מסיבות שכנים

im mitzi

New member
מסיבות שכנים

בזמן האחרון השכנים בבניינים מסביב החליטו כל אחד בתורו לעשות מסיבה רועשת להפליא.
גם עכשיו יש לי מוזיקה רועשת שאני מנסה לישון אחרי עוד יום מטורף של עבודה ולפני עוד אחד כזה.
אז נכון שעוד לא 11 בלילה אבל קיבינימט למה אני צריכה לשמוע את אותו שיר בלופ גם כשאני שוכבת במיטה עם חלונות סגורים?!

רעיונות יתקבלו בברכה

im mitzi

New member
אצלנו לא אוהבים לשפץ

אבל הערסים מאחורי הבניין שלי אוהבים לשיר קריוקי לתוך מיקרופון בשישי בצהריים
והוילה לידם היום החליטה לעשות מסיבה עם אותו שיר בלופ.

ועכשיו החצופים נכנסו לחניה של הבניין שלי והתחילו לצעוק אחד לשני בין שני הרחובות.
שמייח כאן, אבל לפחות מתחיל להיות קצת שקט, המוזיקה טיפה הוחלשה

מעיק מאוד

לצערי אין לי עצות לתת מלבד להצטייד באטמי אוזניים שיהיו בהישג יד (מה שמקל חלקית).

הזכרת לי שלא מזמן הייתי במסיבה נחמדה שכללה ה-מ-ו-ן רעש ובלאגן, וכששאלתי מה השכנים חושבים הוסבר לי שלשכנים אין ממש מילה כל עוד לא הגענו ל-23:00, ושמסיבות במתכונת הזאת מתקיימות עד שהמשטרה מגיעה, והיות שלוקח למשטרה זמן להגיע המסיבות לרוב נמשכות עד אחרי חצות (וכך גם היה). עם כל הכבוד, זה חוסר התחשבות מוחלט ואני לא אתפלא אם מישהו יקח את החוק לידיים יום אחד.

im mitzi

New member
אני מסכימה איתך

השיטור באיזור שלנו הוא מכה, גם אתמול וגם בכל פעם שיש כאן מסיבה אצל אחד השכנים המוקד העירוני אומר שכל עוד לא 23:00 בלילה (12 בשישי) הם לא יכולים לעשות כלום, הם גם לא מוכנים לקבל את התלונה לפני 11 בלילה.

הבעיה באיזור שלי זה שמאחורי הבניין שלנו יש בתים פרטיים אז החולרות פשוט יוצאות לחצר ועושים מה שבראש שלהם.

ממש מזדהה איתך...

גם השכנים שלי עושים לנו את המוות עם המסיבות שלהם.. פשוט נורא ואיום. הילדים שלהם יושבים על הספסל עד שעה 13:00 בלילה ועושים לנו את המוות עם
הרעש שלהם. פשוט אין מה לעשות, למרות שהם ילדים טובים וכשאומרים להם להפסיק הם מפסיקים אבל באיזשהו שלב גם לך נמאס להעיר כל הזמן.
עד שנמאס לי ושראיתי שאף אחד אחר לא מזמין את המשטרה , אז גם אני הפסקתי להזמין.
אם לא מפריע להם,אז גם אני צריכה לסתום את האזניים. פשוט בושה להם.
הבעיה שגם הכלב שלנו נובח לפעמים בשעת לילה מאוחרת ואין מה לעשות נגד זה והשכנים מתלוננים.
אנחנו מנסים להשתיק את הכלב אך שום דבר לא עוזר... אני מקווה שיום אחד הוא יפסיק לנבוח כל הזמן.
הבעיה גם שיש כלב אחר של מישהו שמסתובב חופשי ברחוב ונכנס לחצר שלנו ועושה בה שמות. ומפריע את שלוות כלבינו.
כי הוא קשור, ואנחנו ממש אובדי עצות בעניין לגבי מה לעשות לגביו. כיצד להשתיק.

אני שוטרת אשמח לענות

אני מסכימה שמטרדי הרעש הם הרבה יותר ממטרדים, אלא הפרעה לאיכות השינה והחיים בכלל. יחד עם זאת חובה לזכור שמשטרת ישראל אוכפת את החוק ולא יוצרת אותו. בשעות שהחוק לא מתיר לאכוף (לפני 23:00 ביום חול ו-00:00 בשבת) ישנו טיפול נוסף והוא מדידת הרעש החוזר על ידי מד דציבלים (בתיאום עם העירייה בלבד). אותו רעש צריך להיות על פי לשון החוק "רעש בלתי סביר" כדי שיופסק בכל זאת ע"י המשטרה או גורמי הפיקוח. רעש בלתי סביר יכול להיות למשל מערכת הגברה חזקה על גג, שידורי כדורגל ברמקול בעוצמה גבוהה מידי ועוד. לפעמים, כשמתקבלות למוקד 100 שיחות רבות מידי על אותו מקום, בסמכות שוטר להפעיל שיקול דעת ולהחליט עם הרעש סביר או לא גם ללא מד דציבלים ולהפסיקו או לקנוס את מקים הרעש. חובה לזכור שאין בסמכות המשטרה לשנות את שעת החוק שנקבעה על ידי כנסת ישראל ולכן גם אסורה עליה האכיפה (פרט למקרים חריגים שצויינו מעלה) בשעות בהן מותר להקים רעש.

המשך..

ראיתי שחלק מכם ציינו כאן טיפולים שונים של המוקד העירוני, אשמח להבהיר.
למוקד העירוני יש לפעמים (תלוי בכוח אדם של אותה משמרת) ניידת משולבת שנקראת גם "פיקוח עירוני" שבה יש פקח עירוני ושוטר או זוג פקחים עירוניים שסמכותם זהה לשל שוטר בנושאי הקמות רעש ונושאים נוספים. בסמכותם להפסיק רעש,להזהיר ואף לקנוס.
בד"כ הפרעות רעש שמגיעות מהרחוב (פארק ציבורי, גן , מדרכה ברחוב וכו) יהיו טיפול של המוקד עירוני (גם אם התקשרתם למשטרה, אנחנו נעביר את זה למוקד העירוני בעדיפות ורק אם לא תהיה להם ניידת משולבת באותו ערב נגיע אנחנו). לכן כאשר אתם מזהים שהרעש מגיע מבחוץ (לא בתוך בניין, חניה של בניין ,גג או בית קרקע למשל שהם שטח פרטי) תעדיפו להתקשר ישר למוקד העירוני (בד"כ 106 או 108) כדי לקצר את התהליך.

למזלי לא היה לי הרבה ניסיון

אבל היו כמה מקרים במהלך השנתיים בדירה שהמוזיקה המשיכה גם אחרי 23:00, בכל המקרים הזמנו משטרה שהגיעה באופן מפליא מאוד מהר (רבע שעה בערך).

ואחרי הסיפור שהיה בב"ש אני מעדיף ישר להתקשר למשטרה אפילו לא מנסה לבקש (אלא אם זה מישהו שאני מכיר או משהו כזה)

דיקצ

New member
הם אף פעם לא מגיעים. עכשיו הם טוענים שצריך

לפנות למוקד העירוני. ואם המשטרה עד כה לא הגיעה, תארו לעצמכם מתי והאם המוקד העירוני מגיע...
בקיץ זה מגיע אצלינו למצבים בלתי נסבלים בעליל.

im mitzi

New member
גם המוקד לא מגיע

למוקד יש שלל תירוצים למה אי אפשר, הכי הרג אותי שאחד הנציגים פעם אמר לי שהוא רק בשביל לרשום הודעות ושאין כרגע מי שיטפל בזה.
וזה לא רק בענייני רעש, גם בענייני חניה, הסדרי תנועה, גזם וכו'.

אני מרגישה שאני מתלוננת הרבה לעיריה בזמן האחרון, מצד שני הם צריכים להתחיל להצדיק את הארנונה האסטרונומית שאני משלמת להם.

vasp

New member
יש כתובת לבעיות הללו - גלעד ארדן

בשנת 2010 "המציא" גלעד ארדן את "רפורמת הרעש" , שלמעט רעש וצלצולים לא עוזרת לציבור בכלום , להפך היא אפילו מאפשרת לעשות רעש בחסות החוק .

בנוגע לרעש אנושי או רעש ממכונה יש תקנה
http://www.shituf.gov.il/discussion/207
אחרי שתקראו תשאלו את עצמכם אם הבנתם , ברור שלא , בוא נפשט את השאלה הפשוטה ,
אם רוצים באמת לעשות שקט , פשוט כותבים "אסור לעשות רעש !" , זה פשוט ומובן ולטובת האזרח הפשוט ,
כל תקנה/חוק/הגדרה אחרת זה לא לטובת האזרח , זה לטובת הרעשנים מכל סוג שהוא , אולמות אירועים/מורי נגינה וסתם חוליגאנים .

מה המסקנה ?
נסו להסביר לשוטר פשוט שסוגר את האירוע שלכם (כשאתם מתקשרים למשטרה(100) בקשו את מספר האירוע) , על סמך הוא סגר את האירוע שלכם ,
תשובה (לדעתו הרעש סביר) , מפה יש מסקנה רק מסקנה אחת ..... אף אחד לא יעזור לכם .

rachely111

New member
צודק ולא צודק כלומר יש מה לעשות

אין דבר כזה, מנסים להתנער, רוצה לשמוע, להקליט להזמין אותם ולקחת עורך דין וזה עובד.
החוק באמצע השבוע עד 10 ברחש סביר, ושישי עד 11 זה החוק החדש, ויותר מכך תעלי באינטר
חוק רעש ותראי אם אדם צועק בבית ומפריע לשכן זו תלונה. אין להם כוח להתעסק עם זה קחי עו"ד.

6EyalTal6

New member
אבל המשטרה לא יודעת על זה!!!

מספר פעמים דיווחתי על מפגעי רעש בין 10 ל-11 אבל הם לא היו מוכנים אפילו להקשיב.

olli3

New member
מנהל
מדקלמים את החוק, לא מוכנים? מבקשים את הפרטים

של מי שדיברת איתו כולל מספר אישי, פותחים תלונה.

אופציה שנייה, תובעים את משטרת ישראל, על סמך ההקלטה בה קיבלת סירוב לטיפול בבעיה למרות שהחוק מגדיר שאין ליצור רעש אנושי או ממכשיר קול בין השעות 14-16 ובין השעות 22 ועד 7 למחרת.

אצלינו דווקא מקשיבים ומיודעים לחוק.

למעלה