מסכנות המילפיורי

zebrra

New member
מסכנות המילפיורי

לא יודעת אם אתם זוכרים, אבל לפני כמה שבועות התייעצתי איתכם לגבי הדבקת מילפיורי על אקווריום, אז אתמול בערב נחה עלי רוח המוזה. אחרי שהבנתי שאני לא יכולה לעבוד בשיטת האפיה מראש והדבקה עם דבק על האקווריום, מכיוון שאני חייבת לעצב על האקווריום עצמו (הוא גם מתעקל וגם אני לא יכולה לעצב בתאוריה, העיצוב הוא לא קו מסודר , יש חלקים חופפים ויש התאמות הדרגתיות ובקיצור, אני יכולה להגיע לעיצוב שאני אוהבת רק על המשטח עצמו), עשיתי זאת ע"י הצמדה של חלקי המילפיורי ישירות על האקווריום ואחר כך אפייתם בעזרת פן רגיל. שתי מסקנות לי אליכם- האחת, זה עובד, כ-5 דקות פינפון של קטעי משטחים (2 ס"מ בערך) גורמים לו להתקשות מצויין, אבל , זה גם כנראה לא ממש בריא!!. כשעתיים אחר כך הרגשתי ממש רע, היו לי פתאום סחרחורות, ממש הלכתי לשכב במיטה, וכבר נרדמתי עד הבוקר. נראה לי שיש קשר בין שאיפת אדי הפימו בזמן האפיה עם הפן (ישבתי ממש קרוב, ולמשך דקות ארוכות כי יש הרבה קטעים של 2 ס"מ) לבין התחושה הרעה שבאה כמה שעות אחר כך. זהו, לידיעתכם. חוץ מזה, זה יצא מקסים :) עוד אין לי תמונות.

ymmy

New member
זוכרת מה אמרתי......זברה

זה עובד עם פן נקודה ואז....... כל החוכמולוגיות עם תואר ובלי התנפלו עלי בפעם הבאה תעשי את זה במקום מאוורר ובעזרת מאוורר שיסלק את הגזים מהעבודה

או שהיא הרגישה לא טוב=../images/Emo8.gif

בגין התמכרות טוטאלית לנושא..... סתםםםםםםםםםםםםםםםם... בהחלט צריך להזהר. וכל טיפ של זהירות או התראה צריך לאמץ... קודם כל זהירות וגהות בעבודות... שימו לב כיצד האנגלים עובדים: עם אטמי אוזניים, נשמיות, מסיכות, וכפפות. חשוב לאמץ. אל תיקח ללב איציק. בסוף יורד האסימון.

naamaza

New member
אני הייתי מאלה שהגיבו בזמנו

ואני מצטערת אם הרגשת שהתנפלתי עלייך, זו לא היתה הכוונה. אני כן מחשיבה את עצמי למומחית בפימו (וסליחה אם זה נשמע לא צנוע) - גם מבחינת התקופה בה אני עובדת עם החומר וגם מבחינת העומק, רכשתי הרבה מאד ספרים בפימו ואני בקשר עם מספר אומנים בחו"ל שמהם אני לומדת רבות. מצטערת אם בסוף הרגשת שאני חוכמולוגית... העניין בפימו הוא לא רק התוצאה המיידית אלא גם מה קורה עם הזמן. בכל הספרים שקראתי נאמר מפורשות שהפן לא מחזיק לאורך זמן, זה נראה בסדר בהתחלה אבל עם המן החתיכה נשברת. אני אשמח לגלות שכל מה שקראתי אינו נכון אבל לפסול את נסיונם של אחרים?

ymmy

New member
נעמה התגובה שלי........

לחלוטין לא היתה אישית ולא בהכרח הכוונה היתה "רק" אליך ואני האחרון שמערר על מקצועיותך, אבל משום מה התחושה שלי כאן בפורום, היא של "התנצחות מתמדת בין מיקצועיות הנפשות הפועלות" ואני מאוד עדין בתאור,זה גורם למחשבה שניה בכלל להגיב. ולעצם הענין,אני בא מתחום שהיצירתיות לא באה לביטוי רק מעבודת כפיים מעשית קונבנציונלית, אלא ובמיוחד בכשרון למציאת "פתרונות יצירתיים מיוחדים" אני גם לא מתרגש מכך "שמישהו" באינטרנט כתב מאמר מלומד כלשהוא הדברים הגדולים צמחו מהאנשים שהשילו את הקונבנציונליות מעל עצמם. אני מאחל לך פוריות ביצירה

Ros3mary

New member
האדים ששאפת מסוכנים מאד

כרגע העבודה לא חשובה. עם כל הכבוד למקצועניות בפורום ויש הרבה
לכי להיבדק(שקיעת דם)זה הכי חשוב. הפימו הוא למעשה פולימר , שהדלק הוא אחד ממרכיביו. בדרך כלל הסכנה בהתעסקות בפימו היא למי שמתעסק שעות ארוכות בחומר. העליתי בעבר מחקר שנכתב בנושא ,אחפש אותו שוב,אם תרצו.

Ros3mary

New member
הנה

חשוב מעט לדעת שיש סכנות בחומר האהוב הזה וצריך להתייחס גם לכך. אני אוהבת מאד פימו,אך משתדלת לשמור על הוראות בטיחות מקסימליות. מלמדת לפני כל סדנא את כל הסכנות ומזהירה מפניהן. הנה המחקר:

למעלה