מסחר באיביי

מסחר באיביי

שאלה נורא כללית (אבל מקווה לקבל תשובה מפורטת) ואני בטוח שהיא נשאלה בעבר: איך מתחילים לסחור באי ביי? כלומר, איך מוצאים מוצר שאני רוצה למכור, איך עובדים עם המשלוחים בלי לרוץ אחרי כל מכירה לדואר, איך עובדים מול ספקים, האם נדרשת כמות ראשונית של סחורה או שאפשר בעצם לתווך בין הספק ללקוח הפרטי ע"י הוצאת הזמנות מרוכזות? מה עם מכס ומיסים? בקיצור, איך הופכים להיות סוחר טוב באי ביי? אני באמת רוצה להיכנס לזה.

ozitex

New member
תשובה על רגל אחת

את הכוון מה למכור אתה צריך לדעת בעצמך- על פי התחום שבו אתה מתעניין/מכיר/מתמחה/יש לך קשרים בו/אוהב/מבין וכו'. מכירות אפשר להתחיל על מנת להתנסות המערכת של מוצרים מהבית- מחה שיש לך בבוידעם או בארונות ואתה לא צריך. במקביל אתה קונה קצת על מנת להתנסות בחוויית קניה. משלוחים מרכזים אחת לכמה ימים ואז רצים לדואר. עבודה מול ספקים זו תורה בפני עצמה, היא נרכשת בעבודה פיזית, אין לזה בית ספר אלא החיים מלמדים אותך ואתה גם יכול לתרום מהכישורים האישיים שלך לתחום. כמוךת ראשונית - אין צורך אם יש לך ספק שיש לו מלאי והוא מסכים לספק לך בכל פעם שתהיה מכירה. רצוי מאוד להימנע בשלב הראשון ממלאים. מכס ומיסים- תוכל למצוא הרבה חומר בקישורים כאן וגם בתוך הפורום עאם תערוך חיפוש על הנושא- בכל שבוע דנים כאן בכמה אספקטים של התחום ושי כאן תשובותל לכל שאלה. לסיכום איך הופכים לסוחר טוב ולא רק באיביי- מוכרים את מה שמבינים ואוהבים, מתמידים ולא נשברים מכל מכשול ותקלה ועובדים ישר לפי הספר בלי חוכמות. אה כן, ומשפרים אנגלית אם היא על הפנים, זה א"ב.

תודה

עם אנגלית אין לי בעיה בכלל, זאת בד"כ השפה שאני כותב בה. כן יש לי מדי פעם שגיאות דקדוקיות או ניסוח שלא אופייני לאנגלית של דובר שפת אם-יש אמריקנים שיעדיפו לא לקנות בגלל זה? כעיקרון, חשבתי על שני כיוונים מרכזיים שיש לי היכרות איתם: מהראשון ירדתי והוא היה למכור מוצרי מזון ייחודיים, זה נגנז כשהבנתי שהFDA האמריקני הוציא הגבלות על הכנסת מזון לארה"ב ושכל משלוח דורש ים טפסים. כיוון שני, לדוד שלי יש מפעל בגודל בינוני למוצרי שיש והוא מוכר רק בארץ, חשבתי אולי להציע לו למכור בשבילו בחו"ל ולהיפטר מהצורך במלאי -אבל החיסרון הוא שמדובר במוצרים כבדים מאוד (שנמכרים באי ביי ע"י המון ספקים-כל אחד והמוצרים שלו) שהשילוח שלהם הוא מורכב וימי בלבד ומן הסתם שמדובר במוצר שאנשים גם רוצים לראות ממנו דוגמא כך שאני עדיין צריך לברר (ואם כבר, גם קמעונאים קונים באי ביי?). יש עוד כיוון של מסכי LED כי אני מכיר מישהו שעושה באמת לא מעט כסף ממסחר ברשת (אין לו מלאי, הוא פשוט עובד עם מפעל בסין שמוציא רק הזמנות קמעונאיות אחרי שהוא צובר מספר הזמנות מסויים-מה שעד כה הוא עושה די מהר) וממנו לקחתי את הרצון להיכנס לתחום -אבל כרגע לא בא לו לוותר על הבלעדיות שלו, למרות שהצעתי לשלם לו ולהיכנס כשותף (גם ככה יש יותר ביקוש ממה שהוא לבד יכול להתמודד איתו). אגב, צריך לדעת לעבוד עם HTML כדי למכור באיביי? הבנתי שזה הכרחי כדי ליצור את עמוד המוצר.

boltrade

New member
בשלב הראשון ...

אני מציע לך לשים כנפיים אבל להצמד טוב טוב לקרקע...
אפשר ללמוד מספרים, לקחת קורס, לקרוא את כל הפורום הזה, ופורומים נוספים, אפשר להתחיל למכור וגם לקנות ותוך כדי להמשיך לשאול שאלות ממוקדות. לא חשבת לקבל קורס שלם בתשובה אחת ...

לא, לא חשבתי

אבל בתור שאלה ממוקדת ראשונית-האם כדאי להתחיל באיביי או באמזון? אם אני מוכר קצת אז אמזון גובים פר מכירה אבל מבחינת אתר שמחפשים בו מוצרים שיש לי עניין בהם, הוא לא המקום הראשון או השלישי לחפש בו. לגבי קורס אי ביי-כמה הוא עולה וכמה זמן הוא נמשך?

ozitex

New member
זירות שונות לגמריי

איביי מכוונת לקהל צעיר יותר ומוצרים ברמת המכירות הפומביות, יד שנייה סטוקים וכדומה, רמת המחירים שם נמוכה יחסית. אמאזון מכוונת לקהל מגובר יותר, סולידי, שמרני ורציני עם יכולות כספיות גבוהות יותר. בדרך כלל המוצרים שם מסווגים כחדשים אם כי יש גם יד שנייה. מכורח זה סוג המוצרים הנמכרים ומחיריהם יתאים לכל זירה בהתאמה לספציפיקציות שלה. עבודה בשתי הפלטפורמות עשויה לתת מענה לא רע. שוב, תלוי במוצרים, רמת מחיריהם וסוג הקהל.

שוב תודה

רק נקודה שרציתי לחדד בהתייחס לתגובה הקודמת שלי אליך. כרגע אני חושב להציע לדוד שלי למכור סחורה מהמפעל שלו בחו"ל. כמו שציינתי, מדובר בסחורה כבדה מאוד (אריחי שיש מסוגים שונים) והשילוח שלה (אני משער) יקר מאוד ודורש גם הובלה יבשתית בארץ ובחו"ל וגם הובלה ימית-כך שלא נראה לי שזה ישתלם ללקוח הבודד (אולי כן) ואני עכשיו שואל את עצמי אם זה כיוון שכדאי להתחיל איתו בתור קצה חוט כי אין לי מושג אם קמעונאים מוכרים באי ביי, ואם הם כן, הם בטוח יבקשו דוגמאות מהמוצר לפני שיחליטו אם לקנות אותו ככה שזה יכול להתפתח בקלות מעבר לאי ביי במידה ובכלל יהיה משהו. מעבר לכך, זה אומר שאני יהיה תלוי בשותפות עם דוד שלי ועם השותף שלו ככה שיהיה לי קשה לשמור על בלעדיות לאורך זמן.

ozitex

New member
לא חושב

שזה מוצר שיכול להימכר בקמעונאות. איביי היא זירת מסחר קמעונאית המיועדת למסחר קמעונאי. אריחי שיש זה מוצר שנמכר בסיטונאות.

למעלה