מסלול להודו

מסלול להודו

אנחנו זוג בני חמישים + מתכננים טיול עצמאי להודו בתחילת חודש אפריל.
מקריאת חומר ושיטוט באתרים החלטתי על המסלול שאותו אפרט וכל מי שיכול לסייע בטיפ בכל תחום תחבורה לינה אתרים מיוחדים מוזמן להגיב ולסייע ולציין מדובר על 16 יום.
#נחיתה בדלהי שהיה יומיים
#טיסה לאמריצר-יום
#נסיעה לדרמסאללה במונית-שהיה 3 ימים
#נסיעה לרשקש ברכבת-שהיה יומיים
#מרשקש אם אפשרי טיסה לורנסאי-שהיה 3 ימים(במידה ואין אפשרות לטיסה,הגעה לדלהי ומשם טיסה לורנסאי
#חזרה לדלהי וטיול יום לאגרה
סהכ 12 יום והימים הנותרים במידה וארצה להשאר יותר באחד המקומות.
בנושא לינה אין לי בעיה לישון בגסטהוסים ברמה סבירה.

kogawa

New member
כדאי לעשות את השינויים הבאים

לאמריטסאר יש רכבת שטאבדי נוחה של 6 שעות אין צורך בטיסה
עדיף לטוס לכיוון מקלוד-גאנש (דהארמסלה) ומשם לאמריטסאר ברכב ורכבת לדלהי ומשם אוטובוס תיירים לריש'יקש וחזרה מהארידוואר ברכבת.
מורנאסי לאגרה סע ברכבת ושהה שם יותר מטיול יום מדלהי בו לא תספיק לראות כלום חוץ מהטאג'. כדי לראות גם את לאל-קילה, איטמיד-אוד-דאולה, סקונדרה ופוטיפור-סיקרי צריך יומיים ולא יום טיול מדלהי.
בדלהי בפחות מארבעה ימים תראה רק קצת וחבל - ראה את כתבתי על דלהי בגו-טרוול, הסוקרת רק חלק מאתרי העיר.
אישית הייתי מוריד את אמריטסאר ומוסיף את בהארטפור, צ'אנד-באורי וג'ייפור במקום. מקדש סיקהי תוכל לראות גם בדלהי.

ושים לב לדרך כתיבת השמות שרשמתי...

מסלול להודו

תודה על הטיפים אני יישם אותם.
לגבי גאיפור מתאים לי לבקר בה,מהמסלול שפירטת מאיפה אני מגיע אליה ?ואיך אויר אוטובוס רכבת?
לאחר שאישתי חוזרת אני ממשיך עוד 16 יום עם אחי והתוכנית בגדול היא לבקר במומבאי ומשם לגואה ולעלות שוב לצפון אמריצר, דרמסאלה מנאלי קאסול בכל מקום מס ימים.איך מזג האויר בדרום?מאפשר לטייל? האם הביקור בצפון הגיוני ומאפשר ומאפשר חזרה לדלהי ישירות.
אם יש לכם המלצה בכל תחום ובדגש על המסלול ותחבורה,יתקבל בברכה ומתנצל מראש על החפירות כי אני מאמין שטיפים ממטיילים טובים יותר מכל הספרים.

kogawa

New member
לדעתי אתה טועה

טיפים ממטילים זו דרך שגויה מאד לדעתי.
מי שרוצה להפיק מטיולו דבר או שניים ילך ליועץ טיולים ולא ישמע למטיילים. הטיפים הללו הם שהביאו אותך לרשום קאסול וגואה למשל, או את שאר המסלול שהוא מסלול החומוס הסטנדרטי.
לך למישהו שמכיר את הודו ותקבל מסלול למקומות היפים ולא סתם להתרוצץ על פני היבשת בטיסות ורכבות.
בכל מקרה, אל תשאל על מזג האויר - הוא הולך להיות חם בטירוף באפריל, אבל לא גשום.
גם ביעדים שציינת בפוסט, בהם הייתי בשבועיים האחרונים, וודאי אהיה בהם בעוד חודש, מתחיל להיות כבר חם, ובאפריל המדובר ברוב הודו על 35 מעלות בצל כשמוצאים צל.

מסלול להודו

מסכים איתך שהתברברתי ובשביל זה קיימים אתרים מהסוג הזה שהטיפים שמקבלים מאפשרים לך להחליט.
לגבי יועצים ,אני למוד ניסיון מר מאד או שנפלתי על שרלטן.
אני יוותר על הדרום בחלק השני של הטיול וישאר בצפון ונשאר פתוח איפה אני משלב את גייפור בחלק הראשון .
תודה .

kogawa

New member
אתה משוחח עם יועץ

לגבי שילוב ג'ייפור בחלק השני, טוס לורנאסי, רכבת לאגרה, אוטובוס לסיקרי ומשם לבהארטפור שם תשכור אופניים לסיור בשמורה ושם תישן. משם 3.5 שעות אוטובוס לג'ייפור וחזרה לדלהי ברכבת שטאבדי נוחה ומהירה או אוטובוס של 5 שעות. תוכל גם לקחת מונית שתעשה איתך את כל הסיבוב הזה מאגרה דרך ג'ייפור לדלהי (סה"כ כ-450 ק"מ)

למעלה