודה רבה רבה על התשובות ~יעלית, מפנטזת להקים להקת רוק..!~

catrosizm

New member
חוסר דיוק

בקלאסית 12 סריגים נשארים מחוץ לתיבת התהודה ובאקסוטית לפעמים 14 ולפעמים 19 או יותר.

ram liran

New member
הבדל גדול

בקלאסית שלושת המיתרים האחרונים עשויים מניילון, באקוסטית כל המיתרים עשויים ממתכת. הצוואר בקלאסית הרבה יותר עבה, והרווח בין המיתרים הרבה יותר גדול. העצים שונים לגמרי, החיבור של הצוואר לגוף שונה (בקלאסית הוא בשריג ה12, באקוסטית ב14), החיזוק של הצוואר שונה, גודלה ועיצובה של תיבת התהודה שונה, גודל פתח התהודה ומיקומו שונה, וכתוצאה מכל אלה - הצליל, שונה לגמרי. גם ההרגשה. ההרגשה עם אקוסטית דומה הרבה יותר להרגשה עם חשמלית. לכי לחנות ונסי. זה חינם.
Ram-bo

mocko

New member
יש לא מעט אי דיוקים

אם רוצים ממש להיכנס להבדלים "עד הסוף" , נוכל לפתוח פה שרשור די מעניין .העסק הוא די מתוסבך כי יש לפעמים דגמים אקוסטיים שקרובים יותר או פחות בבנייה לדגמים קלאסיים ( לפחות בשיטת וצורת הבנייה ) . בגדול , לקלאסית אפשר וצריך לקרוא גיטרת מיתרי ניילון ( nylon strings classical guitar ) ואקוסטית היא מקבוצת גיטרות מיתרי המתכת ( steel strings acoustic guitar ) .

mocko

New member
טוב רמבו , אז בתור התחלה ../images/Emo13.gif

יש אקוסטיות שהצוואר בהן מתחבר לגוף בשריג 12 ויש כאלה שהחיבור נעשה בשריג 14 . מה לגבי העצים השונים , תוכל לבסס את זה קצת יותר ? לא הכל כזה "שחור ולבן" ....

ram liran

New member
יאללה, בתור המשך... ../images/Emo13.gif

שים לב להגדרה של הגיטרה האקוסטית הקלאסית (שפותחה ב1919 בבית החרושת מרטין) : "גיטרה אקוסטית – מקורה בארצות הברית בבית החרושת מרטין. נוצרה בשנת 1919, נעשתה פופולרית בשנות השלושים של המאה העשרים בארה"ב. מיתרי מתכת, צוואר צר יותר מהגיטרה הקלאסית, וחיבור בסריג ה -14 לגוף הגיטרה." (www.playguitar.co.il). בעוד שרוב הגיטרות הקלאסיות המסורתיות עשויות מעץ אשוח ומרוזווד, מרטין שילב בגיטרתו החדשה, בנוסף לעצים המסורתיים, גם מהגוני, אבוני ובתקופה מאוחרת יותר גם מייפל. במובנים רבים הגיטרה האקוסטית הרבה יותר דומה לגיטרה החשמלית מאשר לגיטרה הקלאסית, ואת הדמיון ניתן לשמוע בצורה קיצונית באקוסטיות רבע-נפח. Ram-bo

ram liran

New member
ועוד לינק, למען השרשור המעניין...

http://www.playguitar.co.il/AcoGuiInIsrael.htm

catrosizm

New member
חיחי פרל ריור!

גם הגיטרה הראשונה שלי הייתה כזאת.. אותו דבר בדיוק. עוד חודשיים תצטרך לקנות משהו אחר. כמה שאני מעודד. כמה קנית אותה? לי היא עלתה 270. אבל אז עוד לא ידעתי שכלי זמר חבורת בני זונות.

slovak

New member
התשובות שלך

אני כבר מנגן 4 שנים יש לי חשמלית של איבנז בקשר לשאלה הראשונה אז....אקוסטית יש לה חיבור למגבר ולקלאסית אין... ובקשר לשניה אז....מתי שאת מרגישה בטוחה שאת רוצה להמשיך ויש לך בסיס .....והכי חשוב כסף!!!! אז קונים משהו מתחיל כמו גיבסון אפיפון או משהו כזה אם בא לך תחזירי תשובה באיי סי קיו ....אם יש לך כזה 110300516

mocko

New member
לא תמיד ....

שוב , לא כל אקוסטית מוגברת ( סיפור ארוך , יש עם פיקאפ פנימי , הוספה של חיצוני ועוד ועוד .... ) . רק אקוסטית שמוגדרת ונמכרת כ acoustic - electric ניתן לחבר מיידי כבל מהגיטרה למגבר . ובאותו נימה , יש אקוסטיות שבאות מיד עם "הגברה פנימית" וניתן לחבר אותן ישר לתוך מגבר ....

mocko

New member
תיקון לגבי "ובאותה נימה...."

ובאותה נימה , יש קלאסיות שבאות מיד עם "הגברה פנימית" וניתן לחבר אותן ישר לתוך מגבר ....

mocko

New member
באופן אישי

יש לי אקוסטית עם חיבור ישיר למגבר . אני לא בעד השיטה הזו , כי פוצעים את הכלי בצורה די מכוערת בשביל האקולייזר . יש היום מבחר מצויין של פיקאפים חיצוניים והרבה יותר טובים משיטת הפיקאפ הפנימי , שניתן לקנות ולהרכיב מאוחר יותר . די מבאס אותי לראות קלאסית\אקוסטית מוגברת עם אקולייזר ולדעת שלמעשה התעללו בכלי ....

לו רק היה לי זמזם

שכשהיו לוחצים עליו היה אומר כי נמצאת כאן טעות, הייתי לוחץ עליו. כאות הוכחה מפגרת אני פשוט יכול להגיד לך שיש לי אקוסטית ללא חיבור למגבר, וקלאסית עם חיבור למגבר... עכשיו תעזוב את החבר שלי שלא אנקוב בשמו (הוא לא בפורום זה... הוא בכלל לא מנגן) שאומר לי שעבדו עליי ושהקלאסית שלי אקוסטית (פאק... סתם קניתי גיטרה ב-6000 שקל!!! עבדו עליי!!! רציתי קלאסית!!!) ושהאקוסטית שלי קלאסית (זונות אחרים גם עבדו עליי לפי התיאוריה שלו...)... ובכן מה שיש לי להגיד לך זה מה שלמעשה כולם אמרו לך עם כל הרווחים והעץ והתיבת תהודה וכל השטויות האחרות... סתם רציתי להתלהב בפעם הלא יודע כמה שיש לי קלאסית שווה לאללה (ovation כמובן...)... טוב... בקשר למחשב שלי... תחכו עוד כמה שנים טובות... ביי

גילדורי

New member
באופן אישי

יש לי אקוסטית עם חיבור למגבר (פיקאפ פנימי), שאני די מרוצה ממנה. ואני לא אוהב את הקלאסיות עם החיבור למגבר, זה נראה לי די הורס את העניין של הקלאסי. נ.ב הוספתי עוד קטע (די נחמד, לא משהו רציני) לאמברוזיה.

למעלה