מסלול מדהים באוגנדה

shaishoo

New member
מסלול מדהים באוגנדה

הייתי כשנה בדרום אמריקה, עשיתי טרקים בטורקיה (בט פול למשל), סלובניה, מונטנגרו, איטליה , צרפת, ארה"ב אבל טרק הרי הירח הוא באמת לוקח את המקום הראשון אצלי.
אתם מוזמנים לקרוא את התיאור המדוייק כאן

natyh

New member
לא השתכנעתי

נכון שהוא אכן יפה יותר מכל טרק אחר שראיתי או עברתי
ולמרות שקשה לומר זאת הוא אף נאתגר יותר מהאלפא מאיו
שהיה הטרק הכי מאתגר שעברתי .

לא טיפסתי על כן אני מתיחס לטרק.

היחיד שנראה לי קרוב אליו הוא הארינאל בקוסטה ריקה ,
בתנאי שבירידה טועים ויורדים בכיוון ההפוך ..אז עוברים דרך הנחל
סיוט מאתגר במיוחד .

אבל ... המחיר המחיר...

אני מאמין בטרקים עצמאיים או עצמאיים למחצה .
מחיר כזה אני לא מוכן לשלם .

אז לא השתכנעתי .

roirosenthal2

New member
אכן אחד המוצלחים ויקר בטירוף

עשיתי את רוב הטראק אבל בגלל בעיות חולי וגבהים(לא רציני הגבהים) לא יכולנו לסיים את המעגל
אכן אחד הטראקים המדהימים והמיוחדים עם חויות שונות מכל טראק אחר שהתנסתי בו.
אבל אין שום דרך לבצע אותו עצמאית, אז נשאר רק לוותר או לחרוק שיניים מול התשלום המופקע.
אני דווקא בעד טבח, אבל לבחור את האוכל בעצמך. כשהיו לנו רגעים קשים בטראק בגלל הקור, העייפות, הקושי.. ההבדל של מישהו שמבשל לך, מביא לך תרמוסים חמים באופן קבוע ושוטף לך את הכלים שווה כל שקל אחרי שהשקעת כבר כל כך הרבה על להגיע לשם.

natyh

New member
יש טרקים דומים בסביבה

אותם ניתן לבצע עצמאית או חצי עצמאית ?

roirosenthal2

New member
אין שום דבר דומה בכלל

התוואי היחודי של ההרים האלו הוא מטורף
כמות הבוץ שאתה הולך בתוכה ואופן ההליכה זה משהו שמאוד שונה מכל טיול אחר שהתנסיתי בו

כשהולכים בבוץ יש איזורים עם גשרים מורמים(2 בזמנו) יש סולמות שמונחים על הבוץ ויש סולמות שנשברו/שקעו בתוך הבוץ

אם היה קיים מסלול בתוואי דומה הוא היה צריך תחזוקה דומה/זהה אחרת היית נאלץ להתבוסס בבוץ שיגיע בהרבה פעמים לגובה האגן והחזה, בדרך המתוחזקת עם מדריך מגיעים לגובה שוק-תחתית ברך לרוב ולעיתים נכנסים בטעות עמוק יותר ומגיעים לירך.

>זה לא סוג מסלול שאפשר לבצע ללא מדריך ופורטרים<
מעבר לזה אין תוואי דומה לזה עד כמה שאני יודע ואם קיים הוא ידרוש תחזוקה דומה(בניית גשרים וסולמות).

אם מוותרים על כל הקטע של הבוץ ומוצאים מסלולים מאיזורים שונים לחלוטין שאינם עוברים בבוץ תוך כדי העליה להרי הירח אז אולי אולי זה אפשרי עצמאית.
בכלליות למרות שאוגנדה הייתה מדינה מאוד ידידותית ואחרי שהתרגלתי לכך שכולם שחורים(מצחיק אבל דורש הסתגלות) הרגשתי מאוד בטוח ונינוח שם. אחרי שאמרתי את כל זה, אני לא הייתי יוצא שם לטיול ללא מדריך, התשתיות לחילוץ הן לא משהו שדומה למדינות מערביות ולעיתים היערות באוגנדה כל כך סבורים שאפילו הGPS היעודי שלי (של גרמין) פשוט איבד סיגנל כשהייתי ביער והשמיים היו בהירים.
בנוסף עלות המדריכים בשאר המקומות(לא הרי הירח) הייתה יחסית זולה מבחינתי (20-30$ לטיול יום בזמנו) אז לא הייתה אפילו התלבטות מבחינתי

sela v

New member
עכשיו אני משתכנע לטובה

שעשיתי את הטרק הזה, אבל לא סיימתי אותו כי התחילה עונת הגשמים, והדרך הייתה קשה מדי ולא הרגשתי טוב לפני שהגענו לפס הגבוה.

למעלה