מסטיקים בגן

מאיו

New member
מסטיקים בגן

בסוף היום הראשון, כל ילד קיבל מסטיק לפני שהלך הביתה. ביום שהני, קיבלו מסטיק עגול ביום השלישי קיבלו מסטיק שונה ביום רביעי כל ילד קיבל במבה. וביום ראשון... חזרנו למסטיקים היום לא קיבלו כלום. אנחנו נגד מסטיקים בבית. הפעם הראשונה שאור לעס מסטיק הייתה ביום הראשון בגן. ביום הראשון, כאשר באתי לגן, היא שאלה מדוע אני לא מרשה לאור ללעוס. הסברתי שהוא נחנק עד כיחלון בגיל שנה וחצי (ממאכל מותר לגיל הזה) ואני מקפידה מאד על הכללים בנושא מאכלים מותרים ואסורים עד גיל 5 (משום שלהציל את הילד שלך מחנק שזה לא משהו שהייתי רוצה לחזור עליו). מאחר והיה לחץ של הרבה הורים ששהו בגן, לא הוספתי גם את עניין בריאות השיניים וצבעי המאכל. אני מתלבטת, מצד אחד אור אמר לה שאסור לו מסטיק ואני חיזקתי את דבריו באותה שיחה קצרצרה עם הגננת. בהזדמנות אחרת גם הצעתי לה שאני אביא סוכריות על מקל או כל דבר אחר לחלוקה. כלומר הבהרתי את עצמי, ואני לא רוצה להיכנס לויכוח איתה. חשבתי פשוט לומר לאור שברגע שהוא יוצא מהגן צריך לזרוק את המסטיק. אני לא רוצה ליצור אצלו קונפליקט ולתקוע באמצע - בין כללי הבית ובין הגננת. מצד שלישי (תמיד יש עוד צד), אולי פשוט לותר על הויכוח כי בסה"כ אור ילעס את המסטיק עד ארוחת הצהריים, הכי הרבה 20 דקות, ואז יזרוק. והוא ילמד שמותר מסטיק שמקבלים בגן אבל במסגרת המשפחה לא מקבלים. מה דעתכן?

לאה_מ

New member
אני לא רואה בעיה עם כללים שונים בגן

ובבית. בכל מקרה יש כאלה, ויש עוד מקומות שיש בהם כללים שונים מאשר בבית (למשל, אצל סבתא או אצל חברים), והילדים לומדים מהר מאד. מה שלא ברור לי הוא - אם ההתנגדות שלך למסטיק היא עקרונית - בריאותית, איך את יכולה להסכים שיתנו לו מסטיק בגן, גם אם את לא נותנת בבית? אישית, הייתי מבקשת לתת בגן מסטיק אורביט (סטיק), ובעיני זה עדיף על סוכריה על מקל. ושאלה - למה בדיוק נותנים להם בגן משהו לפני שהולכים הביתה? מה, ככה זה יהיה כל השנה??

מאיו

New member
אני לא מסכימה אבל לא רוצה להסתכסך

הפחד העיקרי שלי הוא מחנק ולכן אני מעדיפה סוכריה על מקל (רכה כזו בעלת שני צבעים). השאלה מה לעשות עם הגננת? להמתין עד אסיפת ההורים? לקוות שזה ייעלם (השבוע כמעט ולא קיבלו כלום)? או ליזום שוב שיחה?

נעה גל

New member
אני חייבת לציין שהפחד שלך הוא מאוד

סובייקטיבי
. סוכריה מהסוג שציינת יכולה להשבר לחצי בתוך הפה ולגרום למחנק בדיוק באותו אופן (אגב, גם בסלי ובמבה...). בכל מקרה, אפשר גם אפשר לגשת לגננת ולשאול אותה מה קורה? והאם מדיניות הממתקים תמשך לאורך השנ.ה אם התשובה שלה תהיה חיובית, את יכולה להביע את אי שביעות דעתך מהענין. לגבי אספת הורים - אני באופן אישי, הייתי יורדת מענין המסטיקים מכיוון שיש סיכוי קלוש שתמצאי שעוד הורים מרגישים כמוך לגביהם. לעומת זאת, יש סיכוי טוב מאוד שתמצאי תמיכה לענין הממתקים באופן כללי.

נעה גל

New member
ושכחתי עוד משהו -

במידה ומדיניות הממתקים תמשך לאורך השנה ולא תמצאי אוזן קשבת אצל ההורים לגבי ממתקים בגן - את בהחלט יכולה לדרוש מהגננת שלא לתת לילד שלך מסטיק אלא ממתק אחר במקום.

בעד ונגד

בעד מסטיקים בלי סוכר. אפילו מאוד בעד. גם "ממתק" וגם לא רע בכלל לניקוי השיניים. אני נגד מסטיק עגול - שהוא פוטנציאל מפחיד לחנק.

אפרתש

New member
../images/Emo123.gif

אני מתעבת מסטיקים. אם מישהו ייתן לילדה שלי מסטיקים מאד אכעס עליו. לא מזמן התפרסם בעיתון על ההשפעה שיש ללעיסת מסטיקים על פריקת לסת. אחוז הנערות שסובלות מזה הוא עצום. זה לא מה שמפריע לי, אבל כל טיעון שיעזור לי להילחם במסטיקים - אקבל בשמחה. אני גם ממש לא מבינה מה פשר הענין לחלק ממתק בסוף היום בגן. אולי ענין של שבוע ראשון? לגבי ממתק עדיף - ה"דובונים" (וה"נחשים" וחבריהם) הם כנראה הסוכריה עם הכי פחות נזק לשיניים.

למעלה