"מסירת דירה" ו"טופס 4"

• פותח הנושא odo21
  • פורסם בתאריך

odo21

New member
"מסירת דירה" ו"טופס 4"

שלום,

קניתי דירה מקבלן והדירה כמעט מוכנה. יש שמועות (לא רוצה לשאול שאלות קיטבג את הקבלן) שהוא הולך למסור את הדירה לפני קבלת טופס 4, "בגלל שיש בלאגן בעיריית רמת גן". השאלה היא האם זה לגיטימי מבחינת הקבלן למסור לי דירה שאסור לי עקרונית לגור בה?
הסתכלתי בחוזה ואכן רשום שם שהתשלום האחרון ישולם במסירה או בקבלת טופס 4, המוקדם מבינם. יש עוד זמן עד תאריך המסירה ע"פ החוזה, אבל אני חושש שהקבלן יגיד לי - קח את המפתחות, תשלם לי את התשלום האחרון, וחכה בסבלנות לטופס 4, שלא ברור מתי תקבלו "בגלל בלאגן בעיריית בלאגן".
מה אתם אומרים? החשש מוצדק? הקבלן יכול לעשות את זה? מה האפשרויות שלי? וכמה זה בכלל בעייתי?

יורם2205

New member
על מה תלונתך ?=על כך שאתה יכול לחסוך או להרוויח שכ"ד ?נניח

ושילמת 80% מהסכום הסופי ,ונניח שהמועד האחרון לפי ההסכם הוא עוד 4 חודש =יוצא שהרווחת הכנסות או הוצאות שכ"ד ל-4 חודש.
כל האמור בהנחה וקיבלת דירה תקינה לפי ההסכם ורק חסר נייר חתום שנקרא טופס 4.
יש תקופת בדק בית בכל מקרה וגם אם יש טופס 4 ולאחר מיכן קרסה המרפסת הקבלן לא יברח עם הכסף.
אגב הכסף נכנס לבנק המלווה או שאתה משלם מתחת לשולחן בלי שהבנק ידע ע"כ?.
בכל אופן תתיעץ עם העו"ד שלך.

odo21

New member
כמובן שהכסף נכנס לבנק המלווה

אבל זה אומר ש:
1. אני אצטרך לשלם לו את כל הסכום 4 חודשים לפני המועד האחרון לפי ההסכם, כי הוא מסר את הדירה 4 חודשים לפני המועד האחרון לפי ההסכם.
2. למרות זאת, אני לא אוכל לגור עדיין בדירה (אין טופס 4).
3. ולכן: אני אצטרך לשלם שכ"ד ובו-זמנית משכנתא, או לעבור על החוק, לשלם על חשמל זמני, ולגור בדירה שלא עברה בדיקה.

יורם2205

New member
יש חוזה-יש חוק-ויש כסף=לפי מה שאתה מספר החוזה בסדר,לפי הכסף

קח מפתחות.
לפי החוק=קשה לחיות כאן במדינה.
תבדוק את ביטחונך-וזרוק לפח אולי יש חוק שלטעמי חל על הקבלן לא עליך..
אגב= יש במדינה הרבה דירות מאוכלסות בלי טופס 4 ואף אחד מהמתגוררים לא עמד למשפט או נקנס

יורם2205

New member
טופס 4=כרוך בבדיקות רבות של הרשויות ומרביתם לא קשורים לבטיחו

ת.
בד"כ בטיחות אנשים שומרים גם בלי חוק.
ממה שאני יודע תאגידי המים זה צרה צרורה=הם רוצים בדיקות האם החר.. עובר וכד'.
שאנשי הסדר והתקן ידרשו בבתי משפט לשלם שכ"ד בשל הטרטור והסחבת הייתי ממליץ לכבד אותם=עד אז צריך לחר... עליהם.
אגב=למה שהקבלן ימסור מפתח לפני הזמן אם הבנק המלווה לא ישחרר לו את הכסף?.
יתכן והקבלן צדיק וע"כ אתה חושש באמת האם נמצא ומצאת צדיק בסדום?.
יתכן ואתה עושה וידוי הריגה והמתת חסד.
אגב:מה הסכום באחוזים שנשאר לך לשלם?אולי כאן קבור הכלב.

יורם2205

New member
מחר שלג בירושלים=כמה עצים ישברו?כמה אנשים ישברו רגלים?כמה תא

ונות?
יש לעיריית ירושלים טופס 4?.
כמה נגמשים לא ממוגנים נכנסו לעזה?.
הכיס של האזרח שמן עד בלי סוף=ובדרך החוצה מהכסף שאין(משכנתא)יש מיסים על כל דבר ודבר-בשביל זה ממציאים חוקים ותקנות לטחון את הכיס רווי מיסים.

odo21

New member
למה שהבנק המלווה לא ישחרר לו את הכסף?

אני חייב לו עוד כ-70% מערך הדירה, אשר ישולמו "במסירה או בטופס 4, המוקדם מבינם".

יורם2205

New member
אם אתה מחזיק ב-70% מהכסף אז השכל הישר אומר שישאר אצלך עד המו

עד המכסימלי והאופטימלי מבינתך ולטובתך.
בכל אופן תתיעץ עם עו"ד שיקרא את החוזה ויבהיר לך מה מותר לך ומה אסור לך לפי ההסכם=לא רציני שתקבל על דבר שכזה תשובה שיטחית בפורום.
חשבתי לתומי שנשאר אצלך רק 10% שאז השכל הישר אומר תפוס ציפור ביד משני ציפורים באוויר.
בהצלחה

gili667

Member
בפרוש יש בעיה, והסיף בהסכם מוזר

לא ניתן להכנס לדירה ללא טופס 4 ומחר העיריה יכולה לדרוש ממנה לפנות את הדירה והיא בינתיים שילמה את כל הכסף לקבלן , אין לה היכן להיות , סעיף הפיצוי בגין איחור לא מופעחל אוטמטית

תבדוק שלקבלן אין בעיות לקבל טופס 4.

זה שהוא רוצה למסור את הדירות ולקבל כסף זה בסדר.
אבל עבורך כבעל הדירה היא צריכה להיות מחוברת כחוק לכל הגורמים הנדרשים.
בנוסף יש לוודא שתכנונית כל הדברים בוצעו בהתאם להיתר.
אם הקבלן לא פעול בתום לב יש כאן בעיה רצינית.

odo21

New member
איך אני יכול לבדוק כזה דבר?

ואיך אני יכול להכריח את הקבלן לא למסור, אם הדירה "בסדר" הנדסית, אבל לא "בא לי" לקבל דירה לפני טופס 4?

פרל דוד

New member
חל איסור מוחלט על מגורים באתר בניה לפני קבלת טופס 4 מהרשות.

טופס 4 הוא שלב ביניים שלאחריו מקבלים את אישור אכלוס , כאשר נכנסים לגור בדירה שלגביה טרם הונפק טופס 4 המגורים אסורים עפ"י חוק ועלולים גם לסכן את הדיירים. לדוגמה - חיבור החשמל פרוביזורי מתאים לאתר בניה לא למגורים, אפשרות ליקויי בטיחות [היעדר מעקות, סלילת שבילים,תאורה חיצונית, ועוד ליקויים גלויים ונסתרים, שמסכנים משפחה.

כפי שציינו קודמי , צריך לבחון את הכוונה המסתתרת מאחרי רצונו של היזם למסור מפתחות לפני קבלת טופס 4 ,יתכן שיש חריגות בניה , יתכן שהיזם לא סיים את מטלותיו כלפי רשויות התכנון, יתכן שמדובר כאן על קשיים פיננסיים, ועוד...

בפס"ד בבימ"ש השלום בירושלים, ת"א 22995/97 - בקאל אלי נגד לי מעון בע"מ.
קבע השופט נחרצות שאין לראות דירה מוכנה למגורים כל עוד לא ניתן לגביה טופס 4.
וזו לשון פסק הדין:
"אין לראות את דירות התובעים כמושלמות ומוכנות למסירה לפי הוראות סעיף 1.7 לחוזי המכר, ואף לא לפי הוראות חוק התכנון והבנייה בכל מועד שהוא לפני הנפקת טופס 4 לבניין".

בפס"ד נוסף בביהמ"ש המחוזי [כבוד השופט עזרא קמא] ת"א 49/154 נתנאל שחר נגד הירש [צבי] כהן בע"מ
בפסה"ד קבע השופט במילותיו -
"טופס 4 שהוא טופס האכלוס שניתן על פי תקנות התכנון והבנייה, ומאפשר חיבור הבניין [לפי סעיף 157 לחוק התכנון והבנייה תשכ"ה - 1965] לרשת החשמל והמים - ניתן בחודשים ינואר ופברואר 1994. עד אז, מי מרוכשי הדירות שנכנס לדירה חובר בחיבורים זמניים לחשמל, כפי שעולה מת/7.
אף הנתבעת לא עמדה על כך שניתן היה לשכן כדין את הרוכשים בדירות, שהרי מכתבה נ/1 נכתב אך ביום 12/1/1994 . מכאן ואילך ניתן היה למסור את הדירות..."

למעלה