מסלול 4 שנתי לבעלי PhD?

tallyko

New member
מסלול 4 שנתי לבעלי PhD?

שלום רב לקוראי הפורום.

אני בעלת תואר דוקטור מהטכניון, תחום המחקר שלי היה מיקרוביולוגיה (תואר שני בביוכימיה, אם זה משנה משהו). בארבע השנים האחרונות אני עובדת כאחראית תחום במעבדה הפתולוגית בהדסה, ומשתעשעת ברעיון הרישום לתכנית ה-4 שנתית לרפואה בת"א במטרה להתמחות בפתולוגיה.

האם התארים הנוספים שלי משמעותיים ברישום? או שמא רק התואר הראשון תופס? האם הידע המקצועי איתו אני מגיעה מועיל בסיכויי הקבלה? האם הרצון להתמחות בפתולוגיה עוזר? הציון הפסיכומטרי שלי כבר מזמן לא רלוונטי, האם זה משנה משהו?

כרגע עדיין רק בגדר רעיון (לא בטוח שאפשר מבחינה כלכלית להפסיק לעבוד ל4-5 שנים, ויש שתי ילדות בנות פחות מ-3 בבית), אבל אני רוצה לדעת מה הסיכויים שלי...

PantherettePitz

New member
כדי להתקבל לתוכנית

רלוונטי רק התואר הראשון שלך (זו דרישת הסף היחידה). התארים האחרים, כמו גם פרסומים שאני מניחה שיש לך, יכולים להועיל במתן ניקוד נוסף בשאלון הביוגרפי, אבל מעבר לזה הם לא אמורים להשפיע על תהליך הקבלה. אין משמעות לתחום שאת רוצה להתמחות בו - המיון הוא לתואר ברפואה כללית אצל כולם.
&nbsp
פסיכומטרי לא נדרש בשביל התוכנית ה-4 שנתית, אבל כן תצטרכי לעשות GRE ולהשלים את קורסי הליבה של התוכנית אם איכשהו לא עשית את כולם (אבל לפי התחום אני מאמינה שכן).
&nbsp
אין ספק שאם תחליטי ללכת בכיוון הזה, זה יהיה שינוי גדול עם הרבה השלכות על החיים שלך, וזה לא צעד פשוט. התוכנית ה-4 שנתית היא עמוסה ותובענית, ואני מודה שבאופן אישי אני לא בטוחה שהייתי עושה צעד כזה אם המטרה היא להמשיך בעבודת מעבדה כפתולוגית.

MissKlein

New member
עבודת מעבדה כפתולוגית

אני לא חושבת שיש מקום להשוואה בין עבודתו של רופא, מומחה לפתולוגיה, לעבודות "מעבדה" אחרות (מבלי לגרוע בחשיבותן של אף עבודה כזו, אלא פשוט השוני הוא עצום. למשל: עבודתו של הרופא הפתולוג לא נחשבת "מעבדה")
&nbsp
אני מצטערת שההערה שלי מחוץ לתוכן, זה פשוט קצת חורה לי שיש בארץ, שום מה, סלידה ובורות בנוגע לתחום ההתמחות הזה. (מכירה מקומות בעולם שזו נחשבת התמחות יוקרתית!) אם כוונתך הייתה אחרת, אני מתנצלת מראש!
&nbsp
אני בטוחה שעבודתה מאוד שונה מעבודתם של עמיתיה הרופאים, והיא שוקלת את המסלול הזה בגלל שהיא כנראה עובדת עמם ויודעת מה אופי המקצוע.
&nbsp
בכל מקרה סליחה על ההתפרצות והמון בהצלחה לכותבת ההודעה בכל אשר תבחר

PantherettePitz

New member
זה לגמרי לא מה שהתכוונתי

ויכול להיות שהייתי צריכה להיות יותר ברורה.
&nbsp
למרות שאני מודה שבאופן אישי התחום לא מעניין אותי במיוחד, אני ממש לא מזלזלת בתחום ובמי שבוחרים לעסוק בו (והאמת שהמרצה הכי טוב שלימד אותי עד כה הוא פתולוג ורמת ההבנה והידע שלו עוררו הערצה אצלי ואצל כל מי שלומדים איתי). אני חושבת שבנסיבות הספציפיות שהשואלת תיארה (יש לה כבר דוקטורט, היא נחשפת לתחום על רקע העבודה במעבדה הפתולוגית, יש דרישות לא פשוטות שהיא תצטרך להשלים בשביל התוכנית, יש לה שתי ילדות קטנות בבית וכו') -אני אישית- הייתי מתקשה להחליט לעשות את ההסבה המקצועית הזו כשזו המטרה הסופית. לא כי פתולוגיה היא לא תחום ראוי אלא כי מניסיון כמעט-אישי ההקרבות שנדרשות בהסבה מקצועית מתאימות בעיקר למי שמה שמושך אותו בתחום ה"חדש" הוא שונה מהתחום הקודם. לצורך העניין, יותר מובן לי המניע של מי שעובר מעבודה מאוד תיאורטית לעבודה טיפולית כי קשה לו לא לעבוד עם אנשים (למרות שגם אז זה לא אומר שהעבודה התיאורטית היא פחות חשובה).

MissKlein

New member

הבנתי אותך ומסכימה עם דברייך בנוגע להסבה המקצועית.

tallyko

New member
העבודה שונה...

אני מתעסקת במיקרוסקופיית אלקטרונים, וחסר לי ה"פאזל" שהפתולוגים עסוקים בו - לקרוא את הפרטים הקליניים, האינטראקציה עם הקלינאים ולעשות אינטגרציה של המידע עד להגעה לאבחנה שלמה בסוף. האתגר עבורי הוא אינטלקטואלי ומחשבתי, ודווקא בגלל ההיכרות עם התחום אני רואה את תקרת הזכוכית אותה לא אוכל לעבור לעולם...
כל זה נאמר עוד לפני תקרת הזכוכית שלי מבחינת השכר, לעומת השכר של מומחים אצלי במחלקה. אני אנסה אולי לדבר עם מנהל המחלקה על אופציה של יציאה ללימודים בתמיכת הדסה (חצי משרה או משהו בסגנון) עם התחייבות שלי לחזור להתמחות פה במחלקה, ואף להשאר אחרי יציאה ל-fellowship, כי הבעיה העיקרית שלי היא השעיית ההכנסה למשק הבית למשך הלימודים...

hameedshaab

New member
שמעתי שזה יתן לך כמה נקודות על מועמד שיש לו תואר ראשון

בביולוגיה. הרי הם מחפשים בתוכנית הזו, "רופאים חוקרים"

למעלה