מסכים רק מצד אחד

• פותח הנושא 1927
  • פורסם בתאריך

1927

New member
מסכים רק מצד אחד

שלום, הבן שלי בן 3 וחצי חודשים ויונק מלא. פתאום היום הוא לא מוכן לינוק מצד שמאל, כאשר אני מקרבת אותו הוא בוכה ומפנה את הראש. אני מנסה מיד אח"כ מצד ימין והוא יונק... אני ממש מפחדת, לא ברור לי מה קורה פתאום, אף פעם לא היתה לי את הבעיה הזו... יש לו פטריה בפה ואני נותנת לו תרופה כבר כמה ימים, יכול להיות שזה קשור? אשמח לתשובה מהירה, אני מאוד מודאגת... מרים.

1927

New member
התפתחויות

ניסיתי להניק אותו בשכיבה מצד שמאל והוא הסכים, ונרדם אחרי כמה דקות.. עכשיו הוא ישן ואני מקווה שכשהוא יתעורר הבעיה תחלוף! בכל מקרה אולי ידוע לכן על סיבה להתנגדות לינוק מצד מסוים? תודה רבה...

מסרב לינוק מצד מסויים

שלום, נהדר שמצאת דרך לעקוף את הבעיה. לרוב סירוב פתאומי לינוק מצד אחד נובע מחסור נוחות שנגרם לתינוק בעת ההנקה בצד הזה, למשל פצע מהפיטריה שיותר כואב, שן כואב או אוזן כואבת. לרוב זה עובר כאשר גורם אי הנוחות נגרם. חשוב לזכור בעת הטיפול בפטריה, למרוח אחרי כל הנקה, להחליף מגבות, פדים ובגדים אחרי מגע בשד ולזכור להרתיח מוצצצים או בקבוקים. בהצלחה, -- שרון

גם לי יש בעיה דומה

הי, שמי מעיין, ויש לי בת בת חודש וחצי, שיונקת בעיקר מצד ימין. האם זה בסדר? או שכדאי לאזן את העסק? ואולי זה נובע מכך שאין מספיק חלב בצד ימין?

העדפת צד אחד

האם לדעתך היא יונקת יותר מצד זה כי יותר נוח לה או כי יש שם יותר חלב? אם זה עניין של נוחות, אין בעיה, שיהיה לכן לבריאות. אם זה עניין של הבדלים בכמויות חלב, אפשר לנסות לאזן. צד מלא יותר לעומת צד מלא פחות- זה מצב נפוץ אצל הרבה נשים. לפעמים זה בגלל מבנה אנוטומי שונה בין השדיים. פתרון נפוץ הוא להתחיל חצי מהזמן עם הצד הפחות מלא ואם היא רוצה עוד לעבור לצד השני. מה שחשוב זה כמה חלב יש בסך הכל, לא כמה יש בכל שד. בהצלחה, אורית מדריכת לה לצ'ה

באמת ראיתי

שבשאיבה בצד שמאל יש מספר רב של זרמים שיוצאים מהפיטמה, ובאמת בצד הזה היא יותר אוהבת לינוק, ואילו בצד ימין יש רק שניים-שלושה זרמים, מה זה אומר? שיש לי מספר מועט של צינוריות חלב בצד ימין? או שהשאר חסומות, או צרות מדיי? כי אין לי כאבים או חום, ומצד שני, אין לי כמעט חלב...אני מתגברת אותה הרבה עם מטרנה, כי בשבוע הראשון היא בכלל לא עלתה במשקל, ובשבוע השני רק ב-80 גרם...

כמות החלב

לא נקבע על-פי מספר הזרמים. הדבר נבדק ונמצא שיש הבדלים בזרמים של החלב בין הנקות שונות. לכן אין מה להתיחס לכך. על-מנת להגביר את הכמות של חלב אם בצורה קלה, אפשר פשוט להוריד בהדרגה את הכמות של תמ"ל שאת נותנת. כך היא תינק כל פעם קצת יותר, וללא שום קושי תגביר את הכמות. בהצלחה, אורית מדריכת לה לצ'ה

למעלה