מסך כבה ונדלק ב Pavilion

a c o c a

New member
מסך כבה ונדלק ב Pavilion

הי יש ברשותי Pavilion dv5061ea עם כרטיס מסך ATI. לפני כשעה שמתי לב שהמסך נהפך לשחור ומייד חוזר למצבו הרגיל. לאחר כמה שניות שוב הוא כבה, אך נדלק מיד ומתחיל להבהב. רק לאחר הזזת העכבר, הוא הפסיק. מה גורם לו להיות ככה. (המחשב בן שלושה חודשים לערך) אנא עזרתכם האדיבה והמהירה תודה מראש אורן.

bar666xp

New member
ATI יופי איזה דגם ואיזה דרייבר היה

תורם אבל אני נוטה לחשוב שה""בעיה"" היא בהגדרות שומר מסך/צריכת חשמל. אגב יש כן תופעה בדרייבר האחרון לWINDOWS 64BIT לדוגמה (אני לא יודע אם גם ב32) שכאשר הדרייבר/ת.עזר עולה המסך משחיר לשניה +-.

האם מומלץ להגדיר שהמסך יכבה ?

גם לי יש מחשב hp מסוג זה, ושמתי לב שבהגדרות צריכת חשמל ניתן לקבוע שהצג יכבה אחרי זמן מסוים. האם מומלץ לעשות כך ?

bar666xp

New member
זה סוביקטיבי אבל הכיוון הכללי הוא..

כמה שפחות רכיבים עובדים ככה יותר זמן סוללה! (ללא קשר לסוג המחשב אגב) אישית אני ממליץ על דקה בזמן עבודה על סוללה...וביכלל לא או שעה+ בזמן חיבור חשמל בגלל אופי העבודה בד"כ בזמן עבודה על סוללה המגמה היא יותר לעשות פחות לקרוא...להבדיל מהישיבה בבית/עבודה (מחובר לחשמל) שאז לומדים חוקרים והרבה פעמים קוראים יותר... מה זה משנה אופי העבודה? בקריאה לרוב המחשב סטטי ואם כל דקה נצתרך להזיז את העכבר זה מעיק לאומת זאת אם בדיוק הביאו לך את הקפה בבית קפה אתה לא רוצה לגמור אותו ולגלות שבסוללה נשאר 50% (בהקצנה)...או לקרוא משהו שהמרצה רשם בהלוח ולגלות שיש לך 10% סוללה. זאת גם למה ממליצים לסטודנטים להביא יותר בחשבון את זמן הסוללה ולגימר את הביצועים.

a c o c a

New member
ואז?

אז זהו מצב תקין? מה לשנות השומר מסך? להוריד דרייבר חדש? (אם בכלל התעדכן?)

bar666xp

New member
תתחיל בהגדרות...

לדוגמה---> אם אתה רואה שזה לא נובע ממצב בו המחשב מכבה את הצג לפי ההגדרות... אגב הדרך הטובה ביותר לבחור לא לכבות מסך כלל ולראות אם התופעה נשארה. לבדוק דרייבר אחרון שקיים למערכת הפעלה שאתה עובד איתה. וכמו תמיד לא מזיק לבדוק וירוסים ורוגלות. השחרת מסך וחזרתו גם נפוצה כסימן לשליטה מרחוק.

למעלה