בחיאת ראבאק, הביאי לו בחורה צעירה ויפה. היא כבר תדע מה לעשות לו, והוא יהיה מה זה מבסוט. כשהייתי בגילך , נהגתי בימי הולדת שנפלו על שנים עגולות לכנס בביתי את המשפחה המורחבת והחברים של ההורים. זו היתה תמיד שמחה גדולה וכל המשפחה שאצלינו היתה מאד מפוזרת שמחה על ההזדמנות להתכנס. וחוץ מזה לא עשינו שום דבר.
בפורום הזה, איזה כיף להיכנס על הבוקר ולראות פעילות תוססת כזו, ממש מפתה אותי לשבת ולענות על שאלון הרכב ולהתייחס על דברים שנאמרו פה, אבל.....כרגע אני ממהרת ליום לימודים, כשאחזור, אעשה זאת. זוהי הבטחה. רשמו לפניכם. שיהיה לכולנו יום של כיף.
היי דנה,שמחים בשמחתכם,אולי כדאי שתספרי לנו קצת על אביך ועל תחומי ההתעניינות שלו.לדעתי מה שמתאים לאחד לא יכול להתאים למישהו אחר בגילו.כל הכבוד שאתם חולקים לו כבוד.
תודה על התשובות. לגבי תחומי ההתעניינות, זה קצת בעייתי. מאז שפרש מהעבודה לפני למעלה מ-15 שנה הוא לא מצא לעצמו איזה חוג או תחביב לעסוק בהם. את היומיום הוא מעביר בקריאת עיתונים, טיולים רגליים בחוץ ולעיתים קריאת ספרים. אבל אין איזה נושא מסוים שהוא דבק בו ושבוודאי היה רוצה להתעסק בו כל הזמן. אני יודעת שבדר"כ נהוג להזמין אנשים למסיבה ושכל אחד יגיד דברים טובים עליו וכו'. אבל אנחנו רוצים לעשות קצת משהו אחר. אנחנו גם לא בטוחים שהוא יאהב כ"כ מסיבה כזאת.
בארה"ב נוהגים משפחות שלמות להפליג לשייט בקאריבים, וזה בהחלט מתאים ליום הולדת 80. לא צריך ללכת ברגל הרבה, המשפחה נמצאת ליד, כיף גדול, אנחנו עשינו את זה, אבל ליום הולדת רגיל.
האם אתם רוצים לערוך לו מסיבה גדולה או בחוג המשפחה? לפני כמה שנים חגגנו לאבי המשפחה יום הולדת 70 מצאנו מקום יפה בנחל ציפורי, קיבלנו מהם את כל הבית. זה בית טחנת קמח של הנזירים מקום מיוחד באוירה חלומית יצאנו כל בני המשפחה ישנו שם בלילה חלק מאתנו ישנו בחוץ על מזרונים שהיו פרושים על המרפסת תחת כיפת השמים. זה היה בקיץ. אכלנו ארוחת ערב טובה וכן ארוחת בקר מקסימה. בסוכת גפנים הכל טבעי ומיוחד. ישבנו בחיק המשפחה כ- 15 איש עם הילדים והנכדים. סיפרנו סיפורים ברכנו למחרת טילנו באזור וחזרנו הביתה מרוצים ושמחים. זו היתה חוויה לכל המשתתפים. האם זה מתאים לכם במקום שיט בקריביים?
בוקר טוב דנה. אף פעם לא מאוחר ללמוד משהו. אני התחלתי לפני כמה חודשים עם המחשב, זה היה בשבילי עד אז משהו מאד מפחיד וחשבתי שלעולם לא אוכל להתמודד עם זה. לקחתי קורס מחשבים ועוד קצת עזרה מפה ומשם ועכשיו יש לי עוד משהו שעוזר לי להעביר את הזמן הפנוי( לפעמים גם לא פנוי) בכיף. אני מציעה לך לרשום אותו לקורס מחשבים ואם אין לו מחשב, אפשר להשיג משהו לא יקר מיד שניהבנוסף אפשר לעשות ארוחה משפחתית במסעדה. בהצלחה
דנה ישר כוח על ההשקעה במחשבה מה ואיך לעשות זה כבר חצי הדרך. אני יכולה בשמחה לייעץ לך מתוך ניסיון רב שיש לי אבל זה לא בפורום כי זה יתיש את החברים האחרים וגם לא בטוחה שמתאים. אם תפני במסר או במייל תמסרי נתונים מפורטים ותהיי מוכנה להשקיע מעט זמן, מחשבה וכסף - אתן לך את כל העזרה המקצועית. כבר עשיתי כמה וכמה אירועים כגון זה.
ופגישות הן תמיד חשובות מאוד לכולנו בעיקר לפנסיונרים ,שיכולים לתכנן את זמנם כרצונם ולא תלויים בבוסים. חיי חברה בגילאים המבוגרים נחוצים ביותר להרגשת הביחד גם לבודדים וגם לנשואים (ראה אדלר).ולכן יש להרבות ביזום ימי הולדת ולא לחכות עד גיל ה80 .אם נרבה בחגיגות ושמחות-הרי את מרבית חיינו תהוונה חגיגות ושמחות. וכבר אמר סוקרטס:אין החיים ראוים לחיותם אלא החיים הטובים בלבד ביי