מסירת כלבים לאימוץ. אנא עזרו לי

EveningFalls

New member
מדובר במכלול של סיבות .... אני

לא מנסה לתרץ אותה אבל אני חושבת שאתם תוקפים אותה במקום לדבר על ליבה ולהסביר לה את ההשלכות של מה שהיא הולכת לעשות ולנסות לשכנע אותה לנהוג אחרת וזאת בגלל שמשום מה הפסקתם לראות אנשים מול העיניים אלא רק כלבים... אז תחזרו למציאות...ותפסיקו להיות כאלה יפי נפש מעבר לכך ... לא שופטים אדם עד שמגיעים למקומו... ואת זאת חכמים אמרו לא אני

lilithmm

New member
כפי שכתבתי לך

לא מדובר בחיי אדם מול חיי כלב. מדובר פה בסדר עדיפויות גרדיא, דבר שלא מקובל על רוב משתתפי הפורום, ולדעתי בצדק. ללכת למסור כלבים בני 6+ להתנחלות או למשטרה זה באמת הגרוע מכל. פייר, עדיף לתת להם למות בכבוד בזריקה מאשר לעשות להם דבר כזה. עברתי שוב על כל התגובות שהיא קיבלה פה, ואני חייבת לומר שאני מסכימה עם כל אחת ואחת מהן. מי שמוסר את הכלבים שלו לצבא או התנחלות גוזר עליהם מוות והשפלה נוראית. לא נעים לשמוע את זה, אבל זו האמת. מה ציפית שנכתוב לה פה? אני מצטערת שאין בינינו הסכמה. אני לעולם לא אצדיק מסירת כלב בגלל דוחק בבית (בניגוד אליך). אני גם לא אתמוך בשום מקרה במסירת כלבים להתנחלויות או לצבא/משטרה כי אני יודעת שלסיפור הזה יש סוף מר. מאוד מאוד צרם לי המשפט שהיא כתבה, שהיא מחפשת איפה שצריך אותם במשטרה או בהתנחלויות. כלב זה לא אינסטרומנט. אם היא לא רוצה אותם, היא חייבת לקחת אחריות ולמצוא להם בית חלופי דרך ימי אימוץ, ולעקוב אחריהם שהם אכן נמצאים במקום טוב ולא נזרקים הלאה. זה הדבר המינימלי לדעתי שהיא חייבת לעשות עבור כלבים שגידלה במשך למעלה מ-6 שנים.

EveningFalls

New member
מורן... תתבגרי...

ושוב אני מדברת על שיכנועים חיוביים וחבל שאתם מפספסים את זה... וכאן אני מסיימת לפחות מבחינתי את הויכוח

moranמורן

New member
eveningfalls את בטוחה שאת

נמצאת בפורום הנכון?! כי כאן נמצאים מי שאוהב כלבים, ולא מי שמשעמם לו !

האפי לי

New member
איוונינג פולס את טועה

אני מכירה משפחה עניה מרודה בקושי מגיע אוכל לאנשי הבית, אבל הם מסתדרים ותנחשי מה? יש להם 4 כלבים הכלבים אמנם לא עוברים במספרה, לא אוכלים רויאל קנין ולא חיים בניחותה אבל האופציה של נטישה מעולם לא עלתה זה לא נכון לאדם במצוקה כלכלית ללכת ולהוסיף על עצמו עול אבל אם כבר יש כלב אפשר לנסות לפני שזורקים ד"א לא ראיתי את הביצוע של הקאמרי למפקח אבל זו היתה הצגה איומה באופן כללי, כשאני רוצה ללמוד על השלכות של דברים אני מעדיפה את חנוך לוין

U m a

New member
אני בטוחה

שאם אחד הכלבים יזדקק לטיפול יהיו כאן אנשים שיסכימו לסייע לה!

kasa

New member
א. נכון. המטרה מקדשת את האמצעים

כשמדובר בבעלי חיים. והמטרה כאן, למנוע סבל מהכלבים האומללים הללו, והעברתם למקומות בלתי ראויים. ואם זה יתאפשר בכך שנראה לה שלפעמים ניתן להצטמצם בהוצאות הכלבים, ולתת להם את המינימום למשך תקופה מסויימת, עד שהדברים ישובו למסלולם - אז דיינו. ב. מדובר פה על כלבים מבוגרים. סביר להניח שעד עתה הם חוסנו, וטופלו כראוי. אז בהחלט אפשר לפעמים להצטמצם לתקופה מסויימת, לרדת באיכות האוכל, להוסיף שאריות ביתיות, לוותר על חיסון פה או שם, עד יעבור זעם. העיקר שהכלבים ישארו בבתיהם. ג. יש פה דוגמא מצויינת למי שלקחו כלבים בלי לחשוב פעמיים על השלכות עתידיות ועל הוצאות שעלולות להיות. לכן, כן חשוב להזכיר לכל מאמץ פוטנציאלי שכלב עולה כסף. ואחזקת כלב עולה כסף. וזה בלתי מוסרי להיפטר מכלב כשהמצב הכלכלי קצת קשה... צריך ללמוד להסתדר עם זה.

רן 007

New member
כלבים למסירה..

שלום תראי.. אני יכול להבין שאת מוצאת את עצמך במצב מאוד לא קל.. אבל אי אפשר שהכלבים ישלמו את המחיר.. לפי ההודעות שלך אני רואה שאת מודעת מאוד לכך שכלב זו הוצאה כלכלית אז למה לקחת שניים? כיום למצוא בתים לכלבים בגילאים 6-7 זה כמעט בלתי אפשרי ותוכלי לשמוע מקאסה ומעוד אנשים אשר רואים את המצב הקשה הזה בעמותות עד כמה הדבר אינו פשוט כלל... אבל תחשבי על זה ... היית מוותרת על בן משפחה שלך ברגעים הקשים? אני מתאר לעצמי שלא כי את אוהבת את המשפחה שלך .. וכלב לפחות לדעתי הוא חלק מהמשפחה , אותם כלבים נאמנים לך ולמשפחה שלך 6-7 שנים .. אני לא חושב שזה מגיע להם. נכון שהמצב לא קל אז בנתיים אפשר לקנות אוכל יותר זול.. למצוא וטרינרים שמחסנים במחיר עלות .. אבל רק לא לזרוק אותם עכשיו כי הם לא ילכו למקום טוב.. אני מתאר לעצמי שגם הילדים שלך אוהבים את הכלבים.. זה לא יהיה חבל לעשות להם את זה? כלב זו הוצאה כמו שילד זו הוצאה.. ואם בחרת לקחת שני כלבים את צריכה לדעת שזה עולה כסף.. אוכל , וטרינר, תחזוקה שותפת של הכלב.. זה עולה כסף. הם יודעים להיות נאמנים לך ומשפחה אז למה את לא יכולה לעשות בשבילם משהו .. זה מאוד לא לעניין לזרוק את הכלבים .. אני רוצה לקוות שאולי תשני את דעתך ותתני להם עוד צ'אנס.. כי אחרת זה ממש לגזור אליהם גזר דין מוות.. וזה פשוט לא מגיע להם .. רן

ohari

New member
כאשר מישהו רוצה לקחת כלב

מזהירים אותו שיש הוצאות. מה גם שבד"כ אנשים לוקחים גור, ואז ההוצאות גבוהות הרבה יותר. האפשרות של להוציא על הכלבים 60 ש"ח בחודש היא רחוקה מלהיות אידיאלית לכלב, אבל לכלבים זה עדיף מאשר למות (וזה יהיה גורלם אם יוחלט לא להמשיך להחזיק בהם). ברור שאם היא היתה שואלת עכשיו אם כדאי לה לקחת כלב בהוצאות של 60 ש"ח לחודש אף אחד פה לא היה ממליץ לה, אבל כאשר הכלב כבר נמצא המצב שונה.

ORSETTA

New member
לאף אחד אין זכות להעליב

גם אני מאוד אוהבת כלבים אבל איני מכירה את האישה ולא את מצוקתה כך שאין לי זכות להגיב ולומר את דעתי. ולך אני מציעה להגיע בשבתות לאחת העמותות הגדולות ולמסור דרכם. בגלל גילם לא יהיה קל למסור אותם וביחד בכלל. זה עשוי לקחת כמה שבועות אבל אם הם מטופלים טוב לדעתי תצליחו למסור. בהצלחה!

kees

New member
פשוט מגעיל!! רק לתקוף אתם יודעים

אישה פונה במצוקה ובמקום לנסות לסייע תוקפים אותה. ולילית אם אין לך בעיה ב60 ש"ח - אולי תרמי לה כל חודש שק מזון ותעזרי לה להוציא את הכלבים עם 2 הפעוטות והכל יבוא על מקומו בשלום. אתם לא במצבה - היא לקחה כלבים כשיכלה לפרנסם בניתים נסיבות החיים השתנו - היא ילדה ילדים (זכות טיבעית של כל אישה) ולא מסרה אותם אבל עכשיו היא מובטלת - כסף להאכיל את הילדים אין, היא נאלצת לעבור דירה מה שמקשה את החים ולהאכיל 2 כלבים או לקנות עוד קופסא מטרנה לילד - אני יודעת במה אני מעדיפה. לגדל 2 תינוקות זה עסק יקר מאוד!!!! מאחלת לכולכם שלא תעמדו במצב שנמצאת בו הבחורה הנ"ל - משבר כלכלי, ירידה ידה ברמת ואיכות החיים והפרידה מהכלבים שאהובים עליה. ולילית יקרה- כן יש משפחות שאין להם 60 ש"ח!! אני בעבודתי נתקלת לצערי יום יום במשפחות שכאלו שאנו מנסים לדאוג להם למזון וביגוד וקורת גג רק שישרדו - ישראל שנת 2004 אינה גן עדן.היא רחוק רחוק מזה. ולבחורה שכתבה את ההודעה - ליבי איתך מבינה שאיזו דילמה קשה את נמצאת יכולה רק לאחל לך שתדעי ימים טובים יותר שתמצאי עבודה ושהחים יאירו לך פנים במהרה - חיזקי ואימצי

lilithmm

New member
kees יקרה

אף אחד פה לא תקף אותה. אנשים פה אמרו לה שלמסור כלבים בגיל הזה להתנחלויות או למשטרה זה הדבר הכי גרוע שהיא יכולה לעשות, ושהמינימום שהיא חייבת לכלבים האלה זה לדאוג להם לבית חלופי. אני לא התכוונתי להכנס לאף אחד לכיס, אבל אם מדברים על מצב כלכלי קשה ומסירת כלבים, זה ממש התירוץ האחרון. תמיד אפשר להסתדר. יש לי מכרה שחייה בגפה מקיצבת אבטחת הכנסה. הכלב שלה חיי מדוגמיות שהיא מקבלת מוטרינרים, והיא מאכילה בנוסף כ-30 חתולי חצר. אין דבר כזה שאי אפשר להסתדר. בנוסף לא מובן לי למה הכלבים צריכים להימסר למשטרה או להתנחלות, את יודעת בכלל מה זה למסור כלב למשטרה? את יודעת מה עושים עם כלב כזה כשהוא יוצא לפנסיה? בקשר לחיים בדוחק ואחזקת כלבים. ד.א. אני סטודנטית, כרגע לא קל לי להתפרנס והיו תקופות בעבר הלא רחוק שעשיתי כל מיני קיצוצים שלא היו מביישים משפחה בת 15 נפשות ע"מ שלא למסור את הכלב שלי. היה מצב שניתקתי את החיבור לאינטרנט כי הוא לא עומד אצלי במקום הראשון. לא היו לי לעולם כבלים. תמיד מצאתי איך להסתדר עם כלב, לפעמים ללא עבודה, לפעמים עם 5 עבודות שונות ומשונות בו זמנית, וכל זאת תוך כדי לימודים רציניים לתואר ראשון. לעולם לא עלה בדעתי למסור את הכלב הנאמן שלי. לדעתי היא צריכה לפחות לתת להם סיכוי להסתדר בדירה החדשה, ואם אז לא יסתדר ראוי היה למצוא להם בתים בימי אימוץ ולא למסור אותם ככלבי שמירה להתנחלויות או למשטרה. בכל זאת מדובר בכלבים שחיו עם המשפחה מעל ל-6 שנים.

kees

New member
אני מסכימה איתך לגבי מציאת בתים

לכלבים ונתינת הצאנס לפרק זמן נוסף. ד"א שאתה רווק הרבה יותר קל לעכשות ויתורים אבל כשיש ילדים זה אחרת. כשהייתי רווקה חסכתי מעצמי הרבה דברים והכלבים אכלו גורמה היום המצב שונה

oggi2

New member
תראו, אני חושבת

שאין מצב למסור שני כלבים בוגרים ועוד ביחד, בואו לא נחייה באשליות. נכון שהמצב קשה אבל צריך לקחת אחריות. אני חושבת שתמיד עדיף לכלב שיחיה בבית גם אם התנאים לא אידאלים, גם הכלבים שלי לא מטיילים כל היום ולפעמים מחכים כמה שעות טובות שיוציאו אותם, גם אצלנו אין הרבה כסף, אז מצמצמים, תמיד אפשר למצוא אוכל זול יותר, האמת שלא צריך לחסן כל שנה (וזה נאמר לי ע"י ווטרינרים) תמיד אפשר להסתדר אם רוצים, אם לא, זו כבר בעייה אחרת, אבל גם לא צריך להשתמש במילים קשות, אני לא חושבת שזה צעד נכון ולכלבים האלה שחיו אצלך 6 שנים שאת הצלת מסבל וודאי, לא מחכה עתיד אחר עכשיו. אני יוצאת מנקודת הנחה שאת לא סתם אוהבת כלבים אם אספת אותם, אז תנסי למצוא דרך שלא תהייה להחזיר אותם למצב ההוא

slore

New member
תודה על התגובות ה"חמות והקרות"

לקחתי לתשומת לבי את כל ההערות שלכם. לא העלתי על דעתי כי המצב בהתנחלויות / צבא / משטרה כ"כ נורא. האופציות האלו אכן ירדו מהפרק! אשמח לדעת מתי והיכן מתקיימים ימי אימוץ ונגיע עם הכלבים. מקווה שאוכל באמת למצוא להם בית חם או לפחות לאחד מהם. ודרך אגב סתם שתדעו התגובות שדיברו על לבי ושכנעו אותי בנועם לוותר על האופציות הגרועות היו הרבה יותר משכנעות מהטפות המוסר. כי באמת אין לשפוט אדם עד שלא נמצאים בנעליו. אתם צודקים שהם באמת היו חברים נאמנים ונהדרים עד עכשיו ואני לא אתן להם "לגמור" בשום צורה אחרת מלבד משפחה אוהבת. אנחנו אימצנו אותם כשהיינו צעירים ומבוססים ואכן מצבנו היום שונה לגמרי. בינתיים אנחנו נעבור לאוכל של 60 ש"ח (תודה על העיצה) ונסתפק בחיסון לכלבת. מקווה שיהיה טוב לכולכם ולנו.

lilithmm

New member
יופי

את יכולה לבשל להם אורז מדי פעם (המרכיב העיקרי בהרבה מזונות הוא אורז), יצא לך ק"ג אורז שאפשר לקנות בסביבות 4 שח לק"ג שאפשר לערבב עם האוכל הקנוי חצי חצי ולהוסיף שאריות ביתיות. את יכולה בדירה החדשה לתחום אותם לחדר אחד ולראות אם אפשר להסתדר. אם לא, אפשר לנסות למסור את הכלב הפעיל יותר. אני כמעט בטוחה שעם כלב אחד תוכלי להסתדר. אם את עושה חיסון כלבת אצל הוטרינר העירוני והכלבים מעוקרים ומסורסים אמורים לקחת לך כ-40שח על כל חיסון. אם תתמידי להגיע לימי אימוץ אני בטוחה שתוכלי למצוא בית לפחות לאחד מהכלבים. את צודקת שאסור לשפוט אדם עד שמגיעים למצבו, ואני שמחה שבכל זאת קראת את התגובות וראית שלא רצוי למסור למקומות מסויימים, ואפשר לפחות לנסות להסתדר איתם במקום החדש.

נייקי2

New member
שוב מאחלת בהצלחה.........

בכל אופציה שתבחרו רק שתהיו בריאים ומאושרים.

למעלה