מסטיק זה טוב או רע?

freearth10

New member
מסטיק זה טוב או רע?

תפסיקי ללעוס כבר מסטיק! אמרו לי כשהייתי יותר צעירה ועדיין אומרים היום, אבל השבוע כשחשבתי על הלעיסה חשבתי שזה בכלל לא כזה מן רע. קודם כל זה מנקה את השיניים, שנית זה מפעיל את הלסת, הרבה פעמים זה מפעיל אפילו את היצירתיות שלנו
והשבוע קראתי שזה אפילו מונע את חדירת החיידקים ומשפר את הזכרון. מה דעתכם, האם זה עוד מחקר שמומן על ידי אחד מיצרני המסטיק או שיש בו משהו נכון ובכלל אנחנו דווקא צריכים לדרבן את ילדינו ללעוס מסטיק... ועוד שאלה קטנטונת האם ידוע לכם על קשר בין לעיסת מסטיק וחריקת שיניים?
מאיה

0 אור 0

New member
אני חושבת שהבעיה עם מסטיק היא לא באיזור הלסת

למרות שגם את זה כבר שמעתי מאנשים, אלא בקטע שהלעיסה גורמת למערכת העיכול להיות בהיכון לקבלת מזון, וכשהוא לא מגיע זה מעצבן אותה מעבר לכך אני באמת לא יודעת, שמעתי הרבה דברים נגד, אבל עצם העובדה שהמון אנשים בתרבויות שונות המציאו כל מיני פטנטים לעיסים אומרת דרשני לדעתי ובשורה התחתונה, כמו שאת מלמדת אותנו, אם משהו מרגיש טוב, אז הוא לא יכול להיות לגמרי רע ...

freearth10

New member
לא חשבתי על הקשר הזה

בין הלעיסה למערכת העיכול. זה גם יכול להסביר את שיפור הזכרון תוך כדי לעיסה, כי אנחנו מוכנים לעיכול מזון תרתי משמע. מה שמאוד מעניין אותי הוא אם יש קשר בין הלעיסה לחריקת שיניים, כי כאשר אנחנו לועסים אנחנו מפעילים את הפה מעלה ומטה וכשאנחנו חורקים שיניים אנחנו מפעילים אותו לרוב מצד לצד וזה נראה לי כמו איזון של פעולת הלעיסה.
מאיה

freearth10

New member
לא הבנתי את השאלה ../images/Emo13.gif

זו לא אני שחורקת שיניים (למרות שבעבר גם חרקתי שיניים גם לעסתי מסטיק
. אני פשוט מנסה לראות האם יש קשר בין חריקת שיניים ללעיסת מסטיק כי שניהם עוסקים במתח שמצטבר בלסת.
מאיה

עוז46

New member
חריקת שיניים

באה בדרך כלל ממתח נפשי, אבל ידוע שמעומס רב על הלסתות (כמו מלעיסה מוגזמת של מסטיק) יכול ליצור את אותה חריקת שיניים, שבאה בדרך כלל בשינה. ואז צריך לבדוק אם הבעל/ חבר/ הורה אם ממשיך תוך כדי שינה ואיננו מודעים לבעיה כלל וכלל שנים רבות( וניתקלתי לאחרונה באחת שלא ידעה מחריקת שיניים שלה עשרים שנה).

yigalby

New member
חריקת שיניים בלילה

אני דיברתי על זה בהקשר של תועלי מעיים. ספרות עתיקה היו מדברים על זה הרבה. לי גם יצא להיווכח בכמה מקרים.

yigalby

New member
הגיוני ?

אפשר לחשוב על כל מיני.. אבל יש קשר ,תחושה שלי שמרבית המקרים של החריקה באים משם. אני גם חרקתי פעם הרבה עקב שברים בלסת וחוסר איזון בשרירי הלסת

paluta

New member
בוודאות רע

תכולת התוספים במסטיק (משפרי טעם, משפרי זמן אכסון על המדף ודומיהם ) במיוחד אלו שמספקים את הטעם המתוק כמו אספרטם וכיו"ב מסוכנים מאוד , רק לצורך הידיעה , אספרטם שעבר את טמפרטורת ה 50 מעלות (חפיסה שנמצאת באוטו) משנה את הרכבו הכימי לכזה שפוגע בכבד באופן בלתי נסבל. שאר הדברים שהוזכרו נכונים גם.

וגם-

יש המון אנשים ממש מרגישים שהמסטיק יוצר אצלהם נפיחות בבטן, או כל מיני תופעות אחרות, שאותם חומרים כימיים, שלא לדבר על זה שמדובר בגומי, שביננו- זו לא אנינות הטעם בהתגלמותה. מעבר לזה ששרירי הלסת עובדים בעיקר בכיוון אחד, כלומר, סגירת הפה מול התנגדות המזון וכח המשיכה מפעילה את השרירים לסגירת הפה, הרבה יותר מאשר פתיחת הפה, מה שסותר את התיאוריה של חריקת השיניים. מה שכן, יש בזה עיסוק אוראלי ומרגיע, אז אולי עדיף להחליף בלעיסה מתונה יותר של שרף מור, מקל קינמון, ציפורן (התבלין, כמובן), או מקל של שוש קרח. לא ממש מסטיק, אבל עדיף בהרבה על קצוות של עפרונות או עטים...

קומרן

New member
נא להירגע

"תכולת התוספים במסטיק (משפרי טעם, משפרי זמן אכסון על המדף ודומיהם ) במיוחד אלו שמספקים את הטעם המתוק כמו אספרטם וכיו"ב מסוכנים מאוד" אפשר להתכווח על כמה המסטיק בריא או לא בריא (לפי הבנתי חסר משמעות כל עוד זה בכמות מתונה), אך הכרזה שהמסטיק מסוכן מאוד לבריאות האדם... קצת הגזמת.

freearth10

New member
לא מדובר כאן

על לעיסה מתונה, כי אז זה באמת חסר משמעות וגם לא נראה לי שאז הלעיסה תגרום לחריקת שיניים או לקיבה רגיזה. אני גם פחות מודאגת מהחומרים שמגיעים אלינו פנימה, כי לפעמים אותו המסטיק נמצא בפה הרבה מאוד זמן.
מאיה

paluta

New member
קומרן - אני לעולם לא מתווכח כי ויכוח פרושו

'ויקטורי בכח' (ניצחון בכח) , אני כן נוטה להתדיין (מלשון דיון) כי מדיון יוצאים מושכלים . חד משמעית תכולת התוספים מסוכנת לבריאות המשתמש , לו רק ידעת מה ההרכבים הכימיים של חלק מהתוספים ומה קורה להם מבחינה מולקולרית לאחר חימום מתון היתה משתומם. ובאותו מושא : מה זו כמות מתונה? , אחרי המסטיק מגיע המשקה דל הקלוריות שמכיל תוספים נוספים ובכמויות מוגזמות , והמאכל המוכן מהמקפיא שמכיל תוספות דומות וכיו"ב , לפני שנים ישבתי ורשמתי את כל מה שאכלתי במהלך שבוע בודד ורק לאחר רישום מדוקדק זיהיתי שעברתי בערך פי 3 את הכמות היומית ה"מומלצת" - או אז החלטתי ללמוד מדוע יש מושג שכזה כמות מומלצת ואז נפל האסימון . מי שמוכן לבדוק מוזמן לעשות ניסוי , במשך שבוע אחד בלבד אל תשתמשו במזונות מוכנים, לא בחטיפים, לא בקפואים לא במשקאות אלא רק בתזונה שמבוססת על מוצרים טריים מן הטבע - ירקות, פירות, ביצים, לחם מעשיה עצמית - תבדקו ביום החמישי איך אתם ישנים , אילו בעיות כרוניות נשכחו, איך מצב העיכול שלכם , חיי המין שלכם והיכולת הריכוז שלכם , או אז תלעסו מסטיק אחד ליום במשך יומיים ותבדקו ביום השמיני מה קורה.

freearth10

New member
נפיחות בבטן?

ואני דווקא חשבתי שכאשר הבטן מפעילה את המיצים שבה ולא נכנס אוכל היא מעכלת את השומנים וגורמת להרזייה
... דווקא בגלל ששרירי הלסת עובדים רק בכיוון אחד חשבתי שזו הדרך של הגוף לאזן את עצמו בחריקת שיניים שנעשית מצד לצד ומכאן הקשר שיכול להיות קיים ביניהם. ויתכן מאוד שהעיסוק האוראלי המרגיע הוא זה שגורם לנו גם ללמוד/לזכור טוב יותר. מקל קינמון זה עוד אולי יכול להחליף את המסטיק, יחד עם זאת לאנשים נמרצים - זה לא הדבר הכי מומלץ. אבל נראה לך שמישהו ילעס ציפורן במקום מסטיק ?
הארת לי כמה מקומות.
מאיה

בטח!

המורה שלי בתיכון הייתה תמיד מסתובבת עם ציפורן שביצבץ לו מהפה שלה, ואני לא חושב שזה היה קשור לכאבי שיניים... הזמן הכי נכון לעכל, הוא כשהאוכל נמצע בקיבה. אחרי שהוא עוזב, מצי העיכול כבר לא ממש משפיעים עליו, ולכן לא ממש מפרקים שום דבר. במקרה של כיבי קיבה, זה יכול להיות ממש בעייתי. אני לא יודע לגבי המנגנון של הנפיחות בבטן, לדעתי זה נוצר כתגובה לחומרים מהמסטיק (במקרה של רגישות), או מבליעה מוגברת של אויר (בכ"ז לעיסה...). חריקת השיניים עצמה נוצרת "בזכות" סגירה חזקה של הפה, ממש כמו בלעיסה, רק בלי המרווחים. חיזוק שריר הלסת, רק יגביר את הלחץ המופעל על השן.

freearth10

New member
../images/Emo51.gif רבה רבה לכל המשתתפים בדיון

מכל אחד למדתי משהו ובמקרה הספציפי שהעלה בכלל את כל הדיון לכאן הכל פשוט התחבר בצורה מדהימה. אז
שעזרתם לי להרכיב את כל הפאזל הזה מכל כך הרבה נקודות מבט.
מאיה

למעלה