מסלולים בבולגריה

מסלולים בבולגריה

האם משהו שטייל בבולגריה יכול להמליץ על מסלולי הליכה באיזור כמו כן אפשרויות לינה - בשטח ,קמפינג הוסטלים

שלושה שבועות בבולגריה נכון לאשתקד

אפשרויות הלינה משתנות לפי התקופה... בהנחה שמדובר בקיץ אז לא חסרים מקומות לינה כאשה הם בד"כ בהוסטלים או אם זה באיזור החוף בבתים של אנשים... אבל שם ישנה בעיה שרצוי שמישהו מקומי שדובר את השפה ימצא את מקום הלינה... האיזור שאהבתי היה של הרי רילה יש שם את איזור האגמים (לא בטוח בשם חושב שזה שבעת האגמים) שבקיץ יושבים שם הwhite brotherhood שזה אחווה בינ"ל של היפים... יש שם מסלולי טרקים רבים כשהלינה היא באיזורים מוסדרים בד"כ כי האיזור הוא שמורה מה שאומר שאם אתה לן סתם כך בשטח תדעג טוב טוב להסוואה... יש אפשרות לקמפינג בהרים וגם ליד מנזר רילה. את הרי פירין פחות אהבתי כי הם מהסוג המתפורר... ויש לי זכרונות לא ככ טובים מסלע שניתק... ובנוסף זה איזור יבש כך שחייב להצתייד ביותר מים כי לא תמיד תמצא בדרך. רוב הצעירים המקומיים נוסעים בקיץ לחופי הים השחור כך שהאיזור ההוא מלא בצעירים ולכן גם הלינה היא לרוב בבתים של מקומיים וגש שם יש מספר אתרי קמפינג. האיזור של ורנה נחשב בעיקר לתיירים ולאנשים יותר אמידים והדרום למקומיים. רצוי ללמוד את האותיות כי השלטים כולם בכתב הרוסי ומקשים על ההתמצעות. אם יש שאלות נוספות אשמח לענות ואם הבעיות במחשב יפתרו יצורפו גם תמונות... רק הערה אחת... לפי החוק שם (מהתקופה הקומוניסטית) אמור המקום בו אתה לן להביא לך איזה טופס רישמי תוך 48 שעות מכניסתך למדינה שאומר איפה אתה נמצא... שריד מהפיקוח הקומוניסטי... אם תרצה לעבור את הגבול בדרך היבשה עלולים לעשות לך בעיות אם לא יהיה בידך הטופס...

תודה! עוד שאלות:

האם בעיירות באיזור השמורות ישנם מרכזי מידע על המסלולים + מפות? מה סדר גודל המחירים להוסטלים, קמפינג? ומה עם בקתות הרים? תודה

תשובות...

התיירות בבולגריה לא ממש מפותחת... המקום היחידי עד היום שהייתי בו שממש לא מעניין אותם תיירות חוץ... או לפחות זאת ההרגשה כי הם ממש לא ערוכים לזה... הכל מיועד לתיירות פנים. באיזור השמורות רוב הישובים הם קטנים... אני לא יודע אם יש שם מפות כי אנחנו לא לקחנו סיכון והסגנו מפות כבר בסופיה... ושם גם ניתן לקבל גם מידע על המסלולים. בעיקרון המפות הם טובות והסימון לא רע. המחירים יורדים כשמתרחקים מסופיה ומהים השחור... בסופיה הוסטל יהיה בערך 10 יורו ללילה אולי מעט פחות... ובים השחור זה מאוד תלוי במקום ובעונה. בעיירות הקטנות המחירים הם בערך חצי. ישנם רפוחיוס בהרים אבל אני לא יודע מה המחיר... והקמפינג הוא בצמוד אליהם וצריך לקבל אישור/ תשלום תלוי במקום.

למעלה