מסלולים מומלצים...

Jane Locke

New member
מסלולים מומלצים...

שלום לכל המומחים, בן משפחתי מגיע לארץ ועלי נפלה המשימה של להראות לו כמה מקומות מרכזיים. בעיקר עלי לקחת אותו לירושלים. זקוקה להמלצה למסלול יום שיכלול אתרים מרכזיים (נגיע מת"א ברכבת או אוטובוס). איך אוכל לבנות יום מעניין וממצה? שנינו צעירים בשנות העשרים ולא מפחדים מהליכה מרובה. כמו כן, אילו אתרים מעניינים יש ביפו? אשמח לכל הצעה נוספת... תודה מראש!

Jane Locke

New member
בענייני דת

הוא אתאיסט, ממה שהבנתי ממנו הוא היה רוצה לראות אתרים שקשורים ליהדות ולנצרות כאחד. הדברים המרשימים ביותר כך נדמה לי.

אוכל להציע לך מספר ריכוזים של אתרים.

יהיה קשה מאד לדחוס את כולם ליום אחד. ריכוז מס' 1- הר ציון. המנזר הארמני בשיפוצים, אבל ניתן להכנס לחדר הסעודה האחרונה, קבר דוד וכנסיית הדורמיציון. ריכוז מס' 2- הר הזיתים ונחל קדרון. כנסיות (מסגד העליה, פאטר נוסטר, דומינוס פלביט, מרים המגדלית, כל העמים, הכרוטו ובוודאי שכחתי עוד אחת או שתיים) וקברים מימי בתי ראשון ושני, כולל מצבות (יד אבשלום, קבר בני חזיר וקבר זכריה הכהן) מונומנטליים. ריכוז מס' 3- הדרך משער ציון לשער האשפות, כולל ארבעת בתי הכנסת הספרדים, כיכר בתי מחסה, חורבת רבי יהודה החסיד, תצפית על הר הבית והכותל. ריכוז מס' 4- הויה דולורוזה וכנסיית הקבר. כמו שכתבתי, אי אפשר לדחוס הכל ליום אחד. מה שאישית לא הייתי מוותר עליו זה הכותל (שלא יאשימו אותי שאני מזלזל בקודשי ישראל) וכנסיית הקבר, שהיא לדעתי המבנה שנותן את החוויה העמוקה ביותר בירושלים.

והמלצה נוספת: להמנע מעיר דוד.

האתר מלא כל הזמן בקבוצות, מה שיכול להקשות מאד על ההתרשמות משני מטיילים בודדים. יש מיצג תלת מימדי די קיטשי (מיצג טוב בהרבה תוכלי למצוא במרכז דוידסון) ואפשר לצאת בהליכה רטובה דרך נקבת השילוח- אבל אם יש לך יום אחד בלבד בירושלים פשוט חבל על הזמן.

Jane Locke

New member
וואו, איזה פירוט!

קודם כל המון תודה! אשאל רק מאיפה אתה חושב שכדאי לנו להתחיל? אנחנו מגיעים בתחבורה ציבורית מת"א.

אם אתם מגיעים בתחבורה ציבורית

תוכלו לרדת רגלית או באוטובוס ברחוב יפו עד שער יפו שהוא ריכוז אטרקציות בפני עצמו (כולל מגדל דוד ועליה לטיילת החומות), ומשם לפנות ימינה (מחוץ לחומות או אחרי הכניסה, דרך הרובע הארמני) לשער ציון. אם תבחרו ללכת ברגל (בערך שעה בקצב לא מהיר במיוחד) כדאי לשים לב לשלטים הכחולים על הבנינים.

Jane Locke

New member
המון המון תודה!

עזרת לי מאוד

למעלה