מסיונריות

kogawa

New member
מסיונריות

מתוך כבוד לללי אני פותח פתיל נוסף, ומעניין אותי האם נתקלתם במסיונריות במהלך טיוליכם, ופטור בלא כלום אי אפשר, אז: הטיול ביפן לא זול, והצעה לארוחה חמה ומלאה לא נשארת באויר, לכן כשפנו אלי בהצעה הכוללת אירוח מלא וטיול אחה"צ למקדש מעניין אמרתי "למה לא?" והצטרפתי. התשלום היה ביצוע טכס הטבלה, ואכילת לחם הקודש, ומה אכפת לי בעצם לשבת על שרפרף בברכה, כשיפיפיה בחלוק לבן שנהיה שקוף מהמים עומדת מולי ומתפללת בעבורי, ולבסוף מטבילה אותי, כל עוד שלאחר מכן אזכה למקלחת חמה וארוחה משביאה? אז נכון להיום אני יהודי מומר שהוטבל לנצרות בסגנונה היפני, ונשאר בחיים מזה.

חי בר

New member
אנחנו נתקלנו במסיונים כמעט בכל חור

באפריקה. לפחות במקרה אחד אפילו יצא לנו מזה חבר- האב אנדרו מהמסיון של ARSIM בצפון קניה. בחור קנדי מקסים, שהיה בזמנו בן 28 ולמד תיאולוגיה ונראה כמו כל דבר אחר חוץ ממסיונר. המשכנו להפגש איתו בהזדמנויות שונות ובמשך כמה שנים שמרנו על קשר. חוצמזה, כל המסיונים אליהם הגענו- ללא יוצא מן הכלל- קיבלו אותנו בצורה נהדרת, ארחו אותנו וציידו אותנו במזון ואספקה להמשך הדרך. נכון, סביב שולחן האוכל חלק מנושאי השיחה נסבו על ארץ הקודש אבל ללא ספק קיבלו אותנו בחום ללא צורך בשום תמורה ו/או נסיונות להמיר את דתנו

מונה5

New member
מסיונרים

אי שם בעמקי הג'ונגל הפירואני על נהר האורובמבה הרבה אחרי שבטי האיזראיליטס , מרחק שלושה ימי הפלגה בנהר ישנם יישובים רבים בדרך , של מקומיים . המיסיון הספרדי שולט שם : ומתיחס אל הילידים הנבערים לדעתו לפחות בהתאם לכבוד המתאים לעובדי האלילים. הכומר הוא בעל הביית , המקומיים נשלחים לעבודות יזומות בקטיף ציפורני החתול : unias del gato צמח מוגן ובסכנת הכחדה , הכומר והמיסיון הבנדיקטי מרשים למקומיים לראות את ערוצי הטלוויזיה בשעות שאותם קובע אב המאמינים . הדלק הסירות והבתים שייכים כמובן לכנסיה . בקיצור תענוג לבקר שם , וכמובן שהכנסיה אהבה את ביקורינו לא פחות מכפי שאהבנו אותה.

השלוחה של דרום אמריקה

השלוחה של דרום אמריקה באסיה היא הפיליפינים- מדינה קתולית ברובה שמלאה בכל מה שהספרדים הביאו איתם. גם שם ניתן לפגוש את המיסיון הספרדי, כנסיות, טקסים ומה לא ?

motyka

New member
פושקאר - טקס הפוג'ה

הוא בעצם הצהרת כוונות על רצונך לעמוד בחובות דת אחרת = מסיונריות (לדעתי)

motyka

New member
לפני שנים

בטיול תרמילאים בנורבגיה (אי שם בשנות ה80 המוקדמות), הגענו לאכסניית נוער באמצע שום-מקום. מסתבר שבאכסניה נוהלה על ידי קבוצת נוצרים דתיים מדנמרק, שהחליטו שהם חייבים להמיר דווקא את דתנו, כי המשיח יבוא שנית אחרי שהיהודים יכירו בטעותם ויתנצרו. בילנו יומיים על חשבונם באירוח מלא, בוויכוחים דתיים-פילוסופיים. בסוף כשהבינו שלא נסכים לטבול - הפכו למנוכרים, ורמזו ע"י הוצאת החפצים שלנו למסדרון שהגיע הזמן לעזוב.

motyka

New member
יגוסלביה של טיטו (בקרואטיה)

בדרך מסראייבו למוסטר עצרנו בכפר, ומצאנו צימר. הצעתי למארחים קפה שחור, והם הזמינו אותנו לארוחה קלה. תוך כדי הארוחה, הזמינו אותנו לבוא למיסה למחרת בבוקר. כשעניתי שאנחנו יהודים, התחילו שאלות בסגנון "אז מי האלוהים שלכם" ו"מי ישו שלכם?". בעלי הבית, כמעט בדמעות, ניסו לשכנע אותנו שנציל את נפשותנו ונכיר ב"דת האמיתית".

motyka

New member
"בואו לעשות שבת"

כאן בארץ, לדעתי - גם סוג של מסיונריות.

SPnage

New member
לא רק בארץ

כל בית חב"ד בחו"ל... שיא הריגוש לחב"דניקים זה לראות מטייל שם תפילין.

לגיטימי

לדעתי הפצת רעיון זה הדבר הכי לגיטימי. אני לא שופטת אם זה טוב או רע, אבל זו זכות בסיסית של בן אדם להשמיע את דעתו, כל עוד הוא אינו כופה אותהעל אף אחד. יש הרבה דוגמאות למיסיונריות ואחת מהן - היא הדמוקרטיה. אולי לא כולם חושבים על זה, אבל זה רעיון דיי חדש, לא היה פה תמיד, מי שמחזיק בו חושב הרבה פעמים שזה האידיאל בעוד שהוא עוד לא עמד במבחן הזמן. אומות שלמות יצאו למלחמה בגללו ומליונים מתו על דגלו של הרעיון, בנסיון לכפות אותו מתוך יהירות! שלא ישתמע מכך שאני אנטי דמוקרטית, אני רק מביאה נקודת מבט מסויימת. בקשר למסיונרים בעולם... כמובן שפגשתי, אבל זה ישאר להודעה הבאה. שבוע טוב לכולם.

sela v

New member
כפייה

יש כל מיני דרכים לדוג אנשים בחכה (לשנות דעה), ולא כולן בשיח ודיבור.לגבי הדמוקרטיה אני חושב שאת צודקת. מה ארה"ב מנסה לעשות עכשיו בעירק אם לא לכפות את הדמוקרטיה על אומה, שלא יודעת מהי בדיוק דמוקרטיה. זכויות אדם הרבה יותר חשובות מדמוקרטיה. הבעיה היא אינטרסים מתנגשים. יכולות לעלות לשלטון בדמוקרטיה קבוצה שתהרוס את חופש הפרט, וגם תבטל את הדמוקרטיה.עוד דבר בנוגע לנסיון ארה"ב לכפות דמוקרטיה. למה הם לא עושים את זה במדינות אפריקה, דרום אמריקה והמזרח? איפה שאנחנו אוהבים לטייל כתרמילאים?טוב נראה לי קצת חרגתי מנושא הדיון בשרשור זה.לגבי מקרים שניסו להמיר אותי. אז אני זוכר שבאפריקה נסעתי בזימבבוה באוטובוס לגבעות צ'ימנימני, והיה נוצרי שניסה להסביר לי על הנצרות... לא זוכר בדיוק את השיחה מכיוון שזה היה די ממזמן. נדמה לי שהיו עוד כמה אפריקאים שניסו.בכלל לפעמים בטיולים במדינות עולם שלישי, אנשים מביעים תמיהה הכיצד אני לא מאמין באלוהים, ובוחר להיות אתאיסט.אני חושב שאתאיסט היא הקבוצה היחידה שלא מנסה לשכנע אחרים להאמין במה שהיא מאמינה, כי בעצם אתאיסט לא מאמין

jeshu

New member
על זה שזו שכותו של אדם להשמיע את דעתו אני לא אתווכח. אבל מיסיונרים נוטים להשמיע את דעתם הרבה יותר.אדם שהוא לא מסיונר ישמיע את דעתו רק למי שיתענין וישאל ולא ידחוף את הדעות והאמונות שלו לכל אחד בפנים.

Dorfl

New member
כתובות, אחי, כתובות.

הזדמנות לנהל שיחה ארוכה עם האנשים מהמקום שאתה מוציא הרבה כסף כדי להכיר, וגם אוכל? אני חושב שאני אטייל ממקום אחד כזה לשני.

argorn

New member
missionary

it can be a good thing if not shoved in your face everyone has the right to believe in what they want to . sorry for the english but there is no hebrew in the internet cafe in france

למעלה