מסטר + Content למנוע רפרושים

24sharon

New member
מסטר + Content למנוע רפרושים

בעבר היו על זה דיונים, אבל כמדומני שלא הייתה החלטה סופית בנידון. יש לי מסטר מכובד הכולל הרבה תמונות וכו', אני מעוניינת שרפרוש הדף יפעל רק על הContent בעצמו ולא ירענן את כל הדף. אופציות אפשריות: 1. IFRAME, האופציה הישנה והמוכרת, אך גם היא עם מגבלותיה שלה, עם קישורים ממנועי החיפוש רק לתוכן הIFRAME ועוד כהנה. אך למעשה היא פותרת את הבעיה בצורה מוחלטת. 2. AJAX.NET, ליצור את הדפים באתר כUSER CONTROL ואז לרענן אותם. כפי שראיתי בטיטו טוען שיש בזה בעיה שזה מעלים פקדי צד שרת. 3. AJAX רגיל, לטעון דף לתוך מקום מסוים, אפשרי לחלוטין אלא שיש לי בעיה שדף כולל תגי HTML FORM וכו', וברגע שטוענים דף שלם נטען כל תוכן הדף, וזה גורם לבעיה בדף של כפילויות של תגים. 4. AJAX רגיל, רק להוריד את התגים הבעייתיים [הרבה עבודה בעיצוב הדפים הקיימים
] 5. מחפשת רעיונות ודוגמאות למימוש. הרי זה לא כ"כ הגיוני שאם יש לי דף שרובו סטטי ואני משנה רק את התוכן, אזי נטען כל הדף כולו. אשמח בכל רעיון, דוגמא, דרך למימוש, תודה!

לא ממש הצלחתי להבין אותך

הרעיון בAjax הוא לא לטעון עמודים שלמים אלא להביא Data ולהחילו על עיצוב קיים (ואז למנוע רענונים כמובן). 1. אין טעם לטעון עמודים שלמים - אם כבר אז UC. 2. אם את מחליטה זאת כן רוצה דפים,צריך לחושב על מתודולגיה שתעביר לך רק data - לקבל את התשובות בxml למשל. 3. ליצור UC - מי אמר שצריך את כל תגיות הhtml למינהם 2. אפשר עמוד ASPX שממש רק לוגיקה ומחזיר xml במקרה שלך UC לטעינה הם קלאסיים

24sharon

New member
מה שעשיתי בינתיים

הוא הכנסתי את הנתונים לדף (כUSERCONTROL) הכנסתי UPDATE PANEL לדף ואני עובדת עם טריגרים של כל הלחצנים להציג ולהסתיר את הפקדים. כמובן שבשיטת עבודה זו יש חסרונות, היות שצריך לחשוב על אפשרות של קישור ישיר לדפים, וכן יש בעיה למנועי החיפוש, אבל צריך להחליט, מה יותר חשוב ממה. ואת זה מזמין האתר יחליט

סתם הצעה

את הלוגיקהשלך תשמרי בclassים נפרדים, למשל תצרי class שהוא Channel שמייצג את הלקוח. כל class כזה יחכיל properties שקשורים רק אליו כמו Id, Domain name וכו', בMasterPage שלך תממשי לוגיקה שבודקת באיזה עמוד את נמצאת כרגע (איזה עמוד התבקש ע"י הלקוח) ואז בהתאם לזה תציגי את הפקדים הרלוונטים.

24sharon

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifבעד ונגד AJAX ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

אני מתלבטת עם עצמי, ורוצה לשמוע את דעתכם בנושא. אני עכשיו בהליכי בניית אתר, רוב האתר קבוע ורק קטע משתנה. התחלתי לבנות את זה בדרך המקובלת 'מקדמא דנא', שזה MASTER + CONTENT, וזה עבד טוב, ויפה. אבל הבעיה היא טעינה של כל הדף אפילו אם השינוי הוא קטן. כתובת האתר נמצאת כאן: http://www.achdut-israel.org/HE/Default.aspx (כפי שניתן לראות הקטע המשתנה זה רק התמונה המרכזית) ניסיתי לפתור על ידי שימוש באטלס (גרסת AJAX הקודמת), והפתרון לכאורה יפהפה ועובד. דוגמא לטכנולוגית AJAX ניתן לראות כאן: http://www.achdut-israel.org/HE/Default2.aspx [הלחצנים הפעילים לאג'קס הם הלחצנים שבתחתית הדף] אבל יש כאן הרבה בעיות 1. כל האתר לכא' הופך להיות דף אחד, אין אפשרות הבא, הקודם, אין כתובות לדפים, הכל דינמי. 2. מנועי החיפוש אינם יכולים לקרוא את תוכן האתר. כעת אני צריכה להחליט על מה ללכת. מזמין האתר לא מבין בין ימינו לשמאלו ברשת, כך שכל ההחלטה 'נופלת' עלי. מה לדעתכם עדיף לעשות במקרה כזה? האם נוחות הגולש עדיפה על אפשרויות פרסום האתר? או להפך? אשמח לשמוע גם נימוקים (אם יש
)

אני לא הייתי הולך על AJAX

לדעתי להשתמש בטכנולוגיה של AJAX מתאים במקרים הבאים: 1. ממשקי ניהול. 2. מערכות אינטראנט. 3. חלקים באתר שהאינדוקס שלהם במנועי החיפוש אינם חשוב (כגון איזור ניהול אישי של משתמש וכו') 4. איזורים שאין חשיבות לתת לינק ישיר (כמו גלריית תמונות, טיקר חדשות וכד') וגם זה בערבון מוגבל. הריענון של הדף, גם אם כל השאר נשאר זהה, הוא מזערי ללקוח לעומת הנזק של חוסר האינדוקס במנועי החיפוש. אל תשכחי שיש משקל גם לכמות הקישורים הפנימיים שיש לך בתוך האתר ומשקל גבוהה ללינקים הישירים מבחוץ אל האתר כך שאם האתר כולו ב-AJAX אז קשה לקשר מבחוץ לדפים שונים וה-PR יהיה נמוך מאוד ואפילו 0.

pintyo

New member
../images/Emo45.gif + הצעה נוספת

כמו שאמר ילד כחול - אם את רוצה שגוגל יאנדקס אותך - חייבים להיות לינקים לדפים המאונדקסים. אבל אין שום סיבה שלא תעשי הפרדה באתר שלך, לדוגמא - את "צור קשר" הייתי טוען ב AJAX לעומת "מאמרים" שחייב להיות מאונדקס. במקרים שבהם את חייבת לעשות postback את יכולה להשתמש ב fajax (חפשי בגוגל - טריק חמוד שעובד רק בIE סתם ממתק לעיניים) ואם הלקוח בכל זאת מתעצבן ורוצה AJAX - את תמיד יכולה לעשות את מה שעושים כשיש אתר FLASH - ליצור לינק בתחתית העמוד "מפת האתר" אשר יכיל לינקים לכל הדפים הרלוונטים ראי דוגמא באתר של "רמי מאירי" - רק שאז הדפים שלך יצטרכו להכיל יכולת עבודה בשני המצבים - קישור חיצוני עם פרמטר ב QS יגרום לדף להיטען על העמוד הנכון, אך ברגע שנטען - ניווט פנימי ייעשה ע"י AJAX

24sharon

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

FAJAX פתרון מעולה. מוסיפים שתי שורות לHEAD
<META http-equiv="Page-Enter" content="blendTrans(Duration=0.2)"> <META http-equiv="Page-Exit" content="blendTrans(Duration=0.2)">​
וכל משתמשי אקספלורר רואים את הרפרוש בצורה נעימה לעין. גדול קניתי ואפילו העליתי.

24sharon

New member
אם אתה אומר...

האמת גם אני חשבתי כך. אבל רציתי להיות בטוחה. אם כי היות שהטכנולוגיה נכנסת ונצפית יותר ויותר אני מאמינה ש'ימצאו' דרך בעתיד גם לאנדקס אתרים דינמיים. המון תודה על התשובות. ולגבי FAJAX, אני אבדוק את זה. יום טוב

itzikbs

New member
ASP.NET AJAX

התשובה(פתרון) האוליטימטיבית, היעילה , הטובה והזולה ביותר. הסוגיה שאת מעלה מן הסתם נדונה ותדון בין מפתחי ומנהלי מערכות מידע WEB-יות די הרבה. הפתרונות השונים שהצעת, טובים ולא טובים כאחד. הפתרון של ASP.NET AJAX הינו האולטימטיבי, ולו רק משום הקלות מול התוצאות הנהדרות , ה framework החזק , התמיכה של MS , התפתחות המוצר לכיוונים טובים בעתיד ועוד ... הפתרון שאני מציע, לא מדבר על : "בוא נעטוף את כל ה content או את כל ה MasterPage ב UpdatePanel וזהו" , משום שזו תהיה טיפשות, שלא לומר התאבדות. צריך ליצור מצב של שימוש ב UpdatePanel - ים מרובים בעמודים השונים, בניית UC לייצוג יישויות ומודולים שהם נעטפים מבחוץ ע"י UpdatePanel, שימוש מרובה בטריגרים וקשרים. כמו כן ול"מפתחים מתקדמים" שלא מפחדים ללכלך את הידיים (JavaScript) מומלץ לצרוך את ה DATA באמצעות WebServices ובכך לנהל רק את השינויים ב DATA ולא את כל ה HTML. דבר המפחית משמעותית את מה שעובר ב XmlResponse. זהו עוד פיצ'ר בסביבה הנותן לצרוך WS ישירות מהדפדפן , כאשר על המפתח לדאוג ל BIND ברמת הלקוח. לגבי עניין טעינת העמודים ועל מנת שלא יהיה ריפרוש בטעינתם, אני ממליץ להשתמש במקום בלינק רגיל ב LinkButton שבעצם מבצע PostBack ואם ייעטף ב UpdatePanel אזי העמוד שייטען ייטען באופן שקוף כ AJAX ללא אותו ריפרוש מעצבן של המסך, ואם כבר יש שימוש ב Menu הקיים (asp:menu) זה טיפה מסבך את העניין, ולא מזמן מישהו הציע לי "לדרוס" את מה שהוא מרנדר ולבנות במקום לינקים רגילים LinkButton ובכך להשיג את התוצאה הנ"ל. בכל מקרה , ומנסיון וידע במערכות WEB מבוזרות ומורכבות עם UI מורכב, זה הפתרון העכשווי הטוב ביותר לבעיה שהוצגה , שהלוואי והיה לי אותו באופן כל כך שקוף ומובנה לפני כמה שנים ובמקומו השתמשתי ב AJAX משלי וכתיבת טונות של שורות קוד מסובך כדי להשיג זאת תוך כדי שימוש ב IFRAME, XmlHttp object , שדות hidden בנייה דינאמית של טבלאות Xml DataIsland , ועוד ... ביי איציק ב.

למעלה