מסך דק של AOC

nir-vana

New member
מסך דק של AOC

ראיתי פרסום למסך LCD של AOC בגודל 19 אינטש במחיר 3000. מחיר זול יחסית לגודל 19". למישהו יש נסיון עם המסכים של AOC? האם הם איכותיים? האם ההבדלים בין היצרנים השונים של מסכי LCD משמעותיים ? אגב אני עובד כרגע עם מחשב נייד שהוא לא של מותג ידוע ומרוצה מהאיכות של המסך, מעדיף את החדות של הרזולוציה הטבעית שלו על פני מסכי CRT. הסיבה שאני רוצה מסך נוסף היא שכרגע אני עובד ב1024*768 ולפעמים (בפוטושופ בעיקר) אני זקוק לרזולוציה 1280*1024. גם תמונות כמובן יהיה נעים יותר לראות במסך גדול יותר ורזולוציה גבוהה יותר. חשבתי להשתמש בו גם כטלויזיה (עם כרטיס מתאים) במקום הקופסה הגדולה והישנה.

ted

New member
לא מכיר. כדאי שתראה אותו קודם

רזולוציה זה לא הכל (זה יודע לעבוד ב DVI-D - כלומר דיגיטלי נטו - חד מחוף לחוף). מה שחשוב גם זה נאמנות צבע, זוית הסתכלות מירבית, בהירות ועוד כמה פרמטרים.

old

New member
יש לי כזה "17

הצבעים די נאמנים למקור החדות טובה והשרות של היבואן מעולה אני עובד בבית עם מסך של סוני ועוד לא מצאתי מסך דק ברמה שלו

לא, זה לא כניסה DVI-D

זה יציאה.. כתוב שם ממש ככה..

ted

New member
אתה עושה צחוק. בארץ הופכים קבוע את

היוצרות בתיאורים. ראיתי DVD PLAYER עם "כניסת "COMPONENT ", היבואן המבריק רואה מחבר מאחורי המכשיר, זורק מטבע וכך הוא קובע אם הוא כניסה או יציאה. זה לא מצחיק, זה דבילי.

shmulik b

New member
חבל על הכסף...מסך מאג ב600 ש"ח

אמין יותר צבעים תואמים את המציאות רזולוציה גבוהה וגודל נקודה הכי נמוך.

nir-vana

New member
אני לא מסכים איתך

מבחינת הפרדה - כאשר צופים ברזולוציה הטבעית של המסך (מעולם לא הייתה לי סיבה לשנות אותה) יש התאמה 1:1 בין הפיקסלים ה"וירטואלים" (שמייצר כרטיס המסך) לפיקסלים האמיתייים (של המסך) ולכן התמונה בדרך כלל חדה יותר מזו שנקבל במסך CRT שם יש בדר"כ גודל נקודה קטן יותר אבל התאמה מקורבת (עם או בלי aliasing). ההבדל ניכר לעין באותיות טקסט ופחות נראה בתמונות אבל הוא קיים בהן באותה מידה. מבחינת צבעים, בהירות - בדרך כלל הפונקציות ניתנת לכיול בcontrol panel. דווקא במסכי CRT רבים (מאוד) ראיתי בעיה בהפרדה של צבעים כהים (בין "שחור יותר" ל"שחור פחות"), בעיה שלא קיימת במסכי LCD שעבדתי איתם. תמונות ליליות שצילמתי נראו מרשימות על LCD אבל חשוכות עד שחורות בCRT - גם אחרי כיוונון מקסימלי של הפרדה ובהירות. שים לב לסקאלה הזו בקשר לאמינות, המסכים האלה לא נמצאים זמן רב בשוק, אבל שני ניידים שהיו לי בעבר התקלקלו והתיישנו בטרם קרה משהו למסך שלהם וכאמור גם מהמסך של הנוכחי אני מרוצה. לפירמות שונות של מסכי CRT יש תופעות ידועות של הזדקנות. ודבר חשוב שפספסת... מבחינת גודל - השטח הנראה מקביל לזה של מסך CRT 21" שם נתון הגודל הוא ברוטו. מחירו של מסך כזה קרוב יותר ל3000 מאשר ל600, שלא לדבר על הנוחות והגודל הפיזי.

למעלה