מסלול "אופק"

Painted Boy

New member
מסלול "אופק"

התקשרו אליי מהמודיעין ואמרו לי שבעקבות פקס ששלחתי, הם מצאו אותי מתאים למסלול "אופק" והתנו לי את כל הפרטים. ביררתי וראיתי שמסלול "אופק" זה האזנה ותרגות מערבית ופרסית. אני לא יודע ערבית בכלל, ואמרו לי שיש מבחנים בזימון הראשון. הם מזמנים מלש"בים של לומדים ערבית למסלולים כאלה?

Tesseract

New member
לא

הרעיון מאחורי המסלול הוא לימוד ערבית / פרסית בקורס, לכאלה שלא למדו את השפה(ות) בביה"ס.

Painted Boy

New member
../images/Emo208.gif

Painted Boy

New member
מה זאת אומרת?

מה זה מבחנים מקצועיים? אמרו לי שדרך המבחנים הם קולטים את היכולת לקלוט שפות. איך בדיוק?

זה מבחנים מקצועיים.

אם זה למסלול שעוסק במחשבים, אז במבחנים יהיו תכנים שדרכם הם מחליטים אם אתה מתאים למסלול שעוסק במחשבים. וככה גם לשפות, פענוח, עיבוד, מחקר וכו'. אני לא מרכיב להם את המבחנים.

Ploni Polani

New member
פשוט נורא-

יתנו לך ללמוד שפה עם כללי דקדוק דומים לשפות המדוברות בזמן יחסית קצר. אישית הייתי מעדיף להגיע לפרסית שבכל מקרה לומדים כקד"צ ולא לערבית-שם בחלק נכבד מהמקרים (למעט תרגום למעשה) אתה לא עושה טר"צ אלא לומד ע"ח הפז"מ.

miAmi88

New member
הבהרה..

קודם כל- טר"צ- טירונות צבאית, ע"ח- על חשבון, פז"מ- פרק זמן צבאי שנית כל- במבחנים עצמם לא יבדקו את שליטתך בערבית/פרסית.. יתנו לך 2 מבחנים כאשר אחד מהם הוא מבחן די בדקדוק עברי (לדעת מה הנושא ומה הנשוא, איזה חלק מהמשפט מסומן וכו'..) והמבחן השני הוא על שפה לא מוכרת שניתנים לך כללי הדקדוק הבסיסיים שלה ואתה צריך לפענח אותה ולענות על שאלות לגביה (בעיקר תרגום מילים וטקסט) במידה ותתקבל, תתגייס בספטמבר לקורס קדם צבאי שבו ילמדו אותך ערבית (לא על חשבון הפז"מ) ואחריו תוכל לשרת בתפקיד.. מקווה שעכשיו הכל ברור..

C T S

New member
פז"מ

אני מגוייס למודיעין פרסית אבל אני האמת לא יודע איך קוראים למסלול ואם אופק בכלל ואמרו לי שהפז"מ דופק בקורס וזה טוב מאוד לדעתי אבל מה שרציתי לשאול זה לפי מה מחליטים אם הקורס ייחשב בפז"מ או לא?

heartnet

New member
זה תלוי בקורס

פעם טר"צ (טרום צבאי) וקד"צים (קדם צבאי) היו נחשבים על חשבון המשלב, כלומר לא היו מקבלים עליהם פז"מ היו עם העניין כמה שינויים ועכשיו חלק מהטר"צים (ואולי גם קד"צים מסוימים?) הם כן על חשבון הצבא, זה תלוי בקורס כעיקרון בכל קורס שנעשה אחרי הגיוס שלך הפז"מ דופק

Painted Boy

New member
אוקיי.

אז לחזור קצת על החומר בלשון מכיתה י'? XD המבחנים האלה הם מבחנים אמריקאיים? זאת אומרת, שהשירות הצבאי שלי יהיה כמו לכל הבנים, ועוד מספר החודשים של הקורס?

Painted Boy

New member
המבחנים הם....

מבחנים אמריקאיים? אני אעשה את הקורס ורק אז אתגייס?

Hodor

New member
אם זה באמת פרוייקט אופק

אז עושים קורס של חמישה חודשים (קד"צ, על אזרחי), ואחריו מתגייסים לשלוש שנים. המבחנים הראשוניים של פרוייקט אופק (ולדעתי של כל הדברים במודיעין) הם אמריקאים.

Painted Boy

New member
את המבחנים האלה...

...נותנים במיון הראשון? מה עוד עושים ביום הזה?

y7

New member
שאלון 300 אם עוד לא עשית

והרבה מבחנים של המון כאב ראש. אני אישית עברתי את המבחנים קיבלתי ריאיון ולא הלכתי אליו כי לא רציתי.

למעלה