מסירת כלבים לאימוץ. אנא עזרו לי

kasa

New member
סדר עדיפויות בחיים. ומדוע הכלבים

צריכים להידחק לסדר עדיפות כל-כך אחרון שהם הראשונים להימסר ? (ועוד בלי לתת את הדעת בכלל לאן !! להתנחלות ?
לצבא/משטרה ?
זה ממש לגזור עלהים מוות בעינויים וייסורים. במה הם פשעו ? מרבית האנשים שאני מכירה (שיש להם כלבים) לא חיים ברווחה כלכלית. אני יכולה לומר לך שיש לי חברים שנולדו להם תאומים (לפני כחודשיים). במקביל, האשה פוטרה מעבודתה. במקביל, יש להם 2 כלבים. במקביל, יש להם משכנתא מטורפת. SO ? מצטמצמים במליון דברים אחרים... תסלח/י לי, אף אחד לא מוסר את כלביו מסיבה כלכלית. אנשים מוסרים את כלביהם כי פתאום נולד ילד, ופתאום יש שערות, ופתאום הכלב מלכלכך, ופתאום....הדברים משתנים. והכי קל זה להאשים את "המצב הכלכלי". אף אחד לא מוסר כלב מסיבה כלכלית. כי עלות החזקת כלב היא באמת זניחה, ובתקופות קשות אפשר להצטמצם גם בזה. אנשים מוסרים כלב כי פשוט לא בא להם יותר עליו.... יש עכשיו תינוק שממלא את מקומו. ובכל מקרה, אם כבר הם החליטו למסור את כלביהם - שיעשו זאת בדרך הומנית. לא לשטחים. לא להתנחלות. ולא לצבא. ולא רק בכדי להיפטר ממנו. אלא באמת למצוא עבורם בית טוב עד סוף ימיהם. קצת מאמץ. לא מגיע להם ?

EveningFalls

New member
ולך slore...

א. אני באמת מקווה שתצליחו לצאת מהמצב אליו נקלעתם (כמו רבים וטובים אחרים) ב. אני כן חושבת שאתם צריכים לנסות להתמודד עם הכלבים בבית החדש ובאמת יכול להיות שתגלו שהמצב לא כל כך נורא ואז תוכלו (לפחות בלב "שלם" ) במידה ולא הסתדרתם לחפש משפחה אחרת לכלבים מקווה שתעשו את הבחירות הנכונות ב ה צ ל ח ה

simba007

New member
יש לי חדשות בשבילך,את לא היחידה

שיש לה מצוקה כלכלית,יש הרבה אנשים עם בעיות כספיות כלשהן,שיש להם ילדים,3-1 כלבים וכן גם יש כאלה אנשים שהם מובטלים אני אקח למשל אותי,אז נכון אין לי ילד/ים לדאוג להם,אבל אני פוטרתי לפני כשנה בערך ממקום עבודה די טוב ומאז אני מחפשת עבודה וכמו שבטח ידוע לך,קשה למצוא עבודה כיום,אבל זה לא מנע ממני להביא את הכלבה שיש לי היום,למרות שהיא קטנה יותר מה-2 שיש לך ולמרות שההחלטה שלי להביא אותה היתה בין כמה רגעים בלבד,ואני לא אומרת שקל לי,ואני לא מדברת רק על הוצאות כספיות עליה,אבל זה כבר נושא אחר ולא קשור. אז כמו שאחרים פה אמרו לך,אנשים מעטים ירצו כלבים די מבוגרים כמו שלכם אם את רוצה עצה,אני אגיד לך שלא כדאי לכם למסור אותם,אומנם יש אנשים שלא חושבים שלחיות יש רגשות,אבל את יודעת מה ייגרם ל-2 הכלבים? אחרי כל כך הרבה זמן שהם היו איתכם,אז פתאום תמסרו אותם והם לא יראו אותכם יותר,קודם כל הם נורא יתגעגעו אליכם,ומה גם שלא רק שבגילם כבר אף אחד לא ירצה אותם ככל הנראה,גם הם יכולים לפתח חרדת נטישה,לא שנטשתם אותם אבל תמסרו אותם וזה כמעט אותו דבר לדעתי!ועם חרדת נטישה לא תמצאו רבים שירצו כלבים מבוגרים עם חרדת נטישה,ואני מדברת מניסיון אישי,שהייתי בתקופת בי"הס לפני 5-4 שנים או קצת יותר,הבאתי כלב שבמקרה היתה לו חרדה כזאת ומכיוון שהוא היה נשאר רוב היום לבד בבית הוא היה מיילל והורס דברים והשכנים התלוננו בגלל הרעש,אז לא היה לי ברירה וההורים מסרו אותו,ועד היום אני מקווה בשבילו שהוא זכה לבית טוב. טוב אני לא יודעת מה עוד להגיד לך,אבל אני מקווה שתחשבו את ומשפחתך בשנית על העניין כי מסירת כלבים שחיו איתכם יותר משנה+ יכולה לפגוע בהם וגם בכם,ומה עם הילדים?אולי הפעוט שלכם התרגל אליו?מה תגידו לו? הכי קל זה למסור אותם אבל בבקשה תחשבו גם על התוצאות שיכולות להיגרם לשני הכלבים...אני אם היתה לי חצר קצת יותר גדולה הייתי בשמחה לוקחת את שניהם(בתקווה שהם היו מסתדרים עם הכלבה שלי) טוב אז זהו,מקווה שתקחו לתשומת ליבכם את מה שכתבתי(וגם מה שאחרים פה כתבו לכם)ותפעלו בחוכמה אז זאת דעתי.

The real beauty

New member
אפרת, אני מאוד ממליצה

שלפחות תנסי להסתדר עם הכלבים בבית החדש... הנה לדוגמא סיפור מאוד מאוד דומה... לבת דודתי יש 3 כלבים וילדה בת שנתיים,היא חד הורית והגיע זמן שהיא נכנסה למצוקה כלכלית ועברה לדירה קטנה יותר. בהתחלה היא ניסתה למסור את הכלבים, עד שמישהו רצה לאמץ אותם היא החליטה שהכלבים מאוד חשובים לה והיא רוצה לנסות לגור איתם בבית החדש. היא גילתה שזה הרבה יותר קל ממה שהיה נדמה לה! בסופו של דבר הם הסתדרו, עד שהיא מצאה עבודה שמכניסה יותר מזומנים הכלבים אכלו שאריות של מזון במשך כשבועיים... אח"כ נתתי לה חצי מהשקית אוכל של הכלבה שלי ובסופו של דבר היא מצאה עבודה והכל היה בסדר, היא לא התחרטה אפילו לדקה שהחליטה להשאיר את הכלבים איתה! תנסי... אין לך מה להפסיד, רק להרוויח. אני מאוד מאוד מבקשת ממך לא למסור אותם למשטרה\ לצבא- גזר דין מוות, וחבל... כואב לי עליהם. נ.ב מאיה, אני מאוד מסכימה עם כל מה שכתבת.

The real beauty

New member
למה קפץ לי לראש מאיה????

מאיה\ לילית... הנאשים בילבלו אותי... :) מה שמה של המנהלת המקסימה שלנו?

The real beauty

New member
האנשים***

אוףףף די אני חולה (סינוסיטיס) אני לא יכולה לכתובב כבר בשל מצבי אני הולכת לשכב, "לילה טוב" ומצטערת על כל הטעויות נסו להבין הכאב ראש הרג אותי

lilithmm

New member
על כלבים ונטל כלכלי../images/Emo124.gif

מישהי בפורום כתבה שהיא לא יכולה לעקר את הכלבה שלה כי אין כסף. כ"כ רציתי לעזור שארגנתי לה בתרומה עיקור חינם באיזור מגוריה. רבותי, הכלבה לא עוקרה והיא עומדת להמליט בזמן הקרוב. עוד תשמעו על זה.

moranמורן

New member
באמת?!?! אז מה היא עשתה עם

הכסף? אני כבר מחכה לדעת את הסיפור במלואו!

lilithmm

New member
היא לא קיבלה כסף

היא קיבלה עיקור בתרומה. היא לא רצתה לשמוע בכלל. לא שיתפה פעולה בכלל. כנראה שהיא רצתה לראות המלטה.

collie

New member
היא כנראה רוצה לעשות כסף על חשבון

הכלבה והגורים המסכנים!!!!

lilithmm

New member
למה את אומרת את זה

אם את לא יודעת אל תדברי. אפשר לשאול, אבל לא להאשים סתם.

collie

New member
כי היא לא רצתה לעקר למרות שהיא

יכלה לעשות זאת בחינם. רוב האנשים שרוצים שהכלבים שלהם ימליטו רוצים בזה בגלל כסף. לא כולם אבל רוב.

lilithmm

New member
איזה כסף

מי יקח גור מעורב בכסף באזור שלה? יש שם המוני כלבים נטושים.

ohari

New member
חשבי שוב בבקשה

אין לי כוונה להיכנס לך לכיס, אבל האם באמת הכסף זו הבעיה? כתבו לך כיצד ניתן להיסתדר גם בעיתות מצוקה, אפשר להסתדר, כלבים בוגרים הם לא מטחנת כסף, העלות לא גבוהה בכלל. חשבי על היתרונות לגדל את הילדים שלך עם כלב. יש במאמרי הפורום קישור למחקר על הפחתת הסיכוי לאלרגיה אצל ילדים שגדלים עם כלבים, ישנם מחקרים שקובעים שהילדים הגדלים עם כלבים רגועים יותר ועוד ועוד יתרונות. בקשר לדירה, כלב היא חיה כל כך נאמנה, הוא יסתפק בכל כך מעט ולו רק לרצות אתכם ולהיות אתכם, גם אם זה כרוך בניוון מסוים. הם יכולים להיסתדר רק עם ירידה לצרכים פעמיים שלוש ביום, ובסוף שבוע תוכלו לקחת אותם ביחד לטיול ארוך וחילוץ עצמות. אין לי ספק, וצר לי לומר את זה, שאם אכן תחליטו על הצעד הזה זה יהיה סופם העצוב של הכלבים. אם תמסרו אותם ביחד לצבא או לשמירה, הם ימותו תוך זמן קצר מחום, מקור, ממחלות, או שיושלכו עוד שנתיים כשהם יחשבו זקנים מדי. אם הם יופרדו - זה סופם, אני לא רואה כלב בן 6 או 7 ממשיך לחיות לאחר שהופרד מהלהקה שלו שהיא כל עולמו. כלב זה חבר, זה בן משפחה, הוא איתכם בזמנים של שפע והוא איתכם בזמנים של צימצום. וגם הזמנים של הצימצום, אני בטוח שזה זמני. הרי המצב ישתפר מתישהו, אולי אפילו בקרוב! אני מקווה שדעתכם תישתנה ותחליטו להשאיר את משפחתכם מאוחדת. ולסיום, משהו שהוא לא לגמרי

collie

New member
לא שמעת על איך מתיחסים לרוב כלבי

השמירה בהתנחלויות? לצערי מרוב הסיפורים שאני שומעת אין לרוב הכלבי שמירה גם במשטרה חיים כל כך טובים. לא מבינה איך אחרי כל כך הרבה שנים את יכולה אפילו לחשוב למסור את הכלבים במיוחד תוך כלבי שמירה. אם רוצים יש solution לכל בעיה אם רק רוצים.

EveningFalls

New member
שמעתם את עצמכם???

למה לה אתה אומרים שהכל עניין של 60 ש"ח בחודש... אבל כאשר מישהו מעוניין לקחת כלב אתם אומרים לו שההוצאות אינן מסתכמות ב-60 ש"ח בחודש אלא יש הוצאות על וטרינר ואם קורה משהו אז לפעמים גם אישפוז שלא לדבר על חיסונים תקופתיים אז לפחות מן הראוי שתהיו קודם כל כנים עם עצמכם... כולנו למודי ניסיון (כן כן גם היא) שכלב לא מחזיקים ב- 60 ש"ח בחודש ואם מישהו יגיד את זה את מיד עליו את הפה ונוכחנו לדעת שכך הדבר בעבר אבל ... "המטרה מקדשת את האמצעים...." נכון?!

lilithmm

New member
תשובה

אומרים עלויות גבוהות מכוון שבד"כ מדובר בגורים שצריכים עיקור וסדרה של חיסוני משושה בגובה של מעל ל1000 שח. משתדלים למנוע מאנשים שרוצים לקחת כלב ואין להם יכולת כלכלית, ע"מ שלא יגיעו למצב שהם רוצים למסור את הכלב כי אין כסף. רצוי שכלב יחיה עם מזון טוב, אבל אפשר גם בפחות ולהסתפק בשאריות מזון אם אין ברירה. ברור שלמסור כלבים בני 6+ זה בעצם לגזור את דינם. הם כבר נמצאים בבית הזה, אז למה לא לתת להם סיכוי לחיות? אם היא היתה רוצה כלב במצב הזה, הייתי ממליצה לה לא לקחת. מכוון שהכלבים שלה כבר אצלה מעל ל6 שנים. זה סיפור אחר. התגובה שלך פה פשוט כ"כ לא לעניין.

EveningFalls

New member
התגובה שלי

את מדברת בתור בחורה רווקה שרוב עולמה מסתכם בב"ח אבל את המציאות הקשה של חיי היומיום של אנשים שאיבדו מרוכשם ושבקושי גומרים את החודש את לא ממש רואה אז תפסיקי כבר עם סיסמאות ותתחילי לפתוח את העניים כי יש אנשים שאיבדו אפילו את הבית שלהם (ועצוב... אבל אני מכירה כאלה...) אז די אם האופוריה ... ותאמרי לי אם אחד הכלבים יזדקק לטיפול מה היא אמורה לעשות??? האם את ויתר אתם אנשי הפורום מוכנים להיות ערבים לעזור לה אז?? או שכולם חכמים פה רק בלרדת על אחרים??? (ובמאמר מוסגר...אם לא שמת לב אני לא בעד שתשלח אותם מהבית אלא תבחן את המצב אחרי שיגיעו לבית הקטן יותר אבל אני לא מוכנה לרדת לה לחיים כי אני מניחה שגם ככה קשה לה) דרך אגב... יש הצגה של הקאמרי שנקראת "המפקח" הצגה מ ד ה י מ ה שאולי תלמד אתכם קצת על ההשלכות של מה שאנחנו עושים/אומרים לאחרים בחיים

lilithmm

New member
לא כ"כ מסכימה איתך

מבחינתי, מעבר לדירה קטנה אינו מהווה סיבה למסירת כלב בן 6. אם היית אומרת שיש תינוק בבית והכלב תוקפן, הייתי מבינה. מדובר בסדר עדיפויות.

למעלה