מסכה אופטית

קורל153

New member
מסכה אופטית

היי,
בתור צוללת מתחילה, שאלה לגבי מסכה אופטית. יש לי מספר גבוה (4.5) ובקורס צלילה צללתי עם מסכה אופטית וזה היה מושלם, אבל הבנתי שהמחיר של קניית מסכה כזו הוא מאוד יקר :O, בסביבות ה700 שח..
יש פתרון אחר לעיוורים? יש למישהו נסיון עם הדבקת עדשות למסכה? ואם כן איך זה עובד.. אשמח להכוונה בנושא, והאם זה בכלל יותר זול?
תודה רבה!!

צריך ללכת לאופטיקאי

כדאי לקנות מסיכה שמתאימה לך לפנים, ואיתה ללכת לאופטיקאי שמבין בצלילה, הוא כבר יתאים עדשות למסיכה וידביק/יחליף אותן.

עדשות מגע לט מומלצות לצלילה ע"י רופאי עיניים, לא בדיוק הבנתי למה...

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
נכון רק שיש בעייה טכנית קטנה

איך בודקים שהמסכה מתאימה לפנים ?

ספוקי

New member
יש שלוש אפשרויות, לכל אחד מהן יש יתרונות וחסרונות:

1. מסכה אופטית: תלכי לחנות ותבחרי מסכה שמתאימה לך למבנה הפנים. זו חייבת להיות מסכה עם שתי זכוכיות (ולא זכוכית אחת) ושאפשר להחליף לה לעדשות אופטיות. תביאי מרשם של אופטימטריסט לגבי המספר שלך, בדר"כ לוקחים עדשות שהן חצי מספר נמוך ממה שאת צריכה. נכון שמסכה שכזו יחסית יקרה ביחס למסכה רגילה, אבל אל תשכחי שזה עדיין אחד הפריטים הזולים בתיק הציוד שלך. החיסרון המשמעותי ביותר שלה זה שבדרך מ/אל המים את צריכה להיות עם מסכה על הפנים....

2. עדשות מגע: לא כולם מסתדרים עם עדשות מגע, וזה די סיפור להתעסק איתן. בכל מקרה, במידה ואת בוחרת את האפשרות הזו, תיקני עדשות מגע יומיות. קודם כל אין צורך להתעסק בחיטוי שלהן - בסוף יום הצלילה הן הולכות לפח, והן גם זולות כך שאם עדשה תיפול לך במים זה לא נורא.

3. להזמין עדשות מחו"ל: אם אני זוכר נכון, פורסם פה פעם בפורום על אתר בחו"ל (גרמניה?) שאפשר להזמין דרכו עדשות למסכות צלילה גם עם צילינדר. ושוב, אם אני זוכר נכון, המחירים שלו היו זולים יותר מהארץ. תנסי להריץ חיפוש אחורה (מאוד אחורה) בפורום לגבי זה.

בשורה התחתונה, כמו שאני תמיד אומר, הסיבה העיקרית בגללה אנו צוללים זה בשביל לראות ולהינות מהסביבה והסובב התת-ימי. לכן, לדעתי, מסכה זה פריט הציוד הכי חשוב שיש לך. במידה ומסכת הצלילה שלך לא מתאימה לך (לוחצת, מכאיבה, נכנסים מים כל הצלילה וכד'...) אז ההנאה שלך מהצלילה נפגמת ובסופו של דבר תפסיקי לצלול.

קורל153

New member
תודה רבה על הפירוט!

אני אכן לא מסתדרת עם עדשות מגע גם מעל למים, אז מתחת למים זו לא אופציה..
אברר על האתר מגרמניה זה נשמע כמו אחלה אופציה!
תודה שוב, אתם נהדרים :)

zulufox

New member
אתר נוסף למסכות אופטיות

רכשתי מהם מסכה אופטית , יש כבר לא מעט משתמשים בין החברים ...
המסכה רכה ומתאימה עצמה לסוגי פנים שונים...
מה כבר אפשר להפסיד ב 60$ ?

&nbsp
כדאי לפני הרכישה לחפש ברשת קופוני הנחה של 5%
&nbsp
http://www.scuba-choice.com/scuba-b...rescription-rx-1-3-optical-corrective-lenses/

למעלה