מסירת הכלב שלי...

mia01

New member
אם חיית איתו 13 שנה, תחזיק אותו

את העוד שנה שנתיים שנשאר לו. אם אין לך שום ברירה, עדיף לקחת אותו למרפאה וטרינרית ולהרדים אותו אין זרועותיך מאשר לגרום לו לעת זיקנה להתגלגל לאיזושהי כלביה להיות מורדם שם, מפוחד, חושש ומוקף זרים. לפני שבועיים הגיע אלינו להסגר כלב עם שבב, נראה מאוד זקן. איתרנו את הבעלים שלדבריה רוצה לוותר על הכלב כי הוא כבר זקן (בן 18!!!) ולא יכול לעשות שום דבר. אמרנו לה קחי אותו בעצמך! תרדימי אותו!! רק אל תתני לו לסיים את ימיו בכלוב... הכלב הסתובב בכלביה היסטרי מפחד, מתחבא מתחת לדרגש, מחפש פינה שקטה לרבוץ בה. לא ככה אתה רוצה שכלבך יסיים את חייו...

Bambook7

New member
מסירה, החזקה, גיל

בטח שלא, זה מבחינתי לעולם לא יהיה הפיתרון. לכלב שלי נשארו הרבה יותר משנה שנתיים - תוחלת החיים של הכנעניים היא בסביבות 17-18, וג`ק שלי בריא כמו שור (טפו-טפו), עירני וקופצני כתמיד...

mia01

New member
זה לא הפתרון מבחינתך אבל זה מה

שיקרה... בדיוק כמו מון, כלבה בת 13 שהגיעה לכלביה לאחר שהבעלים שלה מסר אותה חודש לפני כן. מיותר לציין שאם לא מתנדבים עירניים היא היתה מורדמת שם מיד.

כדאי לנצל את המעבר להכיר לו גם

דפוסי התנהגות חדשים במקום החדש,למרות גילו המופלג. רצוי לתת לו להבין שבבית הזה ישנם חוקים וגבולות אחרים. ללמדו פקודות "למקום" "שב" "השאר" אי התפרצות מדלת. אי ירידה ממדרכה לכביש. לדעתי מספיקים שעור או שניים ממאלף בכדי להבהיר לשניכם איך מקבעים מעמד היררכי בבית ובחוץ. לגבי מסירה אין אני מאמין שאפשר בגיל זה ובעיות דומיננטית למצוא בית שיהיה מוכן לאמץ. חשוב שוב על פיתרון אפשרי ולא בעייתי עם מאלף /מטפל . אשמח לענות לכל שאלה.

Bambook7

New member
איחלוף לסורר הקשיש...שאלה לאבנר

תודה לך אבנר הלוחש... אתה יכול להפנות אותי למאלף טוב? (אתה עצמך אולי?)

ariana b

New member
אבל בכל זאת הסתדרתם

הרבה שנים למרות הבעיות. שוב, אם אי אפשר להחזיק את הכלב אצל משפחתך, העבר אותו לדירתך בתל אביב. האמן לי, הטרייר הקטנטן שלנו יכול להיות חצוף ותובעני מאוד. הוא גם מעיר לפעמים את התינוקת בנביחות האימים שלו (כן, קטן אבל רעשן), ואז נוזפים בו. אנו גרים בקומה שלישית, ללא מעלית, כך שהטיולים אתו, שאליהם התווספו, כמובן, הטיולים עם התינוקת בעגלה, אינם קלים. למרות זאת, ברור לנו שאנו מחזיקים בו לצמיתות.

למעלה