מסלול לתואר שני

anuk1

New member
מסלול לתואר שני

יש לי תואר ראשון מארה"ב בקולנוע ולימודי תרבות, וכיום אני מתלבטת לגבי תחום לתואר שני. התחום שאני הכי מתעניינת בו הוא ספרות וכתיבה, אך אני חוששת שהסיכויים לקבל תקן במקצוע הזה, או להתפרנס מחוץ לאקדמיה הוא קלוש. אני מחפשת תחום שייתן לי אפשרות לעבוד באקדמיה וגם מחוצה לה. תחומים שחשבתי עליהם הם: לימודי שפות, לימודי סביבה ואנטרופולוגיה (באיזה מקצועות עושים בוגרי אנטרופולוגיה מחוץ לאקדמיה?) אשמח לכל עצה וכיוון!

אקדמיה

קבלת משרה באקדמיה היא לא פשוטה באף תחום לימודים. בכל המחלקות ישנה תחרות רבה על המשרות וכדי לזכות במשרה יש להיות בעל תואר שלישי עם הישגים בולטים, וגם מקושר לסגל המחלקה. כדי להגדיל את הסכוי צריך להכיר את תחומי ההתמחות של אנשי סגל האוניברסיטאות והמכללות באותו תחום. כלומר לדעת באיזה תחום הם מתמחים, לחפש "נישה" שבה אין מומחים, להתמחות בה ולהציע אז את עצמך כמומחית לתחום שאין עוסקים בו. כבוגרת קולנוע- נניח שאת עוברת על רשימת הקורסים המוצעים באקדמיות בתחום זה , ומגלה שלמשל אין מי שהתמחה בתחום ה- FILM NOIRE ומחליטה ללכת לכיוון זה. ברור שגם אז משרה לא מובטחת אבל את מגדילה את הסכוי. זה אומר שבמהלך לימודי התואר השני חשוב להכיר מרצים, ליצור איתם קשר, לבלוט ולהרשים, כדי שיהיו תומכים למנוייך מבפנים.

למעלה