מסלול לס"מים

מסלול לס"מים

מישהו מוכן להסביר על זה? כי באתר של חמ"ן זה לא כ"כ ברור... תודה... http://www1.idf.il/aman/Site/spotting/spotting.asp?fld_id=40010&pageno=13 עוד שאלה? ישנם תפקידים במודיעין שהם תפקידים בשטח? כמו ריגול וכאלה דברים? או הסתערבות? כי סוג התפקידים אליהם אני הייתי אוצה להתמיין... למישהו אולי יש מושג?

tolko

New member
בוא נגיד שיש להם הקצאות מאוד יפות

בעיקר ביחס לאופי התפקיד שלהם. אי אפשר יותר מדי לפרט על המסלול אבל בוא נגיד שהם לא לוחמים במובן הקלאסי של המילה ואופי הפעילות אבל הם כן עוברים הכשרות שונות שמכשירות אותן ללחימה במצבים כאלה ואחרים שאי אפשר לדון בהם כאן. מה שכן הם מסתובבים עם פלטופ קומנדו וגלוק, אז אם אתה חולה ווסאח... בכל מקרה אני לא בטוח מה רמת הרובאי שלהם והאם הם אכן נחשבים ע"פ צה"ל ללוחמים (משכורת לוחם+תעודת לוחם לאחר שנתיים) יש המון תפקידים במודיעין שיש להם גם אופי קרבי/התקפי. אי אפשר לדון בהם כאן כי זה מסווג וגם מה שלא מסווג מהר מאוד יתפתח לדיון שיגלוש אל מעבר מה שמותר להגיד. חלק מהתפקידים אינם נגישים לחיילים בסדיר וחלקם כן. לגבי ריגול והסתערבות - זה שייך יותר למקומות כמו שב"כ, מוסד ויחידות מסתערבים.

Itamarro

New member
אני יוסיף

בקצרה אפשר להגדיר את לס"מים כמאבטחים של דברים ומבנים רגישים מאוד. בנוסך לגבי ריגול, יש ריגול בצבא (בבירור), אסור לדבר עליו, במיוחד לא פה. זה מהדברים שאם אתה מתאים, יצרו קשר איתך. אם הדיון הזה ממשיך, אני מבקש לשמור על בטחון מידע.

אוקיי אבל...

איך אתם חושבים? משימות חשאיות בשירות המודיעין הם לקצינים וכאלה? או שגם לסדירים? בטוח יש איזה מסלולי הכשרה או משהו? מה אתם חושבים? זה הגיוני?

tolko

New member
יש מסלולים שונים ומשונים

יש כל מיני יחידות שעוסקות במשימות חשאיות, לרובן אתה לא מגיע איך שאתה מתגייס אלא לאחר ותק במקומות כאלה ואחרים ואם אתה עומד בכל מיני דרישות היחידות האלה יכולות לזמן אותך אליהן. אל חלק מהיחידות האלה אתה יכול להגיע לאחר הצבא, ומדובר בעיקר ביחידות של משרד הבטחון. מעבר לזה באמת שאין מה לפרט, אם תתאים יקראו לך אל תדאג.

למעלה