מסלול בצפון

bodi1

New member
מסלול בצפון

אני מעוניין לצאת למסלול מבית הרוכבים hoha בכפר תבור לכיוון החרמון וחזרה מהי הדרך היפה והנכונה כיוון הלוך וחזור ובכמה ק"מ מדובר. תודה על התשובה

ItsikH

Member
קצרה וארוכה, ארוכה וקצרה 1. צפונה על כביש 65 דרך צומת גולני, עליה קצרה למצפה נטופה והלאה עד צומת נחל עמוד, ימינה על כביש 85 (עכו-עמיעד) עד הסוף ושמאלה בצומת עמיעד על כביש 90. מכאן תוכל לבחור כל עליה שהיא לגולן ומשם לחרמון, אם כי העליה המקובלת היא מקרית שמונה - הגושרים דרך נווה אטיב. מדובר בכ-110 ק"מ לכל כיוון, מתוכם ה-30 האחרונים עליה כמובן. רוב הדרך בכביש סואן ועתיר תנועה אם כי בחלקו שוליים נוחים. מצומת גולני עד צומת עמיעד יש נוף, השאר לדעתי לא משהו. 2. מזרחה על כביש 767 דרך יבנאל לכיוון דגניה וצמח, ממשיכים לחמת גדר דרך כביש 98 ומשם לרמה דרך מבוא חמה (עליה מכובדת ביותר). חלק מכביש 98 - קו התילים - חסום לתנועה אזרחית ולכן צריך לעקוף דרך 808 (ציר המפלים) ו-87. אפשר גם דרך 978, בכל מקרה מגיעים למסעדה ומשם למג'דל שמס ולחרמון. כ-130 ק"מ לכל כיוון ועבודה קשה אבל כבישים פחות סואנים, בפרט בגולן, והנוף לטעמי עדיף לפחות חלק מהדרך. בשני המקרים רכיבה הלוך ושוב זו עבודה לא קלה ליום אחד.

ItsikH

Member
*אני הייתי עולה בדרך השניה וחוזר דרך גונן או קצרין לדרך הראשונה בכדי לדלג על כביש 90 בקטע המסוכן שבין קרית שמונה לבין חצור (בהמשך לפחות יש שוליים).

כמה יפה אתה רוצה את המסלול?

יפה=קשה..וכמה זמן יש לך לרכיבה? חרמון וחזרה זה סדרי גודל של 200 ק"מ +-. חציית רמת הגולן מדרום לצפון ברובה אין בה משהו מלהיב במיוחד אלא אם אתה רוצה לסמן V על העליה למבוא חמה או על הגולן באופן כללי. מסלול יפה יפה ארוך יותר ומורכב (לא קל) הוא דווקא מהצד המערבי של כביש 90 משמע איזור מירון וצפת משם תוכל לנחות באיזור גונן או קרית שמונה ולטפס לחרמון. בעיקרון אם המטרה רק חרמון אני מעדיף לעלות לגולן דרך הבניאס ומסעדה שהיא קצת יותר קשה והרבה יותר יפה מנווה אטי"ב. אבל לפעם הראשונה כל הצעה תהיה טובה לא פחות. יורם

ItsikH

Member
אכן העליה למסעדה שווה מאוד ביחוד לפנות בוקר כשהזריחה ביער אודם - אפשר לראות חזירי בר. ההמשך דרך ברכת רם ומג'דל שמס לכיוון החרמון אבל... השער נפתח רק בשמונה. אני לא לגמרי מסכים לגבי הגולן, כל קו התלים יפה מאוד ונוח לרכיבה, עם מעט מאוד תנועה. נכון שהקטע הדרומי יותר, בין כפר חרוב לבין צומת בשן, ממש לא מעניין. אבל מה זה לעומת מבוא חמה שהיא ממש חוץ לארץ, האויר והנוף משתנים במהירות עם כל פיתול, תצפית לשני הכיוונים... מאוד לא מומלץ לרדת משם בגלל השיפוע בפיתולים והתנועה שדי סואנת לכביש צר ללא שוליים. האמת שאת הגולן רכבתי רק בכיוון ההפוך - ממסעדה דרומה.

bodi1

New member
תשובה

אנו מהדרום ולא מכירים טוב את המסלולים לעומס התנועה בכביש אך רוצים מסלול יפה.

אהה... אז בוא נחזור להתחלה..

1.כמה זמן יש לכם לרכיבה ברוטו? 2.מה מצב הכושר לעליות/הרבה עליות? 3.מה נפח הרכיבה המקסימלי שאתם מעוניינים בו? 4.האם אתם רוכבים רק ביום או אפשרי גם בשעות החשיכה? כשיהיו תשובות ממוקדות וברורות אפשר יהיה לתפור מסלול הכי יפה בתנאים שתציב.
יורם

bodi1

New member
תשובה

1. זמן רכיבה אני משער מהבוקר 6:30-07:00 עד 11:00 לפחות 2. כושר לעליות יש לא בכדי להשרף ברכיבה מאומצת אך סבירה 3. נפח רכיבה מסלול של 80-90 ק"מ 4. רכיבה בעיקר ביום אלא אם ישנה הצדקה לרעיון לילי.

אם כך,תשכח מהחרמון..

שלושה מסלולים טובים: 1.עפולה-נצרת-גולני-טיפוס לתבור משיבלי וירידה מדבוריה. 2.עין חרוד בית אלפא-גלבוע וחזרה. 3.יבניאל-הקפת הכנרת וחזרה מיבניאל. יורם

למעלה