מסכנה איה.........

o r t a l13

New member
../images/Emo19.gif יכולת לשרשר,

לפחות לפרק היומי או משהו

DoRiNuS sMiNiA

New member
יש לי בחינות ואני צריכה אתכם!!!

במרץ יש לי בחינות למגמת תיאטרון ומשחק (לקראת החטיבה). הם רוצים שאני יעשה מונולוג (עושים את זה בזוגות). חשבתי בהתחלה על רומיאו ויוליה (המונולוג שהייתי אמרוה לעשות) אבל חצי כיתה עושים את זה ואת הבוחנים זה ישעמם. מיד חשבתי על הדבר שאני הכי טובה בו,לעשות מונולוגים של השמיניה. אני מחפשת סצנות חזקות במיוחד. חשבתי על הסצנה מפרק 30 שאיה מספרת לאדם. חברה טובה שלי אין לה בעיה עם זה לעשות תפקיד של אדם או כל תפקיד אחר. איזה סצנה כדאי לעשות בבחינה?

Super Chuly

New member
דורין

ראשית כל- מונולוג הוא קטע שעושה שחקן לבדו, דיאלוג הוא קטע של שתי דמויות ויותר. שנית, כשאר נבחנים למגמת תיאטרון, בכל מקום שהוא, הם מחפשים טקסטים תיאטרליים ולא טלוויזיונים, ולכן לטעמי טקסטים של השמינייה לא יועילו לך פה. ליהי :)

chen010189

New member
אני לא הבנתי מסוים.

אומרים "דיאלוג=שני מונולוגים או יותר" הרי דיאלוג יכול להתקיים ממשפטים קטנים כמו ברייר: ליהי, מקורה. ליהי: בסדר, מה איתך? ברייר: גם, את באה לשרשר? ליהי: לאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא אאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא אאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא אאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא אאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא אאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא אאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא

Super Chuly

New member
למיטב ידיעתי: לא מדוייק

דיאלוג הוא שיחה בין שתי דמויות. מונולג ואחרו מונולוג הוסף הם לא דיאלוג. חייב להיות קשר בין הדמויות שמתבטא בשיחה שלהן. ליהי :)

KiShKooSh

New member
דורין, למגמת תאטרון...

את האמת עדיף שלא טקטסים טלווזיונים. חפשי מונולוג, ואחרי שמצאת אהוב עליך קראי את המחזה, ואז תעשי אותו מול הבוחנים(בוחנים בד"כ מעדיפים שהמונולוג יהיה כמה שיותר בהקשר למחזה ולא "כתובות" אחרות) ורומיאו ויוליה, יש מיליון ואחת מחזות אחרים מעבר אליו, גם של שיקספיר עצמו(גם זה ממש משנה לך או משהו..)

KiShKooSh

New member
חפשי באתר של בית צבי...

תעברי על המונולוגים לנשים ואם משהו מוצא חן בעינייך, לכי קני את המחזה

למעלה