מסיבת סיום כיתה ג´

מסיבת סיום כיתה ג´

הבת שלי עומדת לסיים השנה כיתה ג´. לא שנה מיוחדת או יוצאת דופן. העניין הוא שהמחנכת שלה בחופשת לידה, ואני בתור אמא בועד הורים רוצה לסייע למורה המחליפה ברעיונות למסיבת הסיום. נכון שזה נראה רחוק, אבל ממש לא. מישהו יכול לעזור לי? שנה שעברה ועד ההורים החליט לעשות מסיבה במלון עם צוות בידור (כי נשאר כסף מהועד) ואני לא כל כך אהבתי. אז אודה לכם על הרעיונות. אסנת

בוקר טוב../images/Emo42.gif

כשאני סיימתי ללמד כתה ג´, הזמנו למסיבה את נלי עמר, פנטומימאית, שנתנה הופעה מעולה. היא לוקחת כ- 1500 ש"ח, גם השנה כתה אחת בבית-ספרי לוקחת אותה. במסיבת הסיום של בני בשנה שעברה, הביאו את יהודית גרינשפן, שעם המסכות שהיא יוצרת, רוקד רקדן מדהים. הופעה מקסימה, גם היא לקחת כ- 1200 ש"ח. למסיבת כתתי השנה (אני מסיימת כתה ב´) אנו הזמנו בחור שמביא תופים אפריקאיים. הוא מפעיל את הילדים וההורים, בסוף ההופעה כל ילד מקבל במתנה תוף.(ולא סתם תוף) העלות היא 850 ש"ח.

מוסיפה קישור

בשנה שעברה הזמנו לכתתי קוסם שהוא גם אמן טלפטיה. היה מקסים. ושלא תחשבי שזה תינוקי, כי את אותו קוסם הזמנתי למסיבת יום-ההולדת שלי ושל אחותי (היינו בנות 35).

פזיתנ

New member
אני כעקרון לא אוהבת הפעלות בכסף

ולכן תמיד מתכננת יחד עם ההורים הפעלה נחמדה בבית הספר. בדרך כלל אנו מכינים תחנות שונות שההורים נודדים בינהם יחד עם הילדים תוצרי ההפעלות הן המסיבה. לדוגמה תחנה בה מכינים סלט ומורחיםפיתות בחומוס. תחנה בה צריכים בעזרת רשימת מילים מסויימת להכין שיר/חמשיר/קטע על הכיתה/ביה"ס אפשר לתת אופי תחרותי ואז הקבוצה שמנצחת מקבלת פרסון. תמיד אני משתדלת שיהיה גם איזשהו קטע שהילדים מופיעים כמו שיר מוכר שהוחלפו לו המילים כך שיתאימו להווי בית הספר. בכתה ג´ נראה לי לערוך חפשו את המטמון או סימני דרך כי הנושא הוא השכונה שלי.

ממש תמוה בעיני לערוך מסיבת סיום

ברוח הפעילויות שהוצעו כאן. אצלנו , בבית הספר שער הנגב, נושאי המסיבה הם מתוך חומרים שנלמדו במשך השנה. הילדים מעורבים בהכנות לכל אורכן ורוחבן והחויה עצומה. אני יכולה לספר מה אני עושה בסופי שנה. אבל זה ממש לא בכיוון הזה. בהצלחה אסנת

המסיבה אצלי מתחילה כחודש וחצי

לפני הארוע. אני שואלת את הילדים אם הם מעוניינים במסיבה. (תמיד מאוד מעוניינים). חושבים יחד על איזה נושא אפשר לבנות את תכנית המסיבה. מתחלקים לקבוצות וכל קבוצה (אפשר במליאה) מציעה הצעות.מחלקים תפקידים לקבוצות וניתן זמן בתוך השעורים לעבוד על התכנית. כמעט כל יומיים בסוף היום משוחחים, שומעים אם למשהו יש רעיון חדש, נוסף, וכך התכנית מתגבשת. כשיש שלד מתחילים לעבוד על השירים והרקודים. לעיתים מבקשים מהמורה לספורט שתעזור להכין רקוד או מהמורה למוזיקה אך אם אינן יכולות לעזור הילדים כותבים ,שרים ואפילו מכינים רקודים מחפשים מוזיקה .... לדעתי, התהליך הוא החשוב ביותר. התהליך לא פשוט. יש המון משברים בדרך. חשוב שיהיו. יש קשיים, מדברים עליהם. בשלב החזרות לא תמיד יש לילדים סבלנות לחכות לתורם. אך, אם רואים בזה תהליך לא פחות חשוב מהמסיבה עצמה הילדים יוצאים נשכרים. בשנה שעברה, אחרי שהמסיבה היתה מוכנה, הכל מעשי ידי הילדים . כולל שירים רקודים והקראות הודעתי לילדים שאין מסיבה כי מאוד הפריעו בחזרה האחרונה(כשכל השכבה הוזמנה לצפות). הילדים מאוד התאכזבו ,הבטיחו שיתנהגו למופת בערב, כמובן שלא בטלתי והערב היה מוצלח בצורה בלתי רגילה. אני ישבתי בצד מובטלת, והילדים ? הערב היה שלהם. וכולם השתתפו. אגב, זה אחד ההגבלות שלי. כל ילד שמעונין להשתתף חייבים לצרפו. לכל רקוד או שיר .הילד שאחראי על הרקוד או השיר או כל דבר אחר חיב לקבל כל מי שרוצה להשתתף. אני שוב אומרת שהתהליך לא פשוט אך מצמיח את הילדים. בהצלחה אסנת

דוריתפ

New member
רעיון למסיבה

לפני שנה חילקתי את הילדים לקבוצות. כל קבוצה יחד עם שני הורים היתה אחראית להכין הופעה קצרה. בכתה הכנו יחד שני שירים שכולם שרו יחד. היה נפלא ובלי להוציא הרבה כסף.

תודה רבה לכולם

לקחתי את כל ההערות לתשומת ליבי. גם בשנים קודמות הם הכינו הצגות שהם בעצמם המציאו, ושירים וכו´ אבל בגלל שהמחנכת לא נמצאת, צריך להריץ את זה יחד עם המורה, ורציתי לחפש משהו קצת שונה. לקחתי חלק מהרעיונות. ואסנת, גם אני לא בעד הזמנת מישהו חיצוני. תודה אסנת פרידמן

למעלה