מסלול MSc in CS - Concetrated Track

vinney

Well-known member
מסלול MSc in CS - Concetrated Track

ההרשמה לשנה הבאה של המסלול באת"א נפתחת ב1 למרץ. אני אשמח אם מישהו שמכיר את המסלול הזה קצת יותר מהכתוב באתר ירחיב קצת על המסלול ומשמעותו. מישהו מכיר? מישהו מכיר מישהו שמכיר? מדובר במסלול נפרד ממסלול הרגיל ללימודי תואר שני, ושונה ממנו (בין היתר גם מבחינת עלויות). לא רק שאין שם אפשרות לתיזה, אלא מדובר במסלול מוקשח ללא בחירה, ונראה בגדול כמו חוג העשרה, ולא בדיוק לימודים אקדמיים מתקדמים כמו שאנחנו רגילים אליהם.

yonyl

New member
מסלול חדש

המסלול חדש ולכן קשה למצוא מישהו שעשה אותו (היה רק מחזור אחד עד כמה שידוע לי ...) הרעיון הוא שזה מיועד לאנשים עובדים שרוצים תואר שני לידע כללי\השכלה ואין להם שאיפות לתואר שלישי. אין בחירה בגלל שהמטרה היא לדחוס כמה שיותר דברים לכמה שפחות זמן , זה רק בימי חמישי שישי . וממה ששמעתי זה גם מאוד יקר , לא זוכר מחיר אבל שנה כזאת (שזה התואר) עולה כמה עשרות אלפים טובים

Imperia

New member
מכירה את המסלול רק מקריאה

המסלול הזה קצת דומה למסלול למסלולי ה-executive mba (במנהל עסקים). הרעיון הוא שהאוניברסיטה מציעה מסלול ייעודי שמיועד לאנשים מהתעשייה, ולא לאנשים שחושבים בכיוון מחקרי; שהמסלול הוא "יוקרתי" יחסית; ושהוא בנוי באופן שמתאים יחסית לאנשים שעובדים במשרה מלאה. הרעיון הוא למשוך אנשים שלא היו הולכים למסלול מחקרי, להעשיר קצת את קופת בית הספר למדעי המחשב, ולהתחרות בכל מיני מכללות ושלוחות שמושכות סטודנטים טובים בגלל שהן נותנות תוכנית נוחה לאנשים עובדים. מבחינת הסטודנטים, אני מניחה שקהל היעד הוא אנשים עובדים שרוצים להפתח בתעשיה ומרגישים שתואר שני יועיל להם לידע או לפחות לרזומה; או שרוצים להרחיב קצת אופקים בכיוון האקדמי בצורה שתתמוך בתעסוקה שלהם ותעשיר אותם, אבל לא יכולים (מבחינת זמן) או לא רוצים לפנות לכיוון יותר תיאורטי. סה"כ, אם הכשרה לקריירה בתעשייה היא מטרה חשובה של התוכניות במדעי המחשב, יש גם מקום לתוכניות כאלה.

למעלה