מסטיק ללא סוכר - צום

מסטיק ללא סוכר - צום

האם מותר ללעוס מסטיק ללא סוכר ביום צום? שמעתי שכן, האם אפשר לבדוק העניין? תודה מראש וצום קל.

בילקוט יוסף כתוב שאסור מסטיק

אני לא מבין את החילוק בין אם יש סוכר או לא,בכל מקרה עדיף להחמיר ולא ללעוס מסטיק בתענית.

תיראה מה מצאתי ב

קיצורי שולחן ערוך - ילקוט יוסף סימן תקנ- הבדל שבין תשעה באב ליתר הצומות סעיף כד- אסור ללעוס גומי לעיסה, (מסטיק) ביום תענית ,אך מסטיק שאין בו שום מתיקות כלל מותר ללועסו בתעניות. ובזה אין מברכים על המסטיק. אמממ בכול זאת אני בספק אז עדיף ניראה לי לחכות לעוד תשובות מאחרים

asaf2000

New member
תגובה

אם כך יש הבדל בין "ללא סוכר" ובין "ללא מתיקות", לפי הרב עובדיה יוסף מותר ללעוס מסטיק שאין בו מתיקות אפילו שאין בו סוכר. אגב, יש כזה דבר מסטיק ללא מתיקות?

אופירA

New member
מנהל
לא נראה לי שמוכרים דבר כזה

אם מוכרים - זה מסטיק ללא סוכר, אבל עם מתיקות של ממתיק מלאכותי. המסטיק שהרב מדבר עליו זה או מסטיק רפואי, שתכליתו לעורר את הריר בפה, או מסטיק רגיל שכבר לעסו אותו עד שאבדה לו כל המתיקות, וכרגע אין לו טעם בכלל.

אופירA

New member
מנהל
זו פרשנות שגויה ל"אין בו מתיקות"

משום שאם אין בו סוכר, אבל יש בו מתיקות - הרי חייבים לברך עליו, כי מברכים על הנאת הפה ולא על הערך הקלורי של הסוכר. ולכן ברור שאי אפשר ללעוס אותו ביום תענית, אם יש הנאת הפה.

עוד משהו:

"אך מסטיק שאין בו שום מתיקות כלל " אני רושם את דעתי: לעניות דעתי: רשום מסטיק שאין בו שום מתיקות כלל, ולא מדובר פה על "עם סוכר" או "בלי סוכר" ידוע כי עלית לדוגמא מייצר מסטיקים "ללא סוכר" אך בכל זאת יש בהם מתיקות.

למעלה