מסיבות שכנים

אח, ימי אבנר...

בדירה הקודמת היה לנו שכן.
כל יום שני, רביעי ושבת היה עושה קריוקי בקולי קולות, ובנוסף לכל הצרות, הוא גם היה מזייף ברמות קשות.
אני אישית הזמנתי לו משטרה לפחות 5 פעמים. בכל פעם המשטרה הייתה מגיעה וסוגרת לו את המסיבה.
אני חושבת שבשלב כלשהו גם העירייה תבעה אותו על שימוש לא חוקי במושכר, או משהו בסגנון.

בכל מקרה, אני בעניין הזה עקשנית בטירוף. מי שעובר את השעה המותרת בדקה מקבל תלונה במשטרה. כשאני עושה מסיבה, פעם בשנה, במקרה הטוב, אני מקפידה להשתיק את המוזיקה, בדיוק בשעה היעודה.

השאלה החשובה כאן היא

לדעתי הצנועה, לא באיזה שעה מפסיקים. סבלנו מאותה הבעיה לפני כמה ימים - אבל הם התחילו את הרעש בשש! ובאמת רק ב11 אפשר היה להתלונן ואז סגרו להם את המסיבה, אבל אנחנו כבר היינו עצבניים רצח עם ילדים שבוכים כי הם לא יכולים לישון
אני חושבת שהשאלה האמיתית היא, מה אפשר לעשות כדי שהמנטליות שלנו, הישראלים, תשתנה מחוסר התחשבות להתחשבות. איך אנחנו מתחילים להתחשב זה בזה אפילו בקטן, לא מתנהגים בדורסנות ופוגענות, ואז הרבה כל כך מהעצבים היו פשוט נרגעים
זו השאלה, איך עושים את זה? איך הופכים חוסר התחשבות להתחשבות?

דיקצ

New member
אני חושבת שצריך שיהיה חוק מבחינת עוצמת הרעש

בכל שעות היממה.
מבינה שיש בלת"מים של שיפוצים בדירה, ואז אולי יצטרך המשפץ להוציא אישור מיוחד לתקופה מסויימת.
זה שאני לא הולכת לישון לא אומר שאני צריכה לסבול רעש נוראי שלא מאפשר לי לשמוע מוסיקה משלי או לראות טלויזיה או לקרוא ספר בשקט מבלי לסגור חלונות ולהפעיל מזגן, וגם אז רועש.
אם הייתי רוצה לחיות במצב כזה הייתי קונה בית באזור התעשיה...

ImZ

New member
לחוק שכזה אין סוף, הפתרון הוא חינוך

והקניית נורמות התנהגות מסויימות, שבראשן ההתחשבות בזולת.

שאלה: האם גם אדם שרוצה להרכיב מוצר איקאה יהיה זקוק לאישור מיוחד ? התשובה שלך בוודאי תהיה "לא",
מהסיבה שזה בסך הכל מספר הנפות פטיש או קדיחה קטנה לזמן של פחות מעשר דקות..
אבל, כשקדיחות אלו נעשות ומעירות מישהו, אזי ההפרעה כבר נעשתה.

לי היה מקרה השבוע, ביום שישי אחר הצהריים כשניסיתי להירדם, שכן התחיל להכות בפטיש ומן הסתם לא הייתי מסוגלת להירדם.
נכון שהוא סיים אחרי רבע שעה - עשרים דקות בערך, אבל מבחינתי ההפרעה כבר הייתה,
וגם אתה לא יודע כמה זמן תימשך ההפרעה, אתה לא יכול לומר לעצמך "טוב, זה יימשך רק עוד דקה", ועד שזה נפסק (אם זה נפסק...), אז השינה כבר ברחה.

רק חינוך יביא לשיפור, אני לא הייתי עושה רעש בלתי סביר בימי שישי בצהריים או אחר הצהריים, כי זה יום שהרבה אנשים נוהגים לנצל לשנת צהריים,
ואגב, כולנו יודעים ששנת צהריים של יום שישי אינה בין 2 ל-4, אלא מאוחרת יותר.

דיקצ

New member
החינוך כבר אבוד לצערי

אני לא מרשה לבנותיי להתקשר בשבת לפני 11, אבל הן מקבלות לפעמים טלפונים גם ב- 8 בבוקר בשבת. חינכו אותי שלא מתקשרים בין 2 ל- 4, ואחרי 10 בערב, אבל מסתבר שמה שחינכו אותי לא תקף היום כלל וכלל

זה לא רק היום

דיונים כאלו מזכירים לי מקרים מתקופת חטיבת הביניים. למשל, מקרה של ילדה מהכיתה שהתקשרה אלי ב-3 בצהריים לבקש שיעורי בית. כששאלתי אם היא מודעת לשעה היא לא הבינה מה אני רוצה ממנה, וכשהסברתי לה שזו לא שעה להתקשר היא תהתה אם אני ישנה בצהריים (זה היה טרם עידן הניידים, וברגע שאת מתקשרת הבייתה את מעירה את אמא שלי שישנה!).

היו גם מי שהתקשרו בשבת ב-8 בבוקר, גם בערבים אחרי 23:00, נתקלתי בכאלו גם בגילאים מבוגרים יותר כולל כאלו שהתקשרו הבייתה כשכבר היינו בעידן הניידים.

בשרשור הסמוך כתבתי על אנשים כאלו כולל שכנה שכבר דפקה אצלי בדלת אחרי 23:00 כשלפעמים גם סמוך לחצות, באף אחד מהמקרים זה לא היה משהו דחוף ובהול ובאחד המקרים זו הייתה בקשה לסייע לה בסנג'ור כלשהו. כל פעם שפתחתי לה את הדלת זכיתי לתגובה "מה, את יושנת?" (השגיאה במקור), וזה לא מנע ממנה להמשיך בכך. אני מניחה שחלק מהעניין זה שהיא עובדת במשמרות ועוברת אצלי כשהיא מסיימת את יום העבודה שלה, אבל זה באמת לא לעניין.

בפעם אחרת צלצלו אצלי בדלת ביום שישי ב-7 בבוקר. כמובן שלא הוצאתי את עצמי מהמיטה לבדוק מי זה, אבל גיליתי במי מדובר כשהתקשרה אלי בעלת הבית ודיווחה שהשכן שנדרש לטפל בתקלה שמקורה בדירה שלו, טען שהגיע ולא היה מענה (כמובן שהוא לא חשב להתקשר ולתאם לפני).

ImZ

New member
הבעיה בארץ, אלו התנהגויות שלא רואים בחו"ל

לצערי הרב, אני לא מאמינה שאפשר יהיה לשנות את זה, מדינת ישראל השתנתה מאוד בשלושים השנים האחרונות.

אני מזדהה איתך, ומבינה את מצוקתך, כי גם אני באותה צרה.

olli3

New member
מנהל
הפתרון לכל זה הוא לגור מלכתחילה במקום רועש.

מי שגר במקום רועש, מתרגל מהר מאד לישון בכל רעש שיש כמעט.

אני גר מול מרכז מסחרי שכונתי, טורטיה שפתוחה עד השעות הקטנות, בורגר שפתוח עד חצות-1 בלילה ופיצוציה שנסגרת סביב 2 בלילה. כל אלו מביאים לכאן רעש בשפע עד השעה חצות לפחות ורעשים נלווים עד 2 ככה.

בבוקר כבר ב6 תנועת כלי רכב, צפירות קצרות וכו'. לא שמדובר בכביש רחב, נתיב לכל כיוון, כביש שכונתי פשוט.

שום דבר לא מעיר אותי, לא אותי ולא את השכנים שלי. כולנו ישנים שנת ישרים, שישימו למטה מוסיקה מאיזה רכב שעצר ל20 דקות ומתעקש לנגן מוסיקה (אני שומע את זה בשעות שאני ער בלילה) אבל אם אני הולך לישון ב10 בלילה, אני לא קם עד הבוקר.

במידה ומישהו החליט להפציץ אבל ממש במוסיקה מהרכב שלו למטה למשך זמן שמעיר את האנשים כבר (זה לא קורה הרבה, דיי נדיר), מישהו כבר יצא לאיים מהחלון, שניות לאחר מכן המוסיקה משתתקת או שמישהו יזרוק עליהם משהו מהחלון בכוונת פגיעה ברכב :)

לבעיות שכל השאר העלו כאן וגרים במקום שקט ורוצים שהשקט יימשך, קחו את החוק לידיים, ממש לא בעיה להרוס להם את חיבור החשמל לוילה/דירה. בקומות זה יותר פשוט, פשוט מרסקים לחלוטין את כל הפחתים, עד שהם ימצאו את דרכם לדלת הכניסה, אתם כבר בבית. בוילה צריך לעשות עבודה מורכבת יותר.

אני לא רואה בזה אלימות, כי גם רעש ועבירה על החוק היא אלימות, תמיד אפשר לתבוע בבית המשפט גם את השכן וגם את משטרת ישראל, אבל יותר מהיר ואפקטיבי זה לגרום נזק. אי אפשר להוריד את החשמל? מקרקעים את כל כלי הרכב של החבר'ה שהגיעו לשם. לא חסר דרכים.

אצלי דווקא המשטרה מגיעה כל הזמן ומטפלת בבעיות האלה, גם אם זו אזעקה שלא מפסיקה מבית עסק, תוך 20 דקות לכל היותר היא כבר כבוייה. אם זה רעשים של מוסיקה או של אנשים קולניים שהחליטו לשבת ולצעוק, היא מפנה את הגורמים האלו. ולא אני לא גר בשכונה "טובה", ההפך הגמור :)

im mitzi

New member
פתרון עלוב

אני גרה באיזור מרכזי כל היום יש אוטובוסים, אבל עדיין זו לא סיבה לרעש כזה כל שישי.
אני לא חושבת שאנשים צריכים לנהוג באלימות אחד כלפי השני.

אצלנו המשטרה לא מגיעה ולא מתערבת גם כשמתקשרים אליהם ב2 בלילה כי לא ניתן להכנס לחניה של הבניין כי איזה כלב החליט לחנות על האיקס וללכת לישון.

olli3

New member
מנהל
אוטובוסים זה לא באמת רעש, גם ככה הם כבר לא

רועשים כמו פעם, זה אחד.

דבר שני, אם אני אצטרך לשמוע מנועים של אוטובוסים כל היום אני אהיה מבסוט, אבל זה אני.

אני מדבר איתך על צפירות רמות וארוכות כי כל אחד חונה איך שבא לו וחסום את כולם בעצם... אני מדבר על צעקות, על בדוואים שבאים לעשות חראקות (בעיקר בדוואים), על חבר'ה שחושבים שזה מגניב לעצור בפיצוציה או לדפוק כאן אוכל כי לא חסר, ולהשאיר את הרכב עם מוסיקה בווליום גבוה. שיכורים שיושבים וצועקים אחד על השני ולפעמים גם הולכים מכות. ועוד כל מיני דברים דומים. בערבי שישי אני יושב פה ושם עם השכנות המבוגרות שלי, כמו אמהות בשבילי. כל שישי אנחנו מחכים "שיתחיל הסרט" כפי שהן מכנות את זה, לא פעם יש גם הצגת חצות...

אז פתרון עלוב או לא, כולנו רגילים וזה לא מפריע לנו. אם יש משהו חריג צועקים מהחלון ואם זה לא עוזר זורקים עליהם דברים (זה נדיר שקורה, מאד נדיר אבל גם אופציה).

אני גם חושב שאנשים לא צריכים לנהוג באלימות אחד כלפי השני, יחד עם זאת אם היו מרביצים לי, הייתי מתגונן. כאן זה אותו הדבר מבחינתי. המשטרה מסיירת בשכונה, אם יש רעש הם משתיקים בעצמם, אבל כשקורים דברי חריגים הם כמובן מוזעקים לשם ואז הם לא בשכונה. לכן אם מתקשרים ואין ניידת באיזור זה יכול לקחת קצת זמן עד שיגיעו לכאן, בכל זאת יש דברים יותר חשובים מרעש.

אבל לגבי מה שהצעתי, הם לא מכבים את החוק, המשטרה לא אוכפת מסיבה כזאת או אחרת? אז מה עדיף? לסבול? לעבור דירה? אפשר לתבוע בבית המשפט, מותר לחלוטין גם את בעל הבית, לא בעייתי. לתבוע את משטרת ישראל יותר בעייתי כי בטח יהיה איזה רישום שהניידות היו בהתרחשות חשובה יותר (מה שכמעט תמיד נכון בתכל'ס - עוברים מזירה לזירה וממש לא חסר). ואפשר את הפתרון הקל והמהיר, הוא גורם לך נזק? את מחזירה בנזק. אני רואה את זה כמידה כנגד מידה, לא רואה בזה בעיה מוסרית או משהו כזה.

או שממשיכים לסבול...

im mitzi

New member
גם כאלה יש לנו

במיוחד בגלל חולרות שחוסמים כניסות לחניות.
אני גרה ברחוב מאוד ראשי ועמוס.

ההצעות שלך לא רלוונטיות ולא פותרות בעיות, ללכת לתבוע זה פתרון שיגרר שנים בבית משפט ולא יביא תועלת לכלום כי בתכלס את הנפשות הפועלות זה לא יגרור לשום מקום ועד שהדברים יזוזו אני כבר לא בטוח אגור כאן.

לצאת לצעוק, כבר ניסו וגם זה לא עזר. מה גם שאתה לא יודע עם מי תתעסק היום, כבר מישהו כמעט הרביץ לי כי הפרעתי לו במסע קניות ברחוב כי הוא חסם לי את היציאה מהחניה.

gal-or

New member
אצלנו מאז שעזבה השכנה עם הילדים

נהיה מה זה שקט. כאילו, כלום כעיקרון. פעם בכמה חודשים מישהו עושה מסיבה.

למעלה