מסלולים קצרים בנפאל

olsy123

New member
מסלולים קצרים בנפאל

היי,

אני נוסעת ללימודים/עבודה בקטמנדו.
בסופי השבוע כנראה שיהיה לנו זמן פנוי וכך גם בחמישה ימים נוספים שבין סיום הפעילות לטיסה חזור.

יש כזה דבר טרק קצר? של יום-יומיים לכל היותר?
איפה כדאי לבקר בסופי השבוע בקטמנדו עצמה ובסביבתה הקרובה?

תודה

ר ו נ ן ג

New member
בקטמנדו - Durbar Square, Pashupatinath,

Swayambhunath. בעמק קטמנדו - Patan ו Bhaktapur, הערים הסמוכות. Dhulikhel.
אלה רק על קצה המזלג, המקומות היותר מוכרים, אני ממליץ לך להתייעץ עם מקומיים לגבי מקומות נוספים.

jeshu

New member
אפשר לשאול באיזה מסגרת את נוסעת? בכל אופן, תמיד אפשר לסיוע לכפר מרוחק ולשוטט סביבו. תמיד יש משהו מעניין לראות, גם אם הנוף לא יהיה דרמטי כמו באזור האוורסט. רק לשים את האצבע על המפה לשאול מעט להתארגן ולסוע.

olsy123

New member
מגניב, תודה

והנסיעה במסגרת קורס/פעילות של מהנדסים ללא גבולות.

בעיקרון אנחנו באים ללמוד ולעבוד, אבל חשבתי לנצל את הסופ"שים הפנויים כדי לטייל קצת...

jeshu

New member
חשבתי שמדובר ב-EWB קודם כל בהצלחה.

אגב, מה יבנה שם? זה כל הקורס שם הקיץ?

בכל אופן, אני ממליץ לקנות (ובטח אפשר למצוא משומש בקטמנדו) ספרון phrase book אנגלית-נפאלית בשביל תיקשורת טובה יותר, אם הולכים עם העצה שלי. בנוגע לנפאל עצמה, למיטב ידיעתי זו עונה די גשומה - תקנו אותי אם אני טועה - ואני ממליץ להצטייד בהתאם - מעיל גשם טוב הוא מצרך יקר ערך במצבים כאלה וכמובן כיסוי לתיק - הייתי מסתפק במשהו שמתלבש חיצונית ולא המוצר שעוטף את כל התיק.

כמו כן, את לא יכולה לטוס חזרה במועד מאוחר יותר? ככה אפשר לטייל בנפאל או בהודו, וצפונה מנפאל בחלקים של הודו שנמצאים צפון מערבית לנפאל בהחלט מומלץ לטייל בעונה זו. אם תירצי קצת ייעוץ בעניין הזה אז בכיף (ואני לומד בהנדסה אזרחית וקל למצוא אותי).

נשמח לשמוע חוויות ורשמים לכשתחזרי.

olsy123

New member
כן, כל הקורס

בעיקרון, אנחנו נחליט מה ייבנה אחרי שהייה בשטח - מתחלקים לקבוצות וכל קבוצה "מקבלת" כפר ומחליטה מה צריך/כדאי/ניתן לבנות.
תודה רבה על העצות, אני בהחלט צריכה כאלה

לצערי אילוצי עבודה מאפשרים לי רק 5 ימים אקסטרה בנפאל (וסופ"שים) ולכן חיפשתי טרקים קצרים (אפילו עוד לא נסעתי וכבר יש לי הרגשה שאחזור לשם לטיול ארוך יותר).

אשמח לשתף כשאחזור

ברוריה26

New member
לעלות במונית לפני הזריחה לנגרקוט

להזמין את הנהג לצ'אי ועוגה ולראות את הזריחה וביום טוב גם את האברסט (נראה לי..). אחרי זה לרדת לפטאן. אפשר ברגל או לנסות לתפוס טרמפים.

בערב לצאת לזרוק כמה רופי בבלק ג'ק בקזינו רויאל, לראות הופעות מצחיקות ולאכול ארוחת ערב חינמית לא רעה בכלל.

שריפת גופות - שאישית לא ראיתי אבל דיברתי עם אנשים שהיו וממש הצטערתי שויתרתי (אבל אני בהודו בקרוב..).

ואם אני לא טועה הנסיעה באוטובוס לפוקרה לא כזו ארוכה. חצי יום אם אני לא טועה. משם אפשר לעשות טרק של יומיים שלושה לסרנקוט שזו תצפית על העיר ומשם אפשר לרדת ברגל או במצנחי רחיפה.

תמיד נחמד גם סתם ללכת לאיבוד וכשנמאס לתפוס ריקשה חזרה.

למעלה