מסלולי עמלות

moco10

New member
מסלולי עמלות

מישהו יכול לעשות לי סדר בעיניין. קיבלתי מכתב משני בנקים עם אוסף של מסלולים מורכבים ומבלבלים. שאלות: 1) מה מכל ה"מהפכה" הזאת זה חובה שנכפתה על ידי המפקח על הבנקים ומה זה רשות? 2) אני בכל מקרה "נדפק", כי נהניתי מעמלות פופחתות בעבר. עכשיו הבנק אומר ש"אסור לו" להמשיך עם ההנחות, ואני חייב לבחור מסלול. האומנם?

ayelet i

New member
קצת סדר

רצ"ב קישור להסבר לגבי שתי החבילות שהן החבילות שהורכבו ע"י המפקח על הבנקים ונכפו על כל הבנקים. מעבר לשתי החבילות האלה יש לכל בנק חבילות שהוא הרכיב בעצמו ומציע ללקוחותיו. אכן, אתה מחוייב לבחור אחד ממסלולי העמלות. (מי שלא בוחר יהיה שייך אוטומטית לחבילה הראשונה - דהיינו - חיוב עפ"י מס' הפעולות שבוצעו). לגבי הטבות - ראשית צריך לקחת בחשבון שבעבר הבנקים גבו עמלת שורה בגין פעולות שונות בגינן לא תגבה יותר עמלת שורה. (לדוגמא - חיוב תשלום של הלוואה, זיכוי בגין ריבית של פקדון וכד'). שנית - אתה תמיד יכול לנסות ולקבל הטבות בדברים אחרים - למשל - הטבה בריבית בפקדון, הנחה בדמי חבר כא"ש, הנחה בפנקסי שיקים וכו'.

לגבי החבילה הראשונה - שאלה

נאמר לי בבנק שקודם כל אני חייבת לשלם 10 ש"ח כל חודש *ובנוסף* על כל פעולה אני צריכה לשלם 1.21 ש"ח אם עשיתי אותה יותר מפעם אחת האם גם אתם הבנתם את החוק בצורה כזו???

ettt

New member
לא מדוייק

לפחות במזרחי ובבינלאומי החבילה שהיא "פר פעולה" אומרת שמשלמים על כל פעולה בסיסית 1.21 עם מינימום של 10 ש"ח. ז"א שאם ביצעת 5 פעולות תשלם 10 ש"ח (מינימום) אבל אם ביצעת למשל 12 פעולות תשלם אך ורק 12*1.21 שזה 14.52 בתכלס- אם מבצעים פחות מ-8 פעולות משלמים 10 ש"ח אם יותר- מכפילים את מס' הפעולות ב-1.21

ayelet i

New member
נכון מאד!

וזה נכון לגבי כל הבנקים - משום שזו בדיוק החבילה הבסיסית שהיא בבחינת חובה בכל הבנקים.

האמת שככה גם אני הבנתי את זה

את הטענה שרשמתי למעלה נתנה לי הפקידה בבנק מיזרחי. מה לעשות לחזור אליה ולבקש ממנה שתתיעץ עם המנהלת שלה או פשוט להשאיר את הדברים ככה? איפה אפשר למצוא את ההסבר של בנק ישרראל כדי שאוכל להביא לה אסמכתא לדברים האלה?

ayelet i

New member
את יכולה למצוא הסבר...

בקישור ששמתי בתשובתי הראשונה ("קצת סדר...") - אני חושבת שההסבר ממצה וברור. יתכן והנושא לא ברור לפקידה - את יכולה להשאיר את הדברים כמו שהם - הרי מה שמשנה הוא חבילת העמלות שבחרת ולא מה שאומרת הפקידה - אבל את בהחלט יכולה להסב את תשומת לבה לכך שהיא נותנת אינפו' שגויה וחבל.

../images/Emo13.gif תודה!

נראה לי שבאמת אשאיר את זה כך מקסימום אשנה לחבילת עמלות אחרת

למעלה