מסיכה עם אבנית

דקר

New member
מסיכה עם אבנית

מסיכה עם אבנית בין הסיליקון וגוף המסיכה הצטברה אבנית איך אפשר להוריד מבלי לפגוע בסיליקון? 2)האם קיימות מפות לניווט תתימי בין נאמר סלע משה והגנים היפנים? (סליחה על הבורות) 3)בעינין מפגשי הפורום, האם ניתן להפגש גם בצפון,לדוגמא באיזור חיפה? 4)מיכל פלדה 15 ליטר ,האם יכול להיות דבר כזה מאוזן? המיכל של סקובה פרו. בתודה על הסבלנות דקר

הקרפיון

New member
כמה תשובות

1) סיליקון חומר די עמיד. מים פושרים עם קצת חומץ ינקו את האבנית. אני לא מאמין שלסיליקון יקרה משהו (ותקנו אותי אם אני טועה. 2) לא במיוחד. אבל גם לא כלכך צריך. הגנים היפנים הם האיזור העמוק שמול הצד הדרומי של השמורה. מאיזור סלע משה צריך, בהערכה סבירה על זמן אויר וזמן דיקומפרסיה, לשחות על פני המים עד לאיזור, ורק שם לשקוע. 3) לפעמים המפגשים בצפון, והפעם לא. האמת שזה לא מאוד רחוק. אם אתה צריך טרמפ, תשאל ואולי יהיה מי שיוכל להסיע אותך. 4) השאלה מאוד לא ברורה. מאוזן באיזה מובן?

דקר

New member
מסיכה

1)האבנית נמצאת בין הסיליקון וגוף המסיכה 2)שמות המקומות נמסרו רק לצורך דוגמא.התכוונתי אםיש מפה שבה אוכל לנווט מתחת למים מאתר א לאתר ב.עם נצ וכו,באתרים שונים בים התיכון או באילת מבלי להזדקק להדרכה שבעפ. 4)קבלתי מידע על מיכל מפלדה לצורך קניה ונאמר לי שהוא :מאוזן, שוקל 4 פאונד.לאחר שהוא ריק.כך הבנתי ,ואלי לא .ולכן שאלתי ,כי העינין לא ברור לי. 3) האם חברים חיפה והצפון?או שכולם מאיזור תא והמרכז?

קותי

New member
"שוקל 4 פאונד כשהוא ריק" נשמע כמו

מיכל 15 של סקובהפרו. זה אומר שכשהוא מלא הוא 8 פאונד שלילי. קצת שלילי מדי לטעמי למרות שכיום אני צולל עם 12 בעל תכונות דומות. עקרונית יכול היה להיות קצת יותר מאוזן (כמו 15 קרסי-סאב שלי) ולהיות לגמרי נייטרלי כשהוא ריק.

הקרפיון

New member
עוד תשובות

1) אז במה היא מפריעה? 2) יש ספרון עם מפות של האתרים באילת, 15 שח במרבית המועדונים שם. יש פרויקט של מיפוי תת ימי באילת, אבל אני היחיד שמתעסק עם זה, ולכן הפרויקט זז לאט. 4) ראה תשובה של קותי 3) יש גם צפון וצפון רחוק, דרום ודרום רחוק. וכמובן ירושלים

קותי

New member
לגבי אבנית אין לי מושג

סלע משה נמצא פחות או יותר מול המבנה של השמורה, כ-50 מטר מהחוף בעומק של כ-8 מטר. החלק הרדוד של הגנים היפניים נמצא פחות או יותר החל מ-50 מטר צפונית למצפה התת מימי ומשתרע בין עומק של 2-3 מטר לעומק של 6 מטר. אם יש לך הרבה אויר כל מה שאתה צריך לעשות (באופן תיאורטי) זה לשקוע בסלע משה, ליהנות ממנו, ולאחר מכן לחזור לכיוון החוף עד לקיר האלמוגים (היום זה בעיקר סלע כי האלמוגים נהרסו ברובם) ולשחות לאורכו דרומה. אי אפשר להחמיץ. הבעיה: אני לא יודע אם זה חוקי ומותר. עד כמה שידוע לי רשות שמורות הטבע לא מרשה להגיע לגנים היפניים מכיוון החוף אלא רק מסירות במסגרת צלילות מודרכות, למספר מוגבל של צוללים ביום. אם אתה שואל על החלק העמוק של הגנים היפניים - זה פשוט נמצא בעומק של בין 15-18 מטר ל-42 מטר מזרחית לחלק הרדוד שלהם. לגבי מפגשי פורום - תשאל מישהו אחר. לגבי מיכל פלדה 15 ליטר. נדמה לי שזה של סקובה פרו הוא מעט שלילי גם כשהוא ריק. בעיקרון מיכלי 15 טובים (כמו שלי
) הם בערך 4 פאונד שליליים שהם מלאים (שזה מעט מאד) ומאוזנים לגמרי כשהם ריקים. זה נותן לך צלילה נפלאה שבה אתה לא מרגיש את המיכל על הגב במים בכל זוית שאתה נמצא. מחוץ למים זה סיפור אחר

decompresion

New member
איזה סיליקון?

אם שקוף אז תזהר כי אין בעייה לעשות קתמים עם חומצות וכל מיני חוליירות. אני לרוב מפרק פעם ב... את המסיכה ומשתמש במברשת שיניים לנקות את כל הפינות האפשריותץ(לא כל המסיכות קל לפרק אבל אני לא מכיר צולל שלא יודע לפרק ולהרכיב את הציוד שלו)

למעלה